Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!


Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.


De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.


Wil je graag het maandprogramma in je agenda hebben op je smartphone? Dit kan door de link toe te voegen aan de agenda. Let op, per tak is er een andere link. Wil je meer informatie over het abonneren op een agenda? Klik hier voor uitleg..


content_copyKopieer link

Maandprogramma

 • oktober 23-24

  Dag liefste  kawellen,

  Hopelijk zijn jullie allemaal blij met de nieuwe leiding. Wij zijn heel blij dat wij jullie leiding mogen zijn. We hebben er super veel zin in, en hebben ons best gedaan om er al een fantastische eerste maand van te maken.   Zondag 1 oktober: 10u00-15u00  Brunch

  We beginnen het jaar al goed met een heerlijke brunch. Belangrijk schrijf je hier zeker voor in.  Om tien uur kan je kennismaken met de nieuwe leiding van de kawelllen. Van elf uur tot een uur zorgen wij voor een lekkere brunch. Van een uur tot drie uur voorzien wij nog een activiteit voor de kawellen. Zeker allemaal komen want het wordt super leuk.  


  Zondag 8 oktober: 10u00-12u00  laddercompetitie

   Vandaag  is het iedereen tegen iedereen want op het einde van de dag zal er maar een winnaar zijn. We gaan bepalen wie de snelste, slimste, sterkste, creatiefste, ... is. Dit doen we aan de hand van een spectaculaire wedstrijd. Zeker komen dus want het beloofd spannend te worden. 

  Zondag 15 oktober: 13u30-16u30  fantasie spel

  Deze zondag kan alles want we spelen het grote fantasie spel. Neem dus zeker je zotste ideeën en verhalen mee want alleen met veel fantasie kan je vandaag winnen. Wij zijn al benieuwd wat jullie vandaag allemaal gaan verzinnen. 

  P.S. Mocht je  een draak als huisdier hebben zeker meenemen dan verdien je extra punten.


  Zondag 22 oktober: 13u30-16u30  Sjorren

  Tijdens de laatste activiteit van de maand gaan we leren sjorren. benieuwd wat we gaan bouwen? Kom dan vandaag zeker naar de scouts, want hoe meer helpende handen hoe groter en mooier onze constructie zal worden.

  Zondag 29 oktober: 13u30-16u30  GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Zo dat was het voor de eerste maand. Wij hebben er al super veel zin in en hopen dat we jullie allemaal gaan zien. 
  Groetjes de nieuwe leiding,
  Nel, Lore, Cas, Mats en Han

 • september 23-24
  Hey hoi lieve leuke Kawelletjes, hier zijn we dan weer voor de allerlaatste keer! Hopelijk hebben jullie ook zo hard genoten van het scoutskamp en ook nog van de rest van jullie zomervakantie! Het is alweer september en dit betekent niet alleen back to school, maar gelukkig ook back to scouts! We hebben dus nog een laatste maand vol zalige activiteiten voor jullie in petto! 

  Zondag 3 september: 13u30-16u30  Fotozoektocht

  Vandaag doen we een fotozoektocht, de kennis van het dorp Essen is zeker noodzakelijk op een wonder schone dag als vandaag. Ook mogen jullie je speurneus niet vergeten op te zetten!!!

  Zondag 10 september: 12u00-15u00  Groepsuitstap

  Oke hierbij de planning voor de groepsuitstap! 

  We gaan naar de Schelp. Oudste groepen (jogi, giver, jin) fietsen (is een uurtje fietsen), kawellen en kapoenen worden afgezet. Uren: 10-16u30 voor oudste groepen, 12-15u jongste groepen. Ouders jongste groepen zorgen dat kinderen zelf daar geraken. Ouders geven aan begin activiteit €8 af aan leiding.  Zondag 17 september: 13u30-16u30  Klakkebuizen

  Omdat het de laatste maand is en wij jullie zo tof vinden, willen we nog een laatste keer klakkebuizen, omdat jullie dit elke keer zo tof vonden. Allemaal komen dus (anders schiet Vader Wolf jullie dood)!!!

  Zondag 24 september: 10u00-16u29  OVERGAAAAANG

  OVERGAAAAANG! Dé hoogmis van de scouts, want vandaag zullen we nieuwe kabouters en welpen verwelkomen in onze rangen! Denk dus al maar goed na over leuke constructies en obstakels. Als je een 3e jaar kawel bent, raden we aan om reservekleren en een handdoek mee te nemen, want je gaat het nodig hebben :)) 
  Aangezien het vandaag een hele dag scouts is, mogen jullie zeker ook geen lunchpakket vergeten! 

  Nou nou Kawellen, het zit er weeral op helaas. Aan alle mooie liedjes komt een einde en dus ook aan dit mega leuke scoutsjaar! Wij hebben er in ieder geval mega hard van genoten en hopen jullie ook! Tot snel Kawelletjes!

  Stevige linker,
  Chil, Vader Wolf, Baloe, Akela, Ikki & Raksha
archive Archief maandprogramma's

more_vert
Nel Raymakers
close
Nel Raymakers
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
+32 468 25 63 75 19 Lid sinds 1 ste jaar giver , nu eerste jaar leiding. Grafische en digitale media Scouts
more_vert
  Hathi
close
Hathi
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Han Buysen 19 Lid sinds 1ste jaar kapoen, nu 2 de jaar leiding Sociaal werk Scouts Verantwoordelijke groepsadministratie
more_vert
  Baloe
close
Baloe
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Lore Costermans 18 lid sinds tweede jaar kawel Bachelor psychologie scouts teambuilding, knutselkoffer, kookwedstrijd
more_vert
Mats Backx
close
Mats Backx
Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
0 Lid sinds 2de jaar kapoen Psychologie Scouts, turnen EHBO-verantwoordelijke


keyboard_arrow_up