Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

Maandprogramma

 • kamp 21-22
  Hieronder kan u het kampboekje met de nodige informatie voor het Kawellenkamp 2022 terugvinden. Indien er nog vragen of bedenkingen zijn, contacteer ons dan gerust!

  Enthousiaste groetjes,

  De kawellenleiding 
  Aka Chil, Bagheera, Baloe, Marala, Ikki & Raksha
 • mei 21-22
  Dag allerliefste kawellen!
  Na ons een paar weken te moeten missen zijn wij weer terug met een heleboel spetterend activiteiten! 

  Zondag 1 mei: 13u30-16u30

  Vandaag testen we jullie sjorskills nog eens en bouwen we een megagrave constructie!

  Zaterdag 7 mei: BBQ & kampinfomoment
  Vandaag is het kampinfomoment met BBQ. Vanaf 16u00 zijn jullie welkom op ons terrein. Om 16u20 vindt het kampinfomoment van de kawellen plaats. 

  Willen jullie mee genieten van onze heerlijke BBQ? Schrijf je dan nog zeker in via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=34. De deadline hiervoor is donderdag om 12u00.

  Zondag 8 mei: 10u-12u

  Als het weer vandaag meezit, spelen we dolle waterspelletjes! Als het regent of te koud is voorzien wij een andere leuke activiteit!

  Zondag 15 mei: 10u-16u30

  We trekken er vandaag met de hele scouts op uit, want we gaan op groepsuitstap! Verdere info volgt nog via mail.

  Zondag 22 mei: 13u30-16u30

  Omdat we 2 weken geleden geen waterspelletjes hebben kunnen spelen, gaan we dat vandaag doen, jippiieeee! Hopelijk zit het weer deze week wat beter mee?!
  Neem voor de zekerheid maar reservekleren mee en een handdoekje, dat jullie het zeker niet te koud gaan hebben.

  Zondag 29 mei: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Dat was het alweer voor deze maand!

  Groetjeeeeeess

  Chil, Raksha, Bagheera, Marala, Baloe en Ikki


 • april 21-22
  LIEFSTE SNOTTEBELLEN VAN KAWELLEN 😜
  (Hehe hoe kan je de maand april anders starten dan met een mopje???)

  Wil je graag nog meer mopjes?  ➡️https://www.kidsweek.nl/moppen

  Zaaaaaalig, de maand april is begonnen. Een maand waarin het zonnetje (hopelijk) lekker veel zal schijnen ☀️☀️☀️, er paaseitjes gezocht zullen worden en jullie allemaal volop kunnen genieten van een welverdiende vakantie!

  MAAR we vergeten het belangrijkste nog! Deze maand staat natuurlijk ook bekend om onze jaarlijkse Paviljoenfeesten! Een feestelijk weekend (22-24 april) met een quiz, kookwedstrijd en fuif ten voordele van onze scoutskas! Geef dit dus zeker allemaal door aan jullie mama's en papa's, broers en zussen, oma's en opa's, tantes en nonkels, vrienden en vriendinnen, ... noem maar op! Want er is voor ieders wat wils 😃 meer info kan je terugvinden op onze Paviljoenfeestenwebsite (https://paviljoenfeesten.be/), onze Facebook-pagina en onze Instagram! 

  Helaas betekent dit ook dat jullie lieftallige kawellenleiding in april niet elke zondag scouts kan geven... Maar wanneer het wel scouts is, is er heel wat leuks voor jullie in petto!

  Kijk maar hieronder:

  Zondag 3 april: 13u30-16u30


  Vandaag zullen jullie ons helaas even moeten missen, want het is Leidingswissel! Jullie krijgen voor één dag andere leiding, maar geen zorgen: zij hebben vast en zeker iets heel tofs voorbereid. Luister dus maar even naar de wijze raad van onze goede vrienden Timon en Pumba: https://www.youtube.com/watch?v=VKU9D8h4n1o en kom zeker af! ⚜️🎉

  Zondag 10 april: 14-17u


  Om onze afwezigheid van het vorige weekend te compenseren, doen wij vandaag een leuke activiteit op verplaatsing. We gaan namelijk naar de Kindernamiddag van Mugshot! Hier kunnen jullie je ten volle uitleven op het springkasteel, meedoen aan spelletjes en misschien krijg je wel een lekkere verrassing achteraf? 😋

  Even de praktische kant:
  We verzamelen om 14u aan de parking van de parochiezaal op de Statie (Kerkstraat 62b, 2910 Essen), want dan begint de kindernamiddag. Om 17u zijn jullie helemaal uitgespeeld en kunnen jullie hier terug opgehaald worden! 

  We willen jullie ook vriendelijk vragen om allemaal €2,5 mee te nemen voor deze leuke namiddag. Doe ook zeker je scoutsuniform aan

  Tot dan! 

  Zondag 17 april: GEEN SCOUTS


  Liefste vrienden, vandaag is het Pasen! Jippie-ka-jee, lekker veel paaseitjes rapen dus! 🥚En misschien ontmoet je wel de paashaas? 🐰

  Helaas betekent dit ook dat het vandaag geen scouts is... 

  Zondag 24 april: GEEN SCOUTS


  Ook vandaag is het jammer genoeg geen scouts. Dit omdat de leiding hun handen vol heeft met de afbraak van de Paviljoenfeesten.


  Zit het er nu dus al op voor april?! Ja zeker 😥 maar volgende maand vliegen we er weer lekker in met meer leuke activiteiten! 


  Veel liefs, zoentjes en knuffels van jullie favoriete leiding!

  XXX

  Bagheera, Chil, Baloe, Marala, Ikki & Raksha
 • maart 21-22
  Hey Heyyyy allerleukste Kawellen
  Ook deze maand staan er weer een heleboel leuke activiteiten op het programma voor jullie!!


  Zondag 6 maart: 13u30-16u30

  We beginnen deze maand met een echte klassieker: Stratego! Omdat we dit vorige maand niet hebben kunnen spelen, beginnen we er deze maand mee. Haal dus zeker jullie strategisch inzicht boven en neem al jullie tactieken maar mee naar de Scouts, je gaat ze kunnen gebruiken!

  Zondag 13 maart: GEEN SCOUTS

  Dit weekend is het leidingsweekend en gaan we er zondag dus niet kunnen zijn om leiding te geven. Het is deze zondag dus uitzonderlijk GEEN scouts! Volgende week staan we weer paraat om jullie te ontvangen!


  Zondag 20 maart: 13u30-16u30

  Deze zondag is het belangrijk dat jullie goed wakker zijn en jullie arendsogen scherp staan! We spelen namelijk een mega leuke fotozoektocht door heel Essen! Vandaag gaan we zien wie van de Kawellen de beste speurneuzen zijn. Zeker allemaal komen dusssss!!

  Zondag 27 maart: 13u30-16u30

  Deze laatste zondag van de maand gaan we ons nog eens goed amuseren met klakkenbuizen. Allen aanwezig dus want het beloofd een topdag te worden!  Ziezowww deze maand zit er ook al weer op!! 

  Stevige linker van jullie super toffe leiding

  Baloe, Raksha, Marala, Bagheera, Chil en Ikkiarchive Archief maandprogramma's

more_vert
  Raksha
close
Raksha
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Elke Goosen 0476 07 86 52 23 Lid vanaf 2de jaar kapoenen, nu al 6 jaar leiding Volleybal en SCOUTS! Kookwedstrijd Paviljoenfeesten en teambuildingsactiviteiten leiding
more_vert
  Baloe
close
Baloe
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Jan Berebrouckx 22 Lid vanaf 1e jaar kapoen scouts & volleybal
more_vert
Soo Buysen
close
Soo Buysen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
21 Lid sinds 1ste jaar kapoen Scouts Kampplaats, nieuwe acties
more_vert
  Bagheera
close
Bagheera
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Siebe Van Veldhoven 21 Vanaf eerste jaar kapoenen in de scouts gezeten en nu in mijn derde jaar als leiding Scouts en gitaar spelen Sportkofferverantwoordelijke
more_vert
  Marala
close
Marala
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Nette Van den Bergh 19 Lid vanaf 1ste jaar kapoenen Scouts Paviljoenfeesten, afvalverantwoordelijke
more_vert
  Ikki
close
Ikki
Naam Leeftijd Carriere Hobby's Taak
Nette Buysen 19 Lid vanaf 1e jaar kapoenen Scouts, volleybal, zwemmen Gl�hfest, Quiz en kookwedstrijd paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up