Over de givers

Bij de gidsen en verkenners (14 tot 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Ze trekken de nacht in, gaan op overlevingstocht of boksen een fuif in elkaar. Er wordt hen de kans gegeven om te experimenteren, mee te beslissen en dingen te ontdekken.


De kampen variëren van een buitenlands kamp tot een stapkamp en zelfs een vlottenkamp. Op het einde van hun givercarrière krijgen ze hun voortotem.

Maandprogramma

 • februari 18-19
  Hey givers!! 

  Er is weer een nieuwe maand aangebroken. Deze maand staat ons weekend en de valentijnsavond op de planning, het belooft dus weer een topmaand te worden. 

  Zondag 3 februari: 13u30-16u30: sjorren

  Vandaag mogen jullie ons eens tonen hoe goed jullie kunnen sjorren. Leuke ideetjes om te sjorren mag je altijd in de WhatsAppgroep posten 

  Vrijdag 8 februari - Zondag 10 februari: WEEKEND

  Joepie, Het is eindelijk zover, ons megaleuke, fantastische, geweldige weekend!!! 

  Meer info volgt zo snel mogelijk. 


  Zaterdag 16 februari: Valentijnsavond 
  Iedereen moet vandaag zeker aanwezig zijn. De juiste uren volgens nog. Maak alvast superveel reclame bij vrienden en familie, zodat we veel centjes kunnen verdienen! 

  Zondag 17 februari: 13u30-16u30: leidingswissel

  Jullie zullen ons even moeten missen want deze zondag krijgen jullie voor één keer andere leiding. Zij zullen sowieso een geweldige activiteit hebben voorbereid dus zeker allemaal komen! 


  Zaterdag 23 februari: GLÜHFEST!! 

  Vandaag verkopen we wafels, soep en marshmallows op GLÜHFEST. De shiftenlijst zal later bekendgemaakt worden. 


  Zondag 24 februari: 13u30-16u30

  Komt binnenkort online! 


  Zo dit was het weer, we hebben er weer gigantisch veel zin in!! 


  Een stevige linker 

  De giverleiding


  P.S. De Valentijnsavond van de givers op zaterdag 16 februari is georganiseerd ten voordele van hun buitenlands kamp naar Slovenië. Bekijk zeker het evenement voor meer info op volgende link: https://www.facebook.com/events/198202684390692/. Inschrijven voor dit evenement kan nu ook via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=7. Glühfest is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de leiding samen met de givers en de jins. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 23 februari. De avond staat volledig in het teken van sfeer en gezelligheid. Maak dan ook zeker van deze gelegenheid gebruik om wat bij te kletsen met de andere ouders, sympathisanten en of de leiding rond een warm vuurtje. Tal van drankjes en versnaperingen zijn voorzien. Bekijk het evenement op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/. Bovendien komt daar dit jaar ook nog een leuke Fakkeltocht (lees: schattenzoektocht) bij speciaal VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN! Voor deze scoutsige tocht verwachten de jins en leiding alle dappere ontdekkingsreizigers om 19u30 paraat op de scouts. De ouders kunnen tijdens de tocht al lekker ontspannen op Glühfest. Inschrijven voor de fakkeltocht kost een luttele €6 en dient te gebeuren vóór woensdag 20 februari 23u55 via volgende link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=6

 • januari 18-19

  HAPPY NEW YEAR!!! 


  Hopelijk hebben jullie de inzet van het nieuwe jaar even stevig gevierd als jullie leiding! We kunnen jullie nu al wel vertellen dat 2019 een knaller van een scoutsjaar zal worden!!!

  Deze maand heeft jullie leiding spijtig genoeg examens waardoor jullie vaak op andere momenten scouts zullen hebben. 

   

  Zaterdag 5 januari: half 10 - ... : oud-papier

  OPGELET!! Vanaf vandaag mogen de givers die 16 jaar worden in 2019 ook mee oud-papier ophalen. We spreken zoals gewoonlijk af aan het speeltuintje in de Nieuw Hoef. 's Middags worden er hotdogs voorzien! 

  Aangezien de leiding examens heeft, worden jullie allemaal verwacht!  Zondag 6 januari: 13u30-16u30: Driekoningen 

  Vandaag gaan we nog eens wat geld inzamelen voor ons kamp. We gaan driekoningen zingen. 

  Smeer die stembanden almaar en verkleed jullie allemaal zo goed mogelijk als Melchior, Balthazar en Kaspar! 

   

  Voor zij die de tekst niet (meer zo goed) kennen: 

   

  Driekoningen, Driekoningen

  Geef mij een nieuwe hoed

  mijn oude is versleten

  Mijn moeder mag het niet weten

  Mijn vader heeft het geld op de rooster geteld

   

  Mocht je je een beetje vervelen tijdens de kerstvakantie mag je natuurlijk ook altijd een eigen versie verzinnen (dat brengt sowieso wat meer geld op ;) )


  Vrijdag 11 januari: 19u - 21u: Filmavond!

  Vanavond maken we het gezellig en kijken we samen een film. 

  Neem zeker en vast jullie lievelingsfilm mee!! 

   

  Maandag 14 januari - 20 januari: Vlaggenspel 

  Heel deze week spelen samen met de jins we een spel! 

  De spelregels: 

  - VLAG MAKEN: Iedereen maakt thuis een vlag. Dit mag gewoon een oude lap stof zijn of zelfs een oude witte T-shirt. Hier zet je in het groot je naam op!

  - VLAG HANGEN: Deze vlag hang je op in je tuin. Hang deze zichtbaar op zodat je hem kan zien. Hij mag gerust op een hoogte hangen, bijvoorbeeld in een boom, een klimrek …

  - DOEL: Het is de bedoeling om op pad te gaan en je naam op zoveel mogelijk vlaggen te schrijven. Je mag doorheen de week meerdere keren je naam op dezelfde vlag gaan schrijven. MAAR je mag NIET meerdere keren op één avond bij hetzelfde huis je naam op de vlag gaan schrijven. 
  - PUNTENTELLING: Als je voor de eerste keer je naam op een vlag schrijft, dan is deze naam 2 punten waard. Als je meerdere keren op dezelfde vlag je naam schrijft, dan is je naam maar 1 punt waard. 
  - BETRAPT: Wanneer een huisbewoner (dit mag door elke huisgenoot zijn) je gezien heeft, roept deze: GEZIEN!!!! Dan ga je naar die persoon toe en schrap je je naam van de vlag. Het is dus NIET zo dat wanneer je je naam op de vlag hebt gezet, de klus geklaard is en je rustig weg kan wandelen. NEE! Pas als je je naam erop hebt kunnen schrijven, weg hebt kunnen sluipen en terug op je fiets zit ZONDER GEZIEN TE WORDEN heb je een punt. Als je betrapt wordt, ben je voor dat huis gediskwalificeerd voor die avond, ook al stond je naam nog niet op de vlag. 
  - UURREGELING: Het spel gaat door van maandag 14 januari vanaf 18u tot zondag 20 januari tot 00u00.

  Het spel wordt maar gespeeld binnen bepaalde tijdstippen:
  maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag:
  -->18u00- 00u00
  Woensdag:
  --> 14u00 - 00u00

  Zaterdag en zondag: 

  --> heel de dag


  Zondag 27 januari: 10u - 12u: Woudloperskeuken 

  Vandaag doen we woudloperskeuken met de fiets! Neem allemaal iets lekkers mee om klaar te maken op een echt vuur! 

   

  Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons!!

  Een stevige linker!

  Elke, Niki en Jana

   

   P.S. Zaterdag 23 februari organiseert de leiding het fameuze Glühfest! Zoals elk jaar draait deze avond rond gezelligheid en wat bijkletsen met leiding, ouders of anderen rond een warm vuurtje. Dit jaar komt daar ook nog een heuse fakkeltocht bij! Deze tocht is uiteraard geschikt voor zowel ouders als leden en achteraf kan u dus gerust nog even blijven om van een warm of koud drankje te genieten! Meer info op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/

 • december 18-19
  Živijo givers

  JOEPIEEE nu onze vliegtickets naar Slovenië zijn geboekt, kunnen we beginnen aftellen naar 30 juni!!!
  Maar voor het zover is, hebben we nu alvast een maand met doldwaze activiteiten voor jullie in petto!
  Let deze maand zeker op de dagen en uren, want we hebben ze wat aangepast voor jullie examens! 

  Zondag 2 december: 10u-12u

  Delamo gozdno igro.

  Zaterdag 8 december: 19u-21u

  Doe je camouflagekleren aan en oefen je beste sluipskills, want vanavond spelen we een mega spannend sluipspel! 

  Vrijdag 14 december: 19u-21u

  Er is geen betere ontspanning tijdens de examens dan een leuke wandeling met een gezellig vuurtje. We spreken om 19u af aan Chiro Happy Dorp om mee te wandelen met hun fakkeltocht! De fakkeltocht kost geen geld, maar je kan wel wat geld meenemen om achteraf nog iets te drinken. Hun opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds. Reden te meer om zeker af te komen! 

  Zaterdag 22 december: 20u-22u

  Vandaag is het tijd voor de gezelligste activiteit van het jaar, ons kerstfeestje!! Cadeautjes moeten jullie niet meenemen want wij zijn al blij met jullie gezelschap! 

  (PS verkleed komen levert eventueel wel bonuspunten op) 


  Zondag 30 december: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts. Dus de ideale gelegenheid om al een beetje Sloveens te leren! Srečno!


  Maandag 31 december: 10u-13u 

  De leiding staat vandaag aan de delhaize om chocomelk en soep uit te delen aan de oudjaarzangertjes. Dus jullie zijn ook zeker welkom om er ene te komen drinken!


  Ziezo dat was het alweer voor deze maand! 


  Adijo!

  Elke , Jana en Niki 
archive Archief maandprogramma's

more_vert
Jana Dehens
close
Jana Dehens
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
23 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts!! Glühfest
more_vert
Niki De Jonge
close
Niki De Jonge
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
21 Lid vanaf 2de jaar kapoen! Scouts
more_vert
Elke Goosen
close
Elke Goosen
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0476 07 86 52 20 Lid vanaf 2de jaar kapoenen Volleybal en SCOUTS! Takverantwoordelijke givers; Paviljoenfeestenteam, Glühfestteam, Chocomelkbedeling en leidingsactiviteiten


keyboard_arrow_up