Over de kawellen

Bij de kabouters en welpen (8 tot 11 jaar) ligt de focus op het kennis maken met de basisbeginselen van scouting, ze staan aan het begin van een groot avontuur!

Er staan niet alleen spelletjes en vertier op het programma, maar ook het aanleren van technische vaardigheden, zoals sjorren en vuur maken. Zo groeien ze stillaan op tot een waardige scout, die zelfstandig zijn plan kan trekken.

De werking wordt aangekleed met verhalen en fantasie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Jungleboek, vandaar de namen van de leiding.

• februari 22-23
    γεια σας αγαπητα παιδια

Het is alweer de 2de maand van 2023, wat gaat het toch snel heeeeee. Het wordt een supertoffe maand met als hoogtepunt ons kawellenweekend (WOEHOEEEEW). Deze maand gaan we lekker veel kokerellen, omdat jullie denk ik wel allemaal kleine snoepertjes zijn.

Zondag 5 februari: 13u30-16u30

Vandaag testen we of jullie nog goed vuur kunnen maken en daarop kunnen koken, we doen WOUDLOPERSKEUKEN. Neem allemaal iets mee op klaar te maken op het vuur (liefst in zilverpapier).

Vrijdag 10 februari 19u- zondag 12 februari 12u

KAWELLENWEEKEND

Inschrijven kan tot 8 februari, alle informatie vind je op de site onder het tabblad 'Acties' → 'Kawellenweekend'

Het thema is Olympische spelen dus neem iets mee in thema van de oude Grieken

Zondag 19 februari

Geen scouts!
    Scouts Heikant bestaat dit weekend 50 jaar en wij trekken er met alle leiding en oudleiding opuit.

Zondag 26 februari: 13u30-16u30

Vandaag doen we FRIETKOTENTOCHT, neem allemaal een keukenpapiertje, een potje en een aardappel mee! Hiermee gaan we rondtrekken door Essen en proberen we van onze aardappel een lekker belgisch frietje te maken!!! OMG ZO VEEL ZIN IN.

αυτό είναι για αυτόν τον μήνα
    Tot de volgende keer maar weer!

Raksha, Vader Wolf, Chil, Ikki, Baloe en Akela

• januari 22-23
    Dag allerliefste Kawellen
    Eerst en vooral een heel gelukkig nieuwjaar. Hopelijk hebben jullie de feestdagen goed gevierd en hebben jullie evenveel zin in een nieuw jaar vol met dolle scoutsactivteiten als ons! Let op: omdat de leiding volop in de examens zit, zullen de uren de uren van de activiteit soms een beetje anders zijn.

Zondag 1 januari: GEEN SCOUTS

Ga vandaag maar eens gezellig langs bij de bomma, want het is helaas geen scouts

Zondag 8 januari: 10u-12u

Kom vandaag allemaal verkleed als Balthasar, Melchior of Caspar en oefen je beste zangstem alvast want we gaan drie koningen zingen. We krijgen vandaag ook een beetje hulp van onze jins. Superleuk!!!

Zaterdag 14 januari: 18u-20u

Haal je beste camouflage outfit en sluipskills maar uit de kast want vanavond spelen we een megavet sluipspel. Wees zo geruisloos mogelijk want wij horen en zien ALLES!

Zondag 22 januari: 13u30-16u30

Vandaag staat er een echte scoutsklassieker op het programma, namelijk klakkebuizen. Het belooft een superleuke middag te worden! Zeker komen dus!!!

Zondag 30 januari: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Voila dat was het weer voor deze maand. Wij hebben er alvast kei veel zin in, hopelijk jullie ook!

Akela, Raksha, Chil, Balou, Vader wolf en Ikki

• december 22-23

Zondag 4 december: 13u30-16u30:

We gaan vandaag leren sjorren. Maak jullie borst maar nat want we gaan zotte constructies maken.

Zondag 11 december: 10u-12u

Vandaag gaan wij op kop of munt tocht. Dit is een toffe tocht waar jullie zelf de route in de hand hebben.

Zaterdag 17 december: 18u-20u

Het jaarlijkse kerstfeestje! Heb je zin in een feestje? Kom dan zeker af!

Zondag 18 december: Geen scouts

Zondag 25 december: Geen scouts

Zaterdag 31 december: 10u-13u

Kom 31 december allemaal gerust langs voor een lekker warme tas chocomelk. We staan aan de Delhaize van Essen-Heikant van 10 uur tot 13 uur.

Dat was het weer voor 2022! Wat is dat jaar toch voorbijgevlogen! De leiding wenst jullie alvast warme en gezellige feestdagen toe en hopelijk zien we jullie even talrijk terug in 2023!

Ikki, Chill, Akela, Baloe, Vader Wolf en Raksha

Akela
Akela
Naam Gsm Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak