Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • december 18-19

  Hallo, hallo, hallo, kawellen en ouders en voogden en stiefouders en grootouders en familie en vrienden en huisdieren... We gaan er weer in vliegen met een hele boel leuke activiteiten !


  Zondag 2 december: 13u30-16u30

  Fan van Ketnet?! Vandaag spelen wij het spannende en uitdagende en energieke en tactische en geweldige GO IV-spel. Kan jij snel zijn? Kan jij goed luisteren? Kan jij goed samenwerken? Kan jij goed de leiding nemen? Laat het maar eens zien!


  Zondag 9 december: 10u-12u

  “Hé, kom mee naar Smurfenland welkom allemaal

  Ja kom naar Smurfenland het land van pracht en praal

  Hé, kom naar Smurfenland het is hier heel speciaal

  Dus kom naar Smurfenland smurf mee met het verhaal”

   

  Vandaag zijn kleine en grote en smullende en knutselende en lollige en muzikale kawellen meer dan welkom in ons Smurfenland op de scouts. Verkleden wordt toegejuicht ! 


  Zondag 16 december: 13u30-16u30

  We maken het lekker warm en gezellig op deze koude dag met een zelfgemaakt vuur. Neem je werkhanden mee en kom leren hoe jij zelf een vuur kan maken. SUPERVET TOCH ?!


  Zaterdag 22 december: 18u-20u

  Vanavond zetten we de kerstmuts op en halen we de kerstliedjes en de kerststemming erbij. We maken er een gezellige en feestelijke avond van ! 


  Zondag 23 december: GEEN SCOUTS

  Vandaag hebben jullie een hele zondag om te vieren en te gieren en te eten en te meten en te verrassen en te wassen en te slapen en te gapen OMDAT het geen scouts is. 


  Zondag 30 december: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg weer geen scouts... :((


  Maandag 31 december: 10u-13u

  Vandaag staat de leiding aan de Delhaize om heerlijke warme soep en chocomelk uit te delen aan de zangertjes! In ruil voor een liedje krijg je zomaar een soepje of chocomelleke! Kom dus zeker even piepen ;)   Dat was het weer voor 2018! Wat is dat jaar toch voorbijgevlogen seg?! De leiding wenst jullie alvast warme en gezellige feestdagen toe en hopelijk zien we jullie even talrijk terug in 2019!!


  Stevige linker,

  Akela, Baloe, Chill, Bagheera, Hathi en Marala

 • november 18-19

  Geachte kawel

   

  Ik zend u een brief vanwege de eerste scoutsmaand die reeds voorbij is. In onderstaand overzicht kan u de activiteiten voor de volgende maand vinden.


  Zondag 4 november: 10u-15u

  Vandaag trekt u op tocht. De bestemming is een locatie met de mogelijkheid om een vuur te creëren. U zult uw vaardigheden moeten hanteren om een maaltijd te kunnen benuttigen. Gelieve aanwezig te zijn bij deze zeer leerrijke en smakelijke woudloperskeuken. Vergeet uw feestmaal niet mee te brengen.


  Zondag 11 november: 10u-12u

  Op verzoek zal vandaag het grote fantasiespel plaatsvinden. Neem al uw creatieve hersencellen mee om deel te nemen aan deze wonderbaarlijk speciale activiteit. 


  Zaterdag 17 november: 13u-16u

  De scouts van Essen-Heikant gaat elk jaar van deur tot deur om kerstrozen (of kerststerren) te verkopen. U wordt om 13 uur verwacht bij kleuterschool Mariaberg, Heikant. U dient aanwezig te zijn en uw capaciteiten te benutten tot de geliefde, winterse planten uitverkocht zijn. Om 16 uur verwacht men uitverkocht te zijn. Na 16 uur bent u dus (hopelijk) vrij om terug richting huis (of elders) te keren. Bij deze zal er op zondag 18 november geen scoutsactiviteit plaatsvinden.


  Tevens willen we een WARME OPROEP doen naar de ouders toe om uw wagen en uw bestuursvaardigheden uit te lenen aan de leden en leiding van onze scouts om zo des te meer en des te sneller kerstrozen te kunnen verkopen. U dient een mail te sturen naar de groepsleiding bij interesse en mogelijkheid om te chaufferen.


  Zondag 18 november

  U dient zich niet te vertonen op het scoutsterrein vandaag vanwege de inspanningen die gisteren verricht zijn.


  Zondag 25 november: 13u30-16u30

  Neem uw snelle schoenen, lichte benen, sluwe bewegingen en slimme onderhandelingstechnieken mee en doe mee met El Torro, volledig in thema Jungle Book!

   

  Met de vriendelijkste groeten,

  Akela, Balou, Chill, Bagheera, Hathi en Marala


  P.S.

  Iedereen kan zich nog altijd inschrijven om De Warmathon in Antwerpen mee te lopen op 21 december! Meer info vindt u op het Facebook evenement (https://www.facebook.com/events/318535672309208/) en via de mail die we hebben gestuurd. 

 • oktober 18-19

  Gegroet allerliefste kawellen. Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur. Met veel kriebeltjes in de buik en vol enthousiasme is jullie nieuwe leiding klaar om er in te vliegen! Ook dit jaar gaan we voor uren spelplezier, vriendschappen voor het leven sluiten, onvergetelijke dingen meemaken en veel bijleren. Joepie de poepie!


  Zondag 7 oktober: 10u-15u

  Vandaag kunnen niet alleen onze liefste leden maar ook de ouders komen genieten van een smakelijke brunch, mmm! Van 10 uur tot 11 uur is er een voorstelling van de nieuwe leidingsploeg aanvullend met een contactmoment tussen de ouders en de leiding van elke tak afzonderlijk. Van 11 uur tot 13 uur kan je lekker smullen en vindt er reeds een inschrijvingsmoment plaats voor het nieuwe scoutsjaar. Ten slotte gaan de leden van 13 uur tot 15 uur kennismaken met elkaar en met hun nieuwe leiding. Dat doen we natuurlijk met enkele toffe activiteiten, toppie floppie!

  Zondag 14 oktober: 10u-12u

  Vandaag mag iedereen zijn cape, batmobiel, zwaard of spinnenweb bovenhalen want wij spelen een superformiweldigfantastof superheldenspel, ola-pola! 


  Zondag 21 oktober: 13u30-16u30

  Kunnen onze kawellen eigenlijk wel goed sjorren? Wat is sjorren? Strikken? Jodelen? Opruimen? Rollen? Rusten? Entertainen? Nadenken? Wij weten wel beter! Trek de handen uit de mouwen en kom sjorren op de scouts, woepsiedoe!


  Zondag 28 oktober: 13u30-16u30

  Als jij graag kampen bouwt, Stratego speelt of het sprookje van Roodkapje leest, moet je vandaag zeker verschijnen! Misschien kunnen we de Grote Boze Wolf wel doen verdwijnen?!

   

  Stevige linker van jullie gloednieuwe en superenthousiaste leiding!


archive Archief maandprogramma's

more_vert
Wout Van De Wiel
close
Wout Van De Wiel
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+324 92 05 68 92 20 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts & voetbal Webmaster, materiaalmeester, sportkoffer, groepsspel, paviljoenfeesten
more_vert
Ellen Van Dyck
close
Ellen Van Dyck
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+32472 09 04 84 21 Lid sinds de kawellen Kinderoppas en scouting kampplaats, Gluhfest, inkomsten ter vervanging van de oud papieromhaling
more_vert
Daan Jennes
close
Daan Jennes
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2de jaar kawel! Gymnastiek & Scouts!! EHBO, Paviljoenfeesten en Goede Doel
more_vert
Sardarwali Hussainkhel
close
Sardarwali Hussainkhel
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Lid vanaf 2de jaar giver Scouts, zwemmen Knutselkoffer
more_vert
Seppe Willeme
close
Seppe Willeme
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 lid vanaf 1ste jaar kapoen basketbal en scouts sportkoffer
more_vert
Claudine Stigter
close
Claudine Stigter
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 vanaf 1e jaar giver volleybal, monitor bij Kazou EHBO en Paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up