Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • februari 19-20

  Zondag 2 februari: 13u30-16u30

  Vandaag spelen we een supercool bosspel! Allemaal  aanwezig want dit wil je absoluut niet missen! :)

  Zondag 9 februari: 10u-12u

  Deze zondag verwachten we iedereen fris en fruitig en met goed gepoetste tandjes, want we vertrekken al vroeg op wekkertocht! Iedereen zet vandaag zijn beste beentje voor, want we wandelen een hoop, maar op een leuke manier, met allemaal spelletjes tussendoor. Wil je meer weten? Zeker komen dan, want het wordt suuuuperleuk!! 


  Zondag 16 februari: 13u30-16u30

  Vandaag is het jammer genoeg GEEN SCOUTS, aangezien de leiding gisteren Glühfest heeft gehad. 

  Uiteraard zijn alle kawellen zeer welkom op de fakkeltocht op 15 februari, die de jins organiseren ten voordele van hun buitenlandse kamp. Ondertussen kunnen de mama's en papa's natuurlijk genieten van een drankje en gezelligheid rond een vuurtje op het Glühfest. Inschrijven kan via de link hieronder.  Hopelijk zien we jullie dan! 

  https://www.facebook.com/events/507615803156805/

  https://www.facebook.com/events/827238717724421/

  Zondag 23 februari: 13u30-16u30

  Het is weer tijd voor technieken! Deze week gaan we nog eens sjorren, en we maken vast en zeker een coole constructie. Om te weten wat we precies gaan maken, zal je moeten komen. Als je niet meer zeker bent hoe je een begin- of eindknoop maakt, of je weet zelfs niet meer hoe een touw eruit ziet, is het zeker een aanrader om te komen, want vandaag wordt alles nog eens opgefrist. 

   

  Een hele stevige linker en veel groetjes, 

  Bagheera, Baloe, Chill, Ikki, Marala en Rikki tikki tavi 

   

 • januari 19-20

  Aandacht, aandacht! Het startschot voor het nieuwe jaar wordt gegeven... 5, 4, 3, 2, 1... GELUKKIG NIEUWJAAR én daarbij een nieuwe scoutsmaand met dolle activiteiten, joepie-ja-jeej! 


  Zaterdag 4 januari is het weer oud-papier-ophaling. Omdat de leiding in een drukke periode zit met de examens willen we nog eens een extra oproep doen aan de ouders of familie met tijd, zin en een auto met een trekhaak. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan even een mail via het contactformulier op de scoutssite aan de ontvanger ‘oud papier’. Alvast bedankt!


  Zondag 5 januari: geen scouts

  Per uitzondering beslisten we samen met de gehele leidingsploeg om een dagje rust te nemen tijdens deze drukke periode én dat betekent voor jullie nog één dagje genieten van de vakantie terwijl wij hard blokken! Tot volgende week.

  Zondag 12 januari: 10u-12u

  Tafels, stoelen, keuzes, start, competitie of samenwerken, spanning, bord, dobbelstenen, winnen.
  Papier, potlood, krom, recht, golvend, schaar, vouwen, kreuken, scheuren, lijm, plakken, kunst.

  PS: Een boodschap vanuit het oudercomité:

  Om het jaar goed in te zetten trakteert het oudercomité op zondag 12 januari om 12u (na de voormiddagactiviteit) alle leden op een pannenkoek en warme chocomelk. 
  Voor de ouders voorzien we ook chocomelk en/of glühwein. 
  En uiteraard zijn de givers en jins, die zondag geen scouts hebben, ook meer dan welkom. 

  Hopelijk tot zondag!

  Groetjes van het oudercomité

  Zaterdag 18 januari: 18u00-20u00

  Groot scherm, stoelen, discussie, beslissing, gezelligheid, versnapering, drankje, verbazing, humor, blijdschap, verdriet, geluk. 

  Zaterdag 25 januari: 18u00-20u00

  Donker, koud, spanning, stilte, geritsel, traag, blind, betrapt. Donker, koud, spanning, stilte, geritsel, traag, blind, adem, snel, stelen, winnen.

  Wat denk jij dat we gaan doen deze 
  maand?

  PS: Hola muchachas y muchachos! De givers organiseren wederom een Mexicaanse eetavond ten voordele van hun kamp! Indien u hierin geïnteresseerd bent, kan u altijd via het tabblad 'acties' op deze site extra informatie vinden en inschrijven (voor 3 februari).

  Stevige linker van de kawellenleiding.
  Bagheera, Baloe, Chil, Ikki, Marala, Rikkitikkitavi

 • december 19-20


  Zondag 1 december: 13u30-16u30

  23, ...7, ...15, ...41, ...35, ...72 *geeuwt* , ... 12, ... 39 "Verdorie toch, ik heb 40, eentje ernaast!" , ... 22, ... 69, "Aleh komaan", ... 54, ... 8, ...40 "JA BINGOOO!!!!" 

  Je raadt het goed. Vandaag spelen we bingo! Niet zomaar een saai bingospelletje in het lokaal, geen stress. We trekken met z'n allen naar het bos! Allemaal komen dus voor het fantastisch mega-kei-graaf-cool bingobosspel!! 

  Zondag 8 december: 10u-12u 


  Max Verstappen? Lewis Hamilton? Je kent ze vast en zeker wel. Zij strijden elke week voor een overwinning in de Formule 1. Met hun dure racemachines racen ze het liefst op het gladde asfalt zonder stoot of bult. Wij daarentegen, de stoere kawellen, beperken ons wegens een te klein budget tot een bak en een gladde berghelling ;). Trek dus kleren aan die zeker vuil mogen worden, want het is nog eens tijd voor een klassieker! We gaan bakskesglijden! Joepieeeeee

  Zondag 15 december: 13u30-16u30


  Heeeeel lang geleden, toen jullie ouders nog kinderen waren, was er nog geen sprake van een gps, smartphone, Google Maps, noem maar op. Op reis gaan met de auto naar Frankrijk was toen een pak moeilijker dan vandaag. "Maar hoe deden ze dat dan?" Awel, gewoon met de kaart! Niet zo gemakkelijk dus. Als echte scout zijnde is kunnen kaartlezen zeer belangrijk. Daarom gaan we vandaag op tocht met kaart en kompas! Een pure scoutsactiviteit.

  Zaterdag 21 december: 18u00-20u00


  HO-HO-HOOO! De kerstman is daar! Vandaag is het kerstfeestje. Niks leuker dan gezellig samenkomen voor het gezelligste feest van het jaar! Neem zeker je pokerface mee, want we gaan casino spellen spelen! Tot dan, groetjes van de Kerstman!! 

  Na het kerstfeestje zullen de givers hun uitverkoop doen van hun zelfgemaakte kerstkaartjes! Voor slechts €1 heeft u nog een kunstwerkje om die laatste nonkels en tantes nog blij te maken met leuke wensen! ;) 


  Zondag 29 december: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... :((((


  31 december: 10u-13u

  Kom 31 december allemaal gerust langs voor een lekker warme tas chocomelk of soep. We staan aan de Proxy in Essen-Heikant van 10 uur tot 13 uur.
archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Baloe
close
Baloe
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Ellen Van Dyck 22 Lid sinds de kawellen Scouting Jeugdraadverantwoordelijke en chocomelkbedeling
more_vert
  Rikki Tikki Tavi
close
Rikki Tikki Tavi
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Robur Peeters 19 Man van het materiaal
more_vert
  Marala
close
Marala
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Seppe Willeme +32473572438 19 lid vanaf 1ste jaar kapoen basketbal en scouts paviljoenfeesten, takverantwoordelijke
more_vert
  Ikki
close
Ikki
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Robin Kerremans 18 Scouts en toneel
more_vert
  Chil
close
Chil
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Soo Buysen 19 Scouts
more_vert
  Bagheera
close
Bagheera
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Kobe Jennes 18 1ste jaar leiding - animator bij Sportkampen vzw Voetbal, scouts Leider


keyboard_arrow_up