Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • oktober 18-19

  Gegroet allerliefste kawellen. Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur. Met veel kriebeltjes in de buik en vol enthousiasme is jullie nieuwe leiding klaar om er in te vliegen! Ook dit jaar gaan we voor uren spelplezier, vriendschappen voor het leven sluiten, onvergetelijke dingen meemaken en veel bijleren. Joepie de poepie!


  Zondag 7 oktober: 10u-15u

  Vandaag kunnen niet alleen onze liefste leden maar ook de ouders komen genieten van een smakelijke brunch, mmm! Van 10 uur tot 11 uur is er een voorstelling van de nieuwe leidingsploeg aanvullend met een contactmoment tussen de ouders en de leiding van elke tak afzonderlijk. Van 11 uur tot 13 uur kan je lekker smullen en vindt er reeds een inschrijvingsmoment plaats voor het nieuwe scoutsjaar. Ten slotte gaan de leden van 13 uur tot 15 uur kennismaken met elkaar en met hun nieuwe leiding. Dat doen we natuurlijk met enkele toffe activiteiten, toppie floppie!

  Zondag 14 oktober: 10u-12u

  Vandaag mag iedereen zijn cape, batmobiel, zwaard of spinnenweb bovenhalen want wij spelen een superformiweldigfantastof superheldenspel, ola-pola! 


  Zondag 21 oktober: 13u30-16u30

  Kunnen onze kawellen eigenlijk wel goed sjorren? Wat is sjorren? Strikken? Jodelen? Opruimen? Rollen? Rusten? Entertainen? Nadenken? Wij weten wel beter! Trek de handen uit de mouwen en kom sjorren op de scouts, woepsiedoe!


  Zondag 28 oktober: 13u30-16u30

  Als jij graag kampen bouwt, Stratego speelt of het sprookje van Roodkapje leest, moet je vandaag zeker verschijnen! Misschien kunnen we de Grote Boze Wolf wel doen verdwijnen?!

   

  Stevige linker van jullie gloednieuwe en superenthousiaste leiding!


 • september 18-19
  Ola kawellen! (dat is Spaans voor 'hallo', duh ;) ) 

  Wat is de tijd toch voorbij gevlogen dit jaar! Hopelijk hebben jullie genoten van je welverdiende vakantie en zijn jullie helemaal klaar om er terug in te vliegen! Het is jammer genoeg alweer de allerlaatste maand van het scoutsjaar :(( MAAAAARRRR niet getreurd want we gaan afsluiten met knallers van activiteiten! 

  Zondag 2 september: 13u30-16u30

  Tijd voor de oeractiviteit van scouting: een tocht + vuur + eten = ?? JUIST! Woudloperskeuken, natuurlijk! Neem iets lekkers mee voor op het vuur en wikkel het in zilverpapier! Tips: banaan met choco, worstjes, ... 

  Zondag 9 september: 10u-12u

  Vandaag koken Chef Akela en hulpkoks Chil, Baloe, Bagheera en Kaa voor jullie. 't Is te zeggen, we gooien 3 superleuke spelletjes in 1 pot en mengen ze tot 1 groot spel. Klakkebuizen voor de actie, cluedo voor het denkwerk en stratego voor de tactiek! Dat klinkt als een heerlijk spel!

  Zondag 16 september: 13u30-16u30

  "Psssst! Wil jij een geheimpje weten? 
  * "Oh jaaa! Is er een koppeltje onder de kawellen??"
  "Nee, gekkie! De leiding heeft een grote verrassing voorzien vandaag omdat ze nog een beetje centjes overhadden!"
  * "Wooow, echt? En wat is die verrassing dan?"
  "Dat weet niemand... Wel niet verder vertellen hé!!"

  Wil jij ook weten welke 'grote verassing' de leiding heeft voorzien? Kom maar af, zou ik zeggen!
   

  Zondag 23 september: 13u30-16u30

  Als afsluiter van ons fantastische jaar gaan we vandaag op een beeeestig leuke uitstap!! Bestemming? Oh nee, zeggen we niet hehehe. Kom zeker met de fiets naar de scouts! 

  Zondag 30 september: 10u-16u30

  OVERGAAAANGGG! Vandaag is de dag der scoutsdagen, denk dus maar goed na over een coole overgang voor de nieuwe leden, zwaai de 3e jaars vaarwel, maak eens een gokje over de nieuwe leiding en neem kleren mee die vuil mogen worden!  


  Dat was het dan! We hopen dat jullie het even leuk vonden dit jaar als wij, we zullen jullie echt missen :( Hopelijk blijven jullie nog allemaal lang in de scouts zodat we jullie nog eens hebben als lid!! 

   
  Veel liefs maar vooral een stevige linker, 
  Akela, Chil, Bagheera, Baloe en Kaa


  P.S. 7 oktober is het onze officiële startdag en brunch! Inschrijven voor de brunch is verplicht en dat kan je binnenkort doen via de site. Deze dag is een groot feest om de start van het nieuwe jaar te vieren, iedereen is dus welkom! Opa, oma, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje, neem ze allemaal maar mee!

archive Archief maandprogramma's

more_vert
Wout Van De Wiel
close
Wout Van De Wiel
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+324 92 05 68 92 20 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts & voetbal Webmaster, materiaalmeester, sportkoffer, groepsspel, paviljoenfeesten
more_vert
Ellen Van Dyck
close
Ellen Van Dyck
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+32472 09 04 84 21 Lid sinds de kawellen Kinderoppas en scouting kampplaats, Gluhfest, inkomsten ter vervanging van de oud papieromhaling
more_vert
Daan Jennes
close
Daan Jennes
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2de jaar kawel! Gymnastiek & Scouts!! EHBO en Paviljoenfeesten
more_vert
Sardarwali Hussainkhel
close
Sardarwali Hussainkhel
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Lid vanaf 2de jaar giver Scouts, zwemmen Knutselkoffer
more_vert
Seppe Willeme
close
Seppe Willeme
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 lid vanaf 1ste jaar kapoen basketbal en scouts sportkoffer
more_vert
Claudine Stigter
close
Claudine Stigter
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 vanaf 1e jaar giver volleybal, monitor bij Kazou EHBO en Paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up