Over de givers

Bij de gidsen en verkenners (14 tot 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Ze trekken de nacht in, gaan op overlevingstocht of boksen een fuif in elkaar. Er wordt hen de kans gegeven om te experimenteren, mee te beslissen en dingen te ontdekken.


De kampen variëren van een buitenlands kamp tot een stapkamp en zelfs een vlottenkamp. Op het einde van hun givercarrière krijgen ze hun voortotem.

Maandprogramma

 • april 18-19
  Hey givers 
  Wat vliegt de tijd toch voorbij als je plezier hebt! Het is alweer april, de maand van de vakantie en chocolade eitjes, maar VOORAL VAN DE PAVILJOENFEESTEN!!! 

  Zaterdag 6 april: 9u30-... : OUD PAPIER
  We verzamelen zoals gewoonlijk om half 10 aan de parking van de scouts om het oud papier van den Heikant op te halen. 

  Zondag 7 april: 13u30-16u30: LEVENDE MONOPOLY

  Heb je er altijd al van gedroomd om een eigen huis te bouwen? Of om zo rijk te zijn dat je een volledige straat kan kopen? Of misschien wil je wel eens graag een nachtje in de cel doorbrengen? Dat is vandaag allemaal mogelijk, want we spelen levende monopoly! 

  Zondag 14 april: 13u30-17u00: KUBBTOERNOOI MUGSHOT 

  We spreken om 13u30 af op de parking van Chiro Happy-Dorp om voor eens en altijd te bewijzen dat de scouts beter kan kubben dan de chiro! Als je tijdens het toernooi iets wilt drinken, kan je best ook een beetje geld meenemen. 


  Zondag 21 april: 10u00-16u30: OPBOUW PAVILJOENFEESTEN

  Vandaag kunnen we alle helpende handen gebruiken voor de opbouw van de paviljoenfeesten.


  Aangezien we niet alles op 1 dag kunnen opbouwen, kunnen we jullie hulp ook in de week gebruiken. (22 april - 26 april). Als je na school tijd hebt om nog wat te helpen, stuur dan een berichtje in de WhatsApp-groep. Per dag dat je komt helpen, krijg je van ons een bonnetje voor op de paviljoenfeesten. Als dat geen reden is om zeker te komen helpen! 


  Maandag 22 april: PAASMARKT

  Om de giverkas nog wat aan te vullen, verkopen we vandaag een aantal dingen op de paasmarkt! De exacte informatie laten we jullie nog weten via de WhatsApp-groep. 


  Vrijdag 26 april - Zondag 28 april: PAVILJOENFEESTEN

  EINDELIJK is het leukste weekend van het jaar weer aangebroken: DE PAVILJOENFEESTEN!! 

  Het wordt een druk, maar mega leuk weekend. 

  Hier volgt de planning:


  Vrijdag 19u30: QUIZ

  Let in april een beetje beter op in de les, speel een spelletje trivial pursuit en kijk eens naar het nieuws, zodat jullie vanavond uitgeroepen kunnen worden tot slimste mensen van Essen en omstreken! 


  Zaterdag 16u00: KOOKWEDSTRIJD

  Nadat jullie gisteren jullie quiztalenten hebben getoond, is het nu tijd om jullie kookkunsten boven te halen. Laat de andere jeugdbewegingen, ouders, oud-leiding,... maar eens zien wat dat koken is! 


  Nadien zien we jullie uiteraard heel graag verschijnen op de paviljoenfeesten!


  Zondag 10u00-16u30: AFBRAAK

  Aan alle schone liedjes komt een eind, dus moeten we alles vandaag ook weer afbreken. We hopen dat jullie massaal aanwezig zijn, zodat alles snel opgeruimd is. 


  Ziezo dat was het alweer voor april! Rust allemaal zeker goed uit na deze drukke maand, zodat we er in mei weer een even leuke maand van kunnen maken! 

  Stevige linker,
  Jullie allerliefste leiding 
 • maart 18-19
  Beste givers,

  Eerst en vooral willen wij jullie bedanken voor jullie harde werk op de Valentijnsavond en Glühfest vorige maand! Hoeveel geld dit precies heeft opgeleverd, weten we nog niet, maar één ding is zeker: onze giverkas begint goed te groeien!!!

  Dit gezegd zijnde starten we weeral met een nieuwe maand. Ook deze maand zullen we één keer geld inzamelen door te werken op een babyborrel, maar uiteraard worden er daarnaast leuke activiteiten voorzien! Het programma ziet eruit als volgt:

  Vrijdag 1 - zondag 3 maart: DUODAGEN

  Het eerste weekend van maart vertrekken we al meteen met enkelen onder jullie op DUODAGEN naar de Drieboomkensberg in Malle! Het belooft een leuk weekend te worden met de andere givers van het district en ook de jonggivers en jins zullen van de partij zijn. 
  Even wat praktische informatie hierrond:
  - We verzamelen vrijdagavond om 19u00 op de scouts. Vanuit de scouts rijden wij dan met jullie naar de weekendplaats! 
  - Zondagmiddag komen we rond 12u30-13u00 terug aan op de scouts en kunnen jullie lekker carnaval vieren!
  - Jullie zullen in tenten slapen die wij zullen meenemen: je hoeft dus zelf geen tent mee te nemen, enkel een rugzak met alle benodigdheden voor het weekend (kledij, slaapgerief, toiletgerief, eetgerief).

  Aan zij die niet mee op duodagen gaan: we zullen jullie helaas een weekje niet zien, want we geven GEEN SCOUTS op zondag. Maar niet getreurd: mochten jullie ons te hard missen, kunnen jullie ons altijd opzoeken op de Carnavalsstoet :-p 

  Zaterdag 2 maart: 09u30: OUD PAPIER
  De eerste zaterdag van de maand is het natuurlijk ook weer OUD PAPIER. Aan zij die niet meegaan op duodagen en oud papier mogen ophalen: het zou fantastisch zijn mochten jullie allemaal kunnen helpen, want er is dus wel wat volk afwezig vanwege de duodagen! 

  Zondag 10 maart: 10u-16u30: GROEPSSPEL

  Vandaag is het een hele dag GROEPSSPEL. Voor degenen die dit niet kennen: we spelen deze dag een doldwaas, mega tof spel met onze hele scouts! Dit spel wordt niet gespeeld op onze scouts, maar bij 't College (Rouwmoer 7). Gelieve dus allemaal zeker naar daar te komen!

  P.S. Vergeet zeker jullie lunchpakket niet!

  Zondag 17 maart: 13u30-17u: BABYBORREL

  We zijn uitgenodigd om te werken op een BABYBORREL (thanks to Kamiel en Louis xxx). Het feest zal plaatsvinden in de parochiezaal van Essen-Heikant (Heikantstraat 138). We verzamelen hier rond 13u30. Er zijn 7 werkers nodig (leiding bij inbegrepen): laat dus zeker goed op voorhand weten of al dan niet kunt helpen via de Whatsappgroep. Als er veel enthousiasme is, kunnen we eventueel met shiften werken! Wij zullen zelf ook zeker aanwezig zijn en helpen!

  Zondag 24 maart: 13u30-16u30: WIELTJESDAG

  We sluiten de maand maart af met een plezierige WIELTJESDAG. Neem dus allemaal jullie rolschaatsen, skateboarden, fietsen, eenwielers, … mee en dan geven we er een lap op samen!

  Zondag 31 maart: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, en dat betekent dat het jammer genoeg geen scouts is...


  Dit was het maandprogramma voor deze maand! Tot snel!

  Veel liefs van jullie allerliefste leiding,

  Jana, Niki & Elke
 • februari 18-19
  Hey givers!! 

  Er is weer een nieuwe maand aangebroken. Deze maand staat ons weekend en de valentijnsavond op de planning, het belooft dus weer een topmaand te worden. 

  Zondag 3 februari: 13u30-16u30: sjorren

  Vandaag mogen jullie ons eens tonen hoe goed jullie kunnen sjorren. Leuke ideetjes om te sjorren mag je altijd in de WhatsAppgroep posten 

  Vrijdag 8 februari - Zondag 10 februari: WEEKEND

  Joepie, Het is eindelijk zover, ons megaleuke, fantastische, geweldige weekend!!! 

  Meer info volgt zo snel mogelijk. 


  Zaterdag 16 februari: Valentijnsavond 
  Iedereen moet vandaag zeker aanwezig zijn. De juiste uren volgens nog. Maak alvast superveel reclame bij vrienden en familie, zodat we veel centjes kunnen verdienen! 

  Zondag 17 februari: 13u30-16u30: leidingswissel

  Jullie zullen ons even moeten missen want deze zondag krijgen jullie voor één keer andere leiding. Zij zullen sowieso een geweldige activiteit hebben voorbereid dus zeker allemaal komen! 


  Zaterdag 23 februari: GLÜHFEST!! 

  Vandaag verkopen we wafels, soep en marshmallows op GLÜHFEST. De shiftenlijst zal later bekendgemaakt worden. 


  Zondag 24 februari: 13u30-16u30: Expressie- en fopspelen

  We sluiten de maand februari af met een leuke middag vol expressie- en fopspelen. En dit betekent maar één ding: AMUSEMENT gegarandeerd! Dat wil je toch niet missen zeker???


  Zo dit was het weer, we hebben er weer gigantisch veel zin in!! 


  Een stevige linker 

  De giverleiding


  P.S. Glühfest is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de leiding samen met de givers en de jins. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 23 februari. De avond staat volledig in het teken van sfeer en gezelligheid. Maak dan ook zeker van deze gelegenheid gebruik om wat bij te kletsen met de andere ouders, sympathisanten en of de leiding rond een warm vuurtje. Tal van drankjes en versnaperingen zijn voorzien. Bekijk het evenement op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/. Bovendien komt daar dit jaar ook nog een leuke Fakkeltocht (lees: schattenzoektocht) bij speciaal VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN! Voor deze scoutsige tocht verwachten de jins en leiding alle dappere ontdekkingsreizigers om 19u30 paraat op de scouts. De ouders kunnen tijdens de tocht al lekker ontspannen op Glühfest. Inschrijven voor de fakkeltocht kost een luttele €6 en dient te gebeuren vóór woensdag 20 februari 23u55 via volgende link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=6

archive Archief maandprogramma's

more_vert
Jana Dehens
close
Jana Dehens
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
23 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts!! Glühfest
more_vert
Niki De Jonge
close
Niki De Jonge
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
21 Lid vanaf 2de jaar kapoen! Scouts
more_vert
Elke Goosen
close
Elke Goosen
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0476 07 86 52 20 Lid vanaf 2de jaar kapoenen Volleybal en SCOUTS! Takverantwoordelijke givers; Paviljoenfeestenteam, Glühfestteam, Chocomelkbedeling en leidingsactiviteiten


keyboard_arrow_up