Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!

Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.

De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

• oktober 22-23
    Ahum Ahum Ahum aan allen die na de overgang kawel zijn proficiat en aan allen die ervoor al kawel waren en dat nu nog steeds zijn ook proficiat.

Vorig weekend was het overgang, hopelijk is iedereen blij met de toffe leidingsploeg die jullie hebben gekregen en met de vele nieuwe gezichten die iedereen de komende maand beter kan leren kennen.

Om meteen veel vrienden te maken gaan we er meteen invliegen met een maand vol super mega toffe activiteiten. De leiding hoopt dat jullie er evenveel zin in hebben en dat jullie in massale aantallen aanwezig zullen zijn om meteen iedereen te leren kennen.

Zondag 2 oktober: 10u-15u

We beginnen de maand oktober met onze jaarlijkse STARTDAG. Vandaag krijgen de ouders de kans om de leiding ook eens te leren kennen. Dit kan ook vrijblijvend met een hapje en een drankje tijdens de brunch. Inschrijven voor de brunch kan je doen via het tabblad 'Acties' op onze website.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
    - 10u - 11u: Voorstelling van de nieuwe leidingsploeg en contactmoment tussen ouders en leiding.
    - 11u - 13u: Brunchmoment voor ouders en/of kinderen + inschrijvingen en paskoffer
    - 13 - 15u: De eerste spelletjes met de nieuwe leiding!

Zondag 9 oktober: 10u-12u

De tweede zondag is jullie leiding vooral benieuwd naar wat voor vlees we in de kuip hebben daarom gaan we sport en spel doen dus vet jullie beentjes maar al goed in zorg er maar voor dat jullie in optimale conditie aan de scouts verschijnen.

Zondag 16 oktober: 13u30-16u30

De derde zondag gaan we stratego spelen. Ik hoor jullie al denken "Ooh nee we gaan toch niet met allemaal rond een spel bord zitten en om de beurt een zet doen." tuurlijk niet dit keer doen we levensechte stratego. Dus begin al maar goed na te denken over de juiste strategie want ik ben wel benieuwd wie uiteindelijk zal winnen.

Zondag 23 oktober: 13u30-16u30

De laatste zondag dat er een scoutsactiviteit is gaan we klakkebuizen. Dus spaar je adem maar alvast en hopelijk kunnen jullie allemaal supergoed mikken.

Zondag 30 oktober: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Ziezo dit staat op de planning voor de eerste scouts maand, hopelijk zien we veel van jullie terug elke zondag.

Stevige Linker,

Akela, Vader Wolf, Raksha, Ikki, Chil en Baloe

• september 22-23
    Hey hoi lieve leuke Kawelletjes, hier zijn we dan weer voor de allerlaatste keer! Hopelijk hebben jullie ook zo hard genoten van het scoutskamp en ook nog van de rest van jullie zomervakantie! Het is alweer september en dit betekent niet alleen back to school, maar gelukkig ook back to scouts! We hebben dus nog een laatste maand vol zalige activiteiten voor jullie in petto!

Zondag 4 september: 13u30-16u30

We beginnen deze maand met een mega coole powerdrankbattle! Ben je benieuwd wat het is of weet je nog hoe leuk het is van de vorige jaren, kom dan zeker een kijkje nemen vandaag!

Zondag 11 september: 10u-12u

Vandaag nemen de Jins het nog eens over van ons. Ze hebben alvast in onze oren gefluisterd dat ze een mega leuke activiteit hebben voorbereid voor jullie, dus het beloofd weer een TOP voormiddag te worden! Allen aanwezig is de boodschap!

Zondag 18 september: 13u30-16u30

Omdat het de laatste maand is en wij jullie zo tof vinden, willen we jullie vandaag verrassen met jawel een VERRASSINGSACTIVITEIT, spannend he?!! We gaan natuurlijk nog niks verklappen, maar we beloven dat jullie zeeeeker niet teleurgesteld gaan zijn als jullie komen! Verdere praktische informatie volgt nog.

UPDATE: WIJ GAAN NAAR FUNZONE ROOSENDAAL! Enkele praktische mededelingen:
    • Adres FunZone: De Stok 10B4703 SZ Roosendaal. We spreken ineens daar af, NIET op de scouts.
    • Verzamelen doen we om 13u15 aan de ingang van FunZone.
    • Je kan je kawel terug ophalen om 16u30.
    • In FunZone is iedereen verplicht om in sokken te spelen. Vergeet dus zeker je kawel geen sokken mee te geven!
    • Gelieve geen zakgeld mee te geven aan je kawel (dit zou oneerlijk zijn voor zij die niks bij hebben). Wij betalen de inkom én betalen ter plaatse nog een drankje en/of kleine snack!
    • Als je kawel niet meer meekan, gelieve even een seintje te geven. Dan weten we dat we niet op hem/haar moeten wachten.
    • Als je nog niet hebt laten weten of je kawel meegaat, doe dit dan zo snel mogelijk zodat wij een zicht hebben op het precieze aantal aanwezigen.

Zondag 25 september: 10u-16u30 (!!)

OVERGAAAAANG! Dé hoogmis van de scouts, want vandaag zullen we nieuwe kabouters en welpen verwelkomen in onze rangen! Denk dus al maar goed na over leuke constructies en obstakels. Als je een 3e jaar kawel bent, raden we aan om reservekleren en een handdoek mee te nemen, want je gaat het nodig hebben :))
    Aangezien het vandaag een hele dag scouts is, mogen jullie zeker ook geen lunchpakket vergeten!

Nou nou Kawellen, het zit er weeral op helaas. Aan alle mooie liedjes komt een einde en dus ook aan dit mega leuke scoutsjaar! Wij hebben er in ieder geval mega hard van genoten en hopen jullie ook! Tot snel Kawelletjes!

Stevige linker,
    Chil, Bagheera, Baloe, Marala, Ikki & Raksha

Akela
Akela