Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • oktober 21-22
  Hallokes bokes aan de tofste kawellen van het land! ❤️

  Afgelopen weekend was de overgang, hopelijk zijn jullie allemaal blij met jullie nieuwe (en ook enkele oude) leiding én hebben jullie je lekker kunnen amuseren met al die vettigheid: want hoe vettiger, hoe prettiger! 💩

  Wij hebben voor deze maand enkele fantastische activiteiten gepland om elkaar een beetje beter te leren kennen en alvast een vliegende start te nemen! Zie ⬇️⬇️⬇️

  Zondag 3 oktober: 10u-15u

  We beginnen de maand oktober met onze jaarlijkse STARTDAG. Vandaag krijgen de ouders de kans om de leiding ook eens te leren kennen. Dit kan ook vrijblijvend met een hapje en een drankje tijdens de brunch. Inschrijven voor de brunch kan je doen via het tabblad 'Acties' op onze website. 

  Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
  - 10u - 11u: Voorstelling van de nieuwe leidingsploeg en contactmoment tussen ouders en leiding.
  - 11u - 13u: Brunchmoment voor ouders en/of kinderen + inschrijvingen en paskoffer
  - 13 - 15u: De eerste spelletjes met de nieuwe leiding!

  P.S. In bijlage staat een infoboekje omtrent de scoutswerking bij de kawellen/het komende scoutsjaar. Dit boekje wordt samen overlopen tijdens het contactmoment, maar ook vooraf mogen de ouders dit altijd doornemen! 

  Zondag 10 oktober: 10u-12u

  Aangezien sommigen onder ons elkaar nog niet zo goed kennen, spelen we deze zondagvoormiddag samen enkele KENNISMAKINGSSPELLETJES! Zeker komen dus, want wij willen heel graag weten wie jullie zijn, welke sporten jullie graag doen, welk eten jullie graag eten, op wie jullie verliefd zijn, ... 😜

  Zondag 17 oktober: 13u30-16u30

  Woehoe, we gaan vandaag lekker wieleren (is dit een bestaand werkwoord? Anders nu wel 😎) op onze WIELTJESDAG! Wat hebben we hiervoor nodig? 
  1) Wieltjes
  2) Wieltjes
  3) En nog eens wieltjes!!
  Denk aan: skateboard, rollerschaatsen, fiets, step, eenwieler, ... 
  Wij zijn heel benieuwd wat jullie allemaal bovenhalen! 🚲🛹🛼🛴

  Zondag 24 oktober: 13u30-16u30

  Deze vierde zondag van de maand staat volledig in teken van HALLOWEEN.☠️👹🕷️ Ja, we horen het jullie al zeggen: gekke kawellenleiding, Halloween is toch helemaal niet dit weekend?! Ja lieve kawellen, dat weten wij, maar volgend weekend is het geen scouts en dat kunnen we toch niet zomaar voorbij laten gaan? Daarom mogen jullie vandaag al jullie griezeligste masker knutselen en jullie akeligste kookkunsten bovenhalen! Op het menu? Een spookachtige Halloweenbrij met uitgeholde 🎃 en 🕸️. 

  Dat wordt smullen 😈😈😈

  Zondag 31 oktober: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Ziezo, dit was het dan weer voor de maand oktober. Ziet er goeeeeed uit hè? Wij verwachten jullie gezellige snoeten allemaal op de scouts!


  Groetjesss,


  De kawellenleiding 

  aka Baloe, Ikki, Marala, Chil, Bagheera & Raksha

   XXX • september 21-22
  Kiekeboe liefste kawellen! Zijn jullie ondertussen al helemaal opgedroogd van ons avontuur in de Ardennen? De leiding hoopt van wel, want we gaan er voor de laatste maand nog eens een lap op geven!! 

  ❗BELANGRIJKE MEDEDELING❗

  Voor de kawellen die mee zijn geweest op kamp hebben we nog een klein aandenken voorzien. Je kan deze afhalen bij de eerstvolgende activiteiten deze maand.

  Zondag 5 september: 10u-12u

  Back to basics voor onze eerste activiteit: STRATEGO! Ideaal om even te bekomen van die eerste drie dagen school, niet waar? :)) 

  Zondag 12 september: 13u30-16u30

  Vandaag voorziet de leiding een VERRASSING!! We kunnen nog niet veel zeggen, enkel dat jullie verwacht worden om half 2 aan de Kleine Horendonk 8, in Essen!
  ❗P.S. Neem ook een flesje water mee en een zakcentje (€5)❗

  Zondag 19 september: 13u30-16u30

  Als afsluiter van ons fantastisch scoutsjaar samen, doen we voor de laatste keer nog eens WOUDLOPERSKEUKEN! Weten jullie nog wel hoe je vuur moet maken na die 1,5 maand scoutsloze vakantie? Awel, nu is het dé moment om het nog eens te testen! Vergeet dus ook zeker niet je lievelingsnackjes... 

  Zondag 26 september: 10u-16u30 (!!)

  OVERGAAAAANG! Dé hoogmis van de scouts, want vandaag zullen we nieuwe kabouters en welpen verwelkomen in onze rangen! Denk dus al maar goed na over leuke constructies en obstakels. Als je een 3e jaar kawel bent, raden we aan om reservekleren en een handdoek mee te nemen, want je gaat het nodig hebben :)) 
  De rest mag zeker zijn of haar lunchpakket niet vergeten! 


  Ziezo jongens en meisjes, zoals met alles komt er ook aan dit verhaal een einde. Het was ons een waar genoegen jullie leiding te mogen zijn dit jaar. We hopen van harte dat jullie enorm veel plezier hebben gemaakt, massa's hebben bijgeleerd (zowel technieken als levenslessen) en nieuwe vriendjes hebben gemaakt. Hopelijk tot zeer snel!


  Dus voor de laatste keer: 
  Stevige (& hartelijke) linker, 
  Akela, Chil, Ikki, Raksha, Bagheera, Baloe en Hathi

archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Raksha
close
Raksha
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Elke Goosen 0476 07 86 52 23 Lid vanaf 2de jaar kapoenen Volleybal en SCOUTS! Kookwedstrijd Paviljoenfeesten en teambuildingsactiviteiten leiding
more_vert
  Baloe
close
Baloe
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Jan Berebrouckx 21 Lid vanaf 1e jaar kapoen scouts & volleybal
more_vert
Soo Buysen
close
Soo Buysen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Lid sinds 1ste jaar kapoen Scouts Kampplaats, nieuwe acties
more_vert
Siebe Van Veldhoven
close
Siebe Van Veldhoven
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Vanaf eerste jaar kapoenen in de scouts gezeten en nu in mijn derde jaar als leiding Scouts en gitaar spelen Sportkofferverantwoordelijke
more_vert
  Marala
close
Marala
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Nette Van den Bergh 19 Lid vanaf 1ste jaar kapoenen Scouts Paviljoenfeesten, afvalverantwoordelijke
more_vert
  Ikki
close
Ikki
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Nette Buysen 19 Lid vanaf 1e jaar kapoenen Scouts, volleybal, zwemmen Gl�hfest, Quiz en kookwedstrijd paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up