Over de givers

Bij de gidsen en verkenners (14 tot 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Ze trekken de nacht in, gaan op overlevingstocht of boksen een fuif in elkaar. Er wordt hen de kans gegeven om te experimenteren, mee te beslissen en dingen te ontdekken.


De kampen variëren van een buitenlands kamp tot een stapkamp en zelfs een vlottenkamp. Op het einde van hun givercarrière krijgen ze hun voortotem.

Maandprogramma

 • kamp 22-23
 • juni 22-23
  Hey Givers 
  Ook deze maand hebben we nog een hoop leuke activiteiten gepland voor jullie! Helaas is juni de maand van de examens :(((( De uren zijn dus een beetje anders dan normaal. Kijk zeker goed na wanneer we scouts doen zodat je geen activiteit hoeft te missen. 

  Vrijdag 2 juni: 19u00-21u30 

  Omdat wij al begonnen zijn met onze examens, doen we vanavond een rustige filmavond. Stuur jullie suggesties voor de leukste, spannendste of grappigste films maar naar ons door, wij zullen die voor jullie downloaden! 


  Zondag 11 juni: 12u-13u

  Wij voorzien een lekkere lunch zodat jullie batterijen voldoende opgeladen zijn voor een dag vol studeer-plezier. Als jullie willen mogen jullie zelf ook lekkere dingen meenemen. 


  Vrijdag 16 juni: 19u00-21u30

  Vanavond nog een een echte scoutsklassieker: een guerrillatocht! 

  Zondag 25 juni: 13u30-16u30

  Het kamp is intussen bijna in zicht. We testen vandaag jullie fiets-skills nog een met een fiets-dorpsspel. Vergeet zeker je fiets dus niet!

  Voila, nu is het nog maar enkele nachtjes slapen tot de leukste elf dagen van het jaar van start gaan. Wij kunnen onze benen alvast niet meer stilhouden :)) 
  Stevige Linker 
  Deborah, Richard, Gerrie en Gradje 

  ps: vergeet niet om je in te schrijven voor het kamp!

 • mei 22-23
  HET MAANDPROGRAMMA VAN MEI, OH WAT ZIJN WE BLIJ! 

  Zaterdag 6 mei: 13u30-16u30

  KAMPBBQ en INFOMOMENT! 
  Pak jullie oudertjes nog eens gezellig mee naar de scouts, want he twordt een stralende dag vol lekkere vleesjes en groentsels. Voor dat jullie aanschuiven is het zoals gewoonlijk een infomoment over het fietskamp, spannend! alle vragen die er zijn kunnen dan gesteld worden. 

  Zondag 7 mei: 13:30-16:30
  Snel profiteren van het goede weer is de boodschap in ons Belgiëland! Vandaag spelen we waterspelletjes 

  Zaterdag 13 mei: 10u-13u

  Vandaag gan we nog een laatste keer de koffie proberen te verkopen, ditmaal aan de vele bedrijven in Essen. Hoe meer we verkopen, we hoe kei vet cooler het kamp kan worden, jippieeee! 

  Zondag 21 mei: 13u30-16u30

  CHECK? Dubbelcheck! Vandaag is het fietsencheck! Misschien richting het kamp wel de allerbelangrijkste voorbereiding: een goeie, capabele fiets die de hoogtemeters en afstanden kan trotseren. Dit wilt dus zeggen: meer dan 3 versnellingen, een bagagedrager en vooral géén hollandse fiets of mountainbike. We leggen flink wat kilometers af dus je fiets is je beste vriend dit kamp! Probeer indien niet thuis beschikbaar via via (familie, vrienden,...) een fiets te regelen. Verdere details worden tijdens het infomoment besproken/gevraagd. 

  Zondag 28 mei: 13u30-16u30

  FOTOZOEKTOCHT MET DE STALEN ROS! Vandaag nog eens een goeie ouderwetse fotozoektocht in het Essense! Verdeeld in teams, op de fiets, strijden jullie tegen elkaar om zo snel mogelijk alle locaties te zoeken en te vinden! Let's go!


  Stevige linker en fietsgroetjes 
  Jullie leiding!

  P.S.: Probeer de volgende weken die fietsbeentjes zeker al eens wat meer te gebruiken zodat ze wat gewend zijn tegen het kamp! Naar de training, de scouts of school,... altijd mooi meegenomen :) 
 • april 22-23
  Juuuu Givertjessss, hier zijn we weer met een nieuwe maand vol met lijpe activiteiten en uiteraard PAVILJOENFEESTEN!!
  Laten we er maar gelijk aan beginnen!

  Zondag 2 april: 13u30-16u30

  Aangezien we op fietskamp gaan dit jaar is het natuurlijk kei belangrijk dat iedereen weet hoe een fiets werkt! Al een geluk voor jullie zitten er een paar fiets-experts in de leidingsploeg en zullen wij elk klein detail van een fiets uitleggen aan jullie, zodat iedereen zijn banden kan vervangen, een ketting erop kan leggen en een wheelie kan trekken (heel belangrijk!)


  Weekend 7 - 9 april: SCOUTSWEEKEND

  We trekken erop uit dit weekend met zijn allen! Probeer dus zeker allemaal mee te gaan, want dan maken we er een top weekendje van!! 

  De belangrijkste informatie over het weekend zal gecommuniceerd worden via mail, deze info volgt asap!

  Jullie worden om 19u verwacht op het lokaal vrijdag.   Zondag 16 april: 13u30-16u30

  Het feest van het jaar komt er dus weer aan, maar uiteraard stelt die zotte keet zichzelf niet op en hebben we dus al jullie sterke armen nodig! Probeer massaal aanwezig te zijn zodat we een recordtijd kunnen neerzetten voor het opbouwen van de Paviljoenfeesten, misschien kunnen we zelfs het wereldrecord opbouwen verbreken? Zou lijp zijn! Aanwezig zijn dus he :)))


  Zaterdag 22 april: PAVILJOENFEESTEN
  We verwachten jullie allemaal om de kookwedstrijd te winnen en daarna jullie dansbeentjes los te gooien! Belooft weer een top editie te worden, allen daarheen dus!


  Zondag 23 april: 13u30-16u30

  Na een zware nacht feesten wacht nu een nog zwaardere dag: opruimen! Niet altijd de meest leuke activiteit, maar vele handen maken licht werk en dus appreciëren we iedereen die aanwezig is om te helpen! Alvast bedankt hè toppertjes!


  Zondag 30 april: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... niet te veel wenen kindjes, binnenkort zijn we er weer, met meer weer.  Dit was het alweer voor deze maand! Het is een beetje een bijzondere maand dus hou goed alle uren en dagen in het oog!

  Tot de volgende bruurs  XOXO,

  Robin, Soo, Kobe en Siebearchive Archief maandprogramma's

more_vert
Robin Kerremans
close
Robin Kerremans
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
0479136013 21 Lid vanaf 1e jaar kapoen!​ Journalistiek Scouts en toneel jeugdraad, kookwedstrijd, knutselkoffer
more_vert
Soo Buysen
close
Soo Buysen
Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
22 Lid sinds 1ste jaar kapoen Architectuur Scouts Kampplaats, nieuwe acties
more_vert
Siebe Van Veldhoven
close
Siebe Van Veldhoven
Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
22 Vanaf eerste jaar kapoenen in de scouts gezeten en nu in mijn derde jaar als leiding Rechten Scouts en gitaar spelen Sportkofferverantwoordelijke
more_vert
Kobe Jennes
close
Kobe Jennes
Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
22 lid sinds 2de jaar kapoen en nu 2de jaar leiding Economische wetenschappen - KU Leuven Voetbal, scouts, Sporta Kampplaats, sportkoffer, quiz paviljoenfeesten, nieuwe acties


keyboard_arrow_up