Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • kamp 18-19
  Beste ouders, 

  Hieronder sommen we nog eens alle belangrijke info op in verband met het kamp in Bras van 7 juli tot 14 juli: 
  • Zaterdag 30 juni omstreeks 19u laden we met z'n allen de camion in! Dit is altijd een heuse karwei met veel gesjouw dus alle helpende handen zijn zeer welkom. Dit is ook de uiterste betaaldatum van het kampgeld. Dit bedrag is €105 + het bedrag van het bustransport (€8). Dat maakt een totaal van €113 voor 7 dagen vol plezier!! Gelieve bij de overschrijving zeker de NAAM + KAWELLEN  te vermelden. 

  • Zondag 7 juli vertrekken we dan eindelijk op kamp! Jullie worden om 08.45u ten laatste verwacht aan de parking van het Paviljoen (via de Korte Leemstraat). Op dat moment zullen we ook alle Kids ID's verzamelen en eventuele persoonlijke medicatie (steek deze aub in een apart, gemerkt zakje). Om 9u ten laatste vertrekt de bus naar Bras! Mocht u te laat door een probleem, laat het ons dan zeker weten door te bellen naar één van de twee takleiders! Op de bus mogen de kawellen een klein rugzakje meenemen met een drinkenbus en wat dingen om zich mee bezig te houden gedurende de rit (strips, boeken, een spelletje). Lunch wordt voorzien op het terrein. 

  • Nog enkele belangrijke zaken: 
  1. Kijk zeker nog eens na of de medische fiche van uw kind(eren) in orde is/zijn!
  2. Elk elektronisch toestel dat wij vinden wordt afgenomen en bijgehouden tot het einde van het kamp. 
  3. Zorg aub dat àlle spullen van uw kawel gemerkt zijn met een naam. Dat zou ons enorm helpen :) 
  4. Kijk zeker de volledige checklist na in ons bijgevoegd kamp boekje zodat er niets vergeten wordt! 
  5. Het zakmes dat tussen de benodigdheden staat, mag u negeren. 


  Wij hebben er alvast enorm veel zin in!! 
  Stevige linker, 
  Asterix, Obelix en de rest van de Galliërs
 • juni 18-19

  Wat was mei toch een leuke maand! We hebben enorm genoten van al de toffe activiteiten en natuurlijk ook van het leuke gezelschap! De maand juli staat voor de deur en voor vele van de leiding betekent dit examens. Vandaar dat de uren soms wat verschillen en dat er soms activiteiten zijn op een zaterdagavond. Laten we er meteen invliegen!

   

  Zondag 2 juni: 10u-12u

  Met de zon op ons hoofd, de vogeltjes die fluiten en de lichtblauwe hemelse lucht kunnen we het niet laten om onze waterpistolen boven te halen. Kom mee genieten van wat afkoeling op deze warme dagen! 


  Zaterdag 8 juni: 18u-20u

  Vandaag staat pleintjes spelen op de planning!! Wat ravotten met z'n allen, terwijl we leuke spelletjes spelen, zeker komen dus! 

  Zaterdag 15 juni: 18u-20u

  Nog eens gezellig met elkaar een goeie film zien en goed veel lachen, zeker niet te missen! Je mag zeker je eigen lievelingsfilm meepakken! 


  Zondag 23 juni: 10u-12u

  Vandaag is het wieltjes dag!

  Neem die coole rollerskates, skateboarden, steppen ,… allemaal mee want we gaan vandaag onze talenten op wieltjes aan elkaar laten zien!!


  Zondag 30 juni: 19u

  Vandaag laden we met z'n allen de camion in voor het kamp! Alle helpende handen zijn welkom!! 


  Dit was het alweer voor de maand juni. Volgende maand is het al scoutskamp! Wohooooo! Dus we zien jullie graag verschijnen op 7 juli om 08.45 uur op de scouts, tot dan! *drop the mic*

   

  Stevige linker, 

  Akela, Baloe, Bagheera, Chill, Marala en Hathi 


 • mei 18-19
  April is weeral voorbij gevlogen! De Paviljoenfeesten waren een groot succes! Ondertussen zijn we al bijna in de maand mei & er staan weer een hoop leuke zondagen op jullie te wachten... JIPPIE!

  Zondag 5 mei: 13u30-16u30

  Om de maand mei sterk te starten, gaan we erop los sjorren! Neem je behendige handen zeker mee. Tijd om te laten zien wat jij kan met balken en een sjortouw...

  Zondag 12 mei: 10u-12u en 16u-...

  Van 10 tot 12 trekken we met de kawellen het bos in voor een uitdagend en actief bosspel. Later op de dag zijn niet alleen de kawellen maar vooral ook de kawellenouders welkom voor het infomoment in verband met het kamp. Daarna kan iedereen aanschuiven voor een heerlijke barbecue! Inschrijven voor de bbq is verplicht en kan via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=11


  Zondag 19 mei: 13u30-16u30

  Vandaag is het jinstage. Dat betekent dat er enkele jins leiding komen geven aan jullie. Uiteraard zijn wij ook aanwezig. De activiteit is echter nog een complete verrassing! 

  Zondag 26 mei: 13u30-16u30

  Laat je creativiteit vandaag maar de vrije loop gaan, want we spelen het fantasiespel! 
  Dit was alweer de laatste zondag van de maand. We zien jullie graag terug in juni om samen toffe zondagen te beleven!!

  Een stevige linker van jullie leukste kawellenleiding,
  Akela, Bagheera, Baloe, Chil, Hathi en Marala
 • april 18-19

  Hallo hallo allerliefste kawellen! Ook deze maand zijn we er weer met meer superleuke scoutsactiviteiten :) + de paviljoenfeesten, woehoe!


  Het laatste weekend van deze maand organiseert de leiding dus weer het tofste weekend van het jaar: de Paviljoenfeesten!! Kom op vrijdag mee quizzen of op zaterdag lekker mee koken op de kookwedstrijd! Voor de quiz klik hier en voor de kookwedstrijd klik hier!


  vrijdag 5 april 18:00 - 7 april 12:00

  Vandaag vertrekken we op weekend naar de scoutslokalen van Gooreind en we gaan er een heel leuk weekend van maken. Hoeraa!

  We verzamelen om 18:00u aan de scouts lokalen in Essen met de fiets. We laden de bagage dan in en vertrekken ten laatste om 18:30u. Zondag vertrekken we om 11:00 in Gooreind.

  Wat moet je allemaal meenemen op weekend?

  - veldbed/matje

  - slaapzak

  - hoofdkussen

  - pyjama

  - zaklamp

  - uniform

  - reservekledij

  - regenjas

  - tandenborstel en tandpasta

  - eetgerei (gamel, bestek, beker)

  - boek, strip, ... ter ontspanning

  - identiteitsbewijs (afgeven bij vertrek)

  - individuele steekkaart (ingevuld op de groepsadmin)

  - fiets

  - 25 euro (afgeven bij vertrek)


  Zondag 14 april: 10u - 13u

  Vandaag gaan we op woudloperskeuken dus neem zeker iets mee om op het vuur klaar te maken bv. een stukje vlees in aluminiumfolie. Je kan ook een appel, banaan of aardappel en dergelijke meenemen. Als het klaar is, heb je rustig de tijd om het te nuttigen.

   

  Zondag 21 april: geen scouts

  Het is Pasen vandaag, dus jammer genoeg ook geen scouts. Maar geen probleem, we zien jullie de volgende keer weer! Geniet maar van een rustig weekendje bij je vrienden of familie.


  Zondag 28 april: geen scouts

  Jammer genoeg is het ook vandaag geen scouts omdat het gisteren PAVILJOENFEESTEN was en de leiding moet vandaag dus alles opruimen. Jullie kunnen echter genieten van een dagje lekker thuis blijven en je favoriete serie kijken.


  Dat was alweer een leuke, toffe en prachtige maand! We zien jullie volgende maand opnieuw.

  Stevige linker

  Akela, Baloe, Chil, Bagheera, Marala en Hathi!

archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Akela
close
Akela
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Wout Van De Wiel +324 92 05 68 92 21 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Nu 3e jaar leiding, na 2 jaar bij de jonggivers. Scouts & voetbal Webmaster, materiaalmeester, sportkoffer, groepsspel, paviljoenfeesten
more_vert
  Baloe
close
Baloe
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Ellen Van Dyck +32472 09 04 84 21 Lid sinds de kawellen Kinderoppas en scouting kampplaats, Gluhfest, inkomsten ter vervanging van de oud papieromhaling
more_vert
  Chil
close
Chil
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Daan Jennes 19 Lid vanaf 2de jaar kawel! Gymnastiek & Scouts!! EHBO, Paviljoenfeesten en Goede Doel
more_vert
  Bagheera
close
Bagheera
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Sardarwali Hussainkhel 20 Lid vanaf 2de jaar giver Scouts, zwemmen Knutselkoffer
more_vert
  Marala
close
Marala
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Seppe Willeme 19 lid vanaf 1ste jaar kapoen basketbal en scouts sportkoffer
more_vert
  Hathi
close
Hathi
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Claudine Stigter 19 vanaf 1e jaar giver volleybal, monitor bij Kazou EHBO en Paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up