Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • april 18-19

  Hallo hallo allerliefste kawellen! Ook deze maand zijn we er weer met meer superleuke scoutsactiviteiten :) + de paviljoenfeesten, woehoe!


  Het laatste weekend van deze maand organiseert de leiding dus weer het tofste weekend van het jaar: de Paviljoenfeesten!! Kom op vrijdag mee quizzen of op zaterdag lekker mee koken op de kookwedstrijd! Voor de quiz klik hier en voor de kookwedstrijd klik hier!


  vrijdag 5 april 18:00 - 7 april 12:00

  Vandaag vertrekken we op weekend naar de scoutslokalen van Gooreind en we gaan er een heel leuk weekend van maken. Hoeraa!

  We verzamelen om 18:00u aan de scouts lokalen in Essen met de fiets. We laden de bagage dan in en vertrekken ten laatste om 18:30u. Zondag vertrekken we om 11:00 in Gooreind.

  Wat moet je allemaal meenemen op weekend?

  - veldbed/matje

  - slaapzak

  - hoofdkussen

  - pyjama

  - zaklamp

  - uniform

  - reservekledij

  - regenjas

  - tandenborstel en tandpasta

  - eetgerei (gamel, bestek, beker)

  - boek, strip, ... ter ontspanning

  - identiteitsbewijs (afgeven bij vertrek)

  - individuele steekkaart (ingevuld op de groepsadmin)

  - fiets

  - 25 euro (afgeven bij vertrek)


  Zondag 14 april: 10u - 13u

  Vandaag gaan we op woudloperskeuken dus neem zeker iets mee om op het vuur klaar te maken bv. een stukje vlees in aluminiumfolie. Je kan ook een appel, banaan of aardappel en dergelijke meenemen. Als het klaar is, heb je rustig de tijd om het te nuttigen.

   

  Zondag 21 april: geen scouts

  Het is Pasen vandaag, dus jammer genoeg ook geen scouts. Maar geen probleem, we zien jullie de volgende keer weer! Geniet maar van een rustig weekendje bij je vrienden of familie.


  Zondag 28 april: geen scouts

  Jammer genoeg is het ook vandaag geen scouts omdat het gisteren PAVILJOENFEESTEN was en de leiding moet vandaag dus alles opruimen. Jullie kunnen echter genieten van een dagje lekker thuis blijven en je favoriete serie kijken.


  Dat was alweer een leuke, toffe en prachtige maand! We zien jullie volgende maand opnieuw.

  Stevige linker

  Akela, Baloe, Chil, Bagheera, Marala en Hathi!

 • maart 18-19
  Liefste, tofste, coolste, grappigste, fantastische,... kawellen! Zet je schrap want er staat weer een knotsgekke maand op het programma, en dat mogen jullie zeker en vast letterlijk nemen!

  Zondag 3 maart: 10u-12u

  ALAAF! ALAAF! ALAAF!
  Om helemaal in de carnavalssfeer te komen, gaan we vandaag de gekste dingen in elkaar knutselen! Alles kan en alles mag vandaag! Echt alles? JA ECHT ALLES! Kom daarom verkleed naar de scouts in je gekste en meest originele carnavalkostuum en laat je fantasie de vrije loop om samen een ministoet te maken!

  Zondag 10 maart: 10u-16u30

  Vandaag is het groepsspel! Dit duurt een hele dag dus BRENG ZEKER JE LUNCHPAKKET MEE! Uitzonderlijk spreken we NIET AAN DE SCOUTSLOKALEN af, maar aan de INGANG VAN HET COLLEGE!!! Jullie worden hier ook weer opgehaald want we gaan niet meer naar het scoutsterrein! Ben je benieuwd wat we gaan doen, dan is er maar één oplossing om dat te weten te komen, zorg gewoon dat je er bij bent! Dit wordt ongetwijfeld weer een super toffe dag!

  Zondag 17 maart: GEEN SCOUTS

  OOOOOH vandaag is het helaas geen scouts, jullie knotsgekke leiding is namelijk op leidingsweekend. Maar niet getreurd, volgende week staat er een extra leuke activiteit op het programma als compensatie!

  Zondag 24 maart: 13u30-16u30

  Vandaag doen we pleintjestocht. BRENG ZEKER JE FIETS MEE, en natuurlijk ook je beste oriëntatieskills om de juiste weg te vinden. We zoeken samen de leukste pleintjes van de omgeving uit en gaan hier allerlei mega leuke fantastische  coole actieve pleinspelen doen. Dit wil je niet missen!

  Zondag 31 maart: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... Vandaag is ook de deadline voor de inschrijvingen voor het weekend!!


  Dat was het alweer voor deze maand! Wat hebben we weeral genoten van deze super toffe zondagen!
  Stevige linker van jullie tofste leiding!
  Akela, Baloe, Chil, Bagheera, Marala en Hathi

  P.S. De inschrijvingslink voor het weekend is beschikbaar via 'Acties'. Hebben jullie er ook al zoveel zin in?!  • februari 18-19

  Halleu lieve kawelleun! De greute toetseun van deu leiding zijn gedeun, dus kunnen weu eur weur vol teugenaan!

  Oei, de leiding kan precies geen Nederlands meer? Die grote toetsen moeten wel heel vermoeiend zijn geweest, pfff..

  Maar, geen zorgen! We hebben nog een paar dagen om wat te oefenen. Geulukkig! Euh....gelukkig! 

   

  Zondag 3 februari: 13u30-16u30

  Tijd om onze sjortechnieken terug op punt te stellen! Vandaag komen er ook 3 jins de leiding helpen tijdens hun tweede 'jinstage' van het jaar. Kom dus maar laten zien wat jullie al allemaal kunnen!

  Zondag 10 februari: 10u-12u

  Vandaag gaan we zoveel mogelijk leuke spelletjes en sporten spelen. Denk jij dat je de beste bent? Wij zijn eens benieuwd! 

  Zondag 17 februari: 13u30-16u30
  Leidingswissel! Jammer genoeg moeten wij vandaag bij een andere groep leiding gaan geven :(( Maaaaarrr, geen paniek! Alle geluk komen er ook 6 andere leiders en leidsters naar jullie. Zij zullen een super leuke activiteit verzinnen en die met jullie spelen. Benieuwd wie je als leiding krijgt? Zeker komen dan!! 

  Zondag 24 februari: 13u30-16u30

  *Tromgeroffellll* Als afsluiter van de maand februari spelen we 'Scouts of Duty'. Moeilijke naam, hé? Het enige wat we kunnen verklappen, is dat het een super scoutsig spel zal worden! 

  Zeu, dat was heut weur veur deuze maand... 
  Verdorie, die leiding zal toch nog veel moeten oefenen hoor! 

  Stevige linker, 
  Akeula.. Euhh, Akela! Baloe, Chil, Bagheera, Marala en Hathi! 

  P.S. Zaterdag 23 februari organiseert de leiding het fameuze Glühfest! Zoals elk jaar draait deze avond rond gezelligheid en wat bijkletsen met leiding, ouders of anderen rond een warm vuurtje. Dit jaar komt daar ook nog een heuse fakkel - en verhalentocht bij die georganiseerd wordt door de jins! U kan zich inschrijven bij het tablad 'Acties'. Deze tocht is slechts geschikt voor leden (kinderen). Vrees echter niet! Er gaat namelijk genoeg begeleiding mee op tocht. Ouders kunnen ondertussen op Glühfest een heus gezellige tijd beleven! Meer info op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/

  P.P.S.: Zaterdag 16 februari vanaf 19u30 toveren de givers ons scoutslokaal om tot een romantische cinemazaal op hun VALENTIJNSAVOND, voorafgaand aan een receptie met gratis welkomstdrankje en hapje. Geliefden of vrijgezellen, ieder is welkom! De opbrengst gaat naar de financiering van hun buitenlands kamp naar Slovenië. Wie vantevoren inschrijft, heeft nog extra voordeel! Dat kan via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=7. Meer info over dit evenement op: https://www.facebook.com/events/198202684390692/.
archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Akela
close
Akela
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Wout Van De Wiel +324 92 05 68 92 21 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Nu 3e jaar leiding, na 2 jaar bij de jonggivers. Scouts & voetbal Webmaster, materiaalmeester, sportkoffer, groepsspel, paviljoenfeesten
more_vert
  Baloe
close
Baloe
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Ellen Van Dyck +32472 09 04 84 21 Lid sinds de kawellen Kinderoppas en scouting kampplaats, Gluhfest, inkomsten ter vervanging van de oud papieromhaling
more_vert
  Chil
close
Chil
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Daan Jennes 19 Lid vanaf 2de jaar kawel! Gymnastiek & Scouts!! EHBO, Paviljoenfeesten en Goede Doel
more_vert
  Bagheera
close
Bagheera
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Sardarwali Hussainkhel 20 Lid vanaf 2de jaar giver Scouts, zwemmen Knutselkoffer
more_vert
  Marala
close
Marala
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Seppe Willeme 19 lid vanaf 1ste jaar kapoen basketbal en scouts sportkoffer
more_vert
  Hathi
close
Hathi
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Claudine Stigter 18 vanaf 1e jaar giver volleybal, monitor bij Kazou EHBO en Paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up