Over de jins

Jin: 'Jij en Ik, een Noodzaak'. Jins (17 tot 18 jaar) leven gedurende één jaar intens samen met hun tak. In hun eigen stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit.


Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Daaruit groeit een engagement voor de groep en voor de samenleving. Zo krijgen ze al een voorsmaakje van het leiding zijn.

Maandprogramma

 • december 21-22
  Een goededag gewenst aan u Jin en ook aan uw collega Jin-leiding nog een prettige dag gewenst!

  Het is duidelijk, een nieuwe maand is aangebroken, nog wel de laatste van het jaar. We gaan er weer een spetterende (geen diarree, oh nee!) maand van maken zodat jullie grote, mooie hoopjes punten halen op school.

  Zondag 5 december: 13u30-15u00

  Wij gaan levend, gezellig spelen. Opgepast! Het is exact een heel klein beetje korter dan anders!

  Zaterdag 11 december: 20u-22u

  BINNENSLUIPEN!!! Maar dan buiten. En stiller...
  Wij zijn niet bang! Wat was die knal? Maar helaas kan niet alle leiding...
  Zondag 12 december: 10u-12u
  Wij tellen tot 3000, jullie verstoppen jullie in de tuin en wij komen u zoeken. En als we jullie binnen de maand niet gevonden hebben zijn jullie gewonnen!
  Vandaag spelen en sporten we, want een goal, daar leven we vool!

  Zaterdag 18 december: 22u-

  Jullie zijn bij deze in het huidige jaarperiode uitgenodigd om u in gezelschapcompagnie van de leiding naar het kerstbalfeest te begeven! Er horen nog naamkaartbriefjes getrokken te worden voor een klein cadeaugeschenk van maximaal 5 euro, maar het organisatorisch teamploeg zal dit nog met u medecommuniceren in de (hopelijk) nabije toekomst.

  Wanneer je je cadeautje bestelt, vergeet dan zeker geen Trooper te gebruiken. Wij krijgen per aankoop zo een klein bedrag zonder je hier verder iets voor hoeft te doen of zelf meer moet betalen!!! Zegge het door!

  Zondag 26 december: geen scouts

  Het is feest vandaag, want het is kerst. Maar het is ook geen feest, want het is geen scouts. Waarom zitten jullie nu onder water?


  Dat was het alweer voor deze maand... Prettige feesten en tot volgend jaar!
  Jullie kapoentjes
  Klara & Wout
 • november 21-22
  Dag beste vrienden!!! 
  De maand november is er weer en dat wilt zeggen dat het nog maar 54 dagen is tot kerst, 61 dagen tot nieuwjaar en nog 242 dagen tot ons zot buitenlands kamp :)))) joepie ja jeeej

  Zondag 7 november: 13u00-16u30

  Vandaag is het JINSTAGE! Jullie helpen vandaag de leiding van de drie jongste takken tijdens hun activiteit. OPGELET: Neem zelf contact op met de leiding bij wie je staat, dan zijn jullie op de hoogte wat jullie gaan doen vandaag. + jullie worden op de scouts om 13u00 verwacht! 

  Verdeling
  Kapoenen: Marthe, Witse
  Kawellen: Lander, Niels, Han
  Jogi's: Jasper, Louis B

  Vrijdag 12 - zondag 14 november: WEEEKEEEEND

  Joepie, we gaan op weekend! We verwachten jullie allemaal om 19u aan het station van Essen. 
  Wat neem je mee?: je tas vol met enthousiasme, je lolbroek, een cadeautje voor Klara, een grappige quote uit de Bremer stadsmuzikanten voor Wout en de rest vul je zelf maar aan...

  Zaterdag 20 november: 09u00 tot ...    !! KERSTROZENVERKOOP !!

  JOEPIE WE MOGEN WEER DEUR AAN DEUR ROZEN VERKOPEN!

  Zoek allemaal een schattig kapoentje (of kawel, maar die zijn misschien niet zo schattig meer) om de harten van alle bomma's uit de buurt te stelen en haal je beste verkoopskillz boven!  

  We spreken om 09u00 af aan het kleuterschooltje op den Heikant. Als jullie een quota kunnen halen van 35 rozen te verkopen per minuut wordt er voor jullie ook een hotdog voorzien, anders niet (mopje). 


  !! Enthousiaste ouders die graag mee rond willen rijden met de auto mogen altijd een mailtje sturen naar groepsleiding@scoutsengidsenheikant.be (vele handen maken licht werk)


  Zondag 28 november: 11u00-13u00

  Wat weet je over WOUDLOPERSKEUKEN?
  Vleeseke, vuur, stinken naar rook, marshmallows STOP
  (Andere uren want jullie hebben examens, succes daarmee schattieeees)

  Dit was het voor de maand november!
  Dikke kussen
  Jullie leiding xoxoxoxo
 • oktober 21-22
  Dag allerzoetste jins!!!

  Jullie zullen dit jaar voor het laatste jaar ooit lid zijn in de scouts. Ik zou er maar van geniet als ik jullie was! Natuurlijk vliegen we het jaar onmiddelijk in met enkele spetterende activiteiten.

  Zondag 3 oktober: 10u-15u

  Kennen jullie elkaar wel goed? Vandaag gaan we kennismaken met de nieuwe leidingsploegen tijdens de traditionele brunch en startdag. Vergeet je zeker niet in te schrijven via de actie hierboven!

  Wie niet op de brunch aanwezig kan zijn is nog altijd welkom vanaf 13u00, want dan starten we met enkele kennismakingsspelletjes en vergaderen we een beetje tussendoor over het nieuwe jaar!

  Zondag 10 oktober: 10u-12u

  Laten we nog eens een ouderwets bosspel spelen!

  Onder het bladerendak zullen enkel de beste strategen overleven in de strijd om eeuwige scoutseer.

  Zondag 17 oktober: 10u-16u30

  Alsof we elkaar nog niet genoeg kennen na de brunch gaan we verder kennismaken op elkaars slaapkamers met een heuse slaapkamertocht. We fietsen van Nieuwmoer tot den Hoek vandaag om iedereens vieze sokken in de wasmand te gooien.

  Uiteraard heb je vandaag een stalen ros nodig om kettingsslags van slaapkamer tot slaapkamer te fietsen.

  Zaterdag 23 oktober: 16u-2u

  Reken maar uit hoeveel centjes we nodig gaan hebben om naar het buitenland te trekken, maar tijdens mijn laatste calculaties kwam ik uit op... heel veel!


  Tijdens een trouwfeest gaan we ervoor zorgen dat de gasten geen honger lijden en niet uitdrogen. We zullen hierbij in twee shiften werken. Deze zullen later nog worden meegedeeld.


  Zondag 31 oktober: geen scouts

  Alleeeee, nu zijn we nog maar net begonnen met het nieuwe jaar en nu mogen we al niet meer komen! We zien jullie volgende maand terug!  XXX

archive Archief maandprogramma's

more_vert
Wout Van De Wiel
close
Wout Van De Wiel
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
23 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Nu 3e jaar groepsleiding, na 3 jaar leiding. 2 jaar bij de jonggivers en 1 jaar kawellenleiding. Scouts, voetbal & gezelschapsspelen Webmaster, VGA, paviljoenfeesten, gasman
more_vert
Klara Van Tilborgh
close
Klara Van Tilborgh
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0494 48 45 36 22 Lid vanaf 2e jaar kapoen! Scouts!! :) :) :) takverantwoordelijke Jins


keyboard_arrow_up