Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.


Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

Maandprogramma

 • april 18-19
  April is er al weer en dat wil zeggen dat er een zeeeer drukke, zonnige, leuke maand aankomt. Wij hebben er al zin innn!! 

  AAN DE OUDERS: 
  Het laatste weekend van april organiseren wij paviljoenfeesten. Vrijdag zal er een leuke quiz plaatsvinden en zaterdag avond de fuif/bodega. Doe gerust met een groepje mee om te quizzen of/en kom gezellig iets drinken in onze bodega zaterdagavond! Je kan ook meedoen met onze fantastische kookwedstrijd!

  Zondag 7 april: 13u30-16u30

  Vandaag gaan we verkeersborden wassen om centjes te verdienen. 
  Ai ai, ik hoor jullie nu al zuchten maaaaar dankzij deze centjes gaan we op kamp wel super coole activiteiten kunnen doen! Met hoe meer jullie aanwezig zijn vandaag, hoe meer geld we verdienen én hoe sneller we klaar zijn! Ideaal toch? Allemaal aanwezig dus :-) 
  BELANGRIJK: gelieve allemaal met de fiets te komen!!!!! 

  Zondag 14 april: 10u-12u

  Om onze zondag leuk te starten gaan we ons eigen kubbtournooi organiseren. Denk jij dat jij met jouw team als beste kan kubben tegen de andere jogi's? Vandaag de kans om je te bewijzen!

  Zondag 21 april: 13u30-16u30

  Vandaag is het pasen, dus GEEN SCOUTS :( 
  De leiding zal heel deze dag wel aanwezig zijn om paviljoenfeesten op te bouwen. Verveel jij jou toch op deze mooie zondag? Dan mogen jullie ons altijd een handje komen helpen! 

  Zaterdag 27 april: 16u - ... 

  De leiding heeft jullie ingeschreven om deel te nemen met de KOOKWEDSTRIJD! Het is tijd om aan alle andere scoutsen en chiro's te laten zien dat jullie bangelijk goed kunnen koken! 


  Ziezo dat was het weer, 

  Kusjes jullie favoriete leiding

  Klara, Kamiel, Meere, Jan en Renske


 • maart 18-19

  Vrijdag 1 - Zondag 3 maart

  DISTRICTSDAGEN!!! Weekeeeeeeeeeend!!!!
  Informatie is via mail door gespeeld, bij verdere vragen kun je ons nog steeds contacteren.
  WATERPISTOOL NIET VERGETEN

  Zondag 10 maart: 10u-16u30

  Wat beter dan een hele dag scouts op een mooie zonnige zondag?? Het is op het college te doen, daar verzamelen dus...
  Groepsspel, wat het spel precies inhoud is nog een verrassing. Spel met heel de scouts dus. Vergeet zeker geen lunchpakket mee te nemen!
  JIPPIEEEE

  Zondag 17 maart: GEEN SCOUTS

  Jullie leiding is op weekend... Vergaderingen over het scoutsjaar en meer
  Graag tot volgende week!

  Zondag 24 maart: 13u30-16u30

  Woudloperskeuken!!! Breng allemaal iets lekkers mee voor op het vuur.

  Zondag 31 maart: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... • februari 18-19

  Dag lieve jogi's
  Weeral een nieuwe maand vol zaalige scoutsactiviteiten joepi jej!! 

  Zondag 3 februari: 13u30-16u30

  Vandaag komen de JINS nog eens een middag helpen. Welk spel ze voor jullie hebben is nog een verassing! Sssspannend, zeker komen dus. 

  Zondag 10 februari: 10u-12u

  Nog eens tijd voor ne goeie ouderwetse LADDERCOMPETITIE. Wil jij  laten zien dat jij de snelste, creatiefste, sportiefste jogi bent? Ideaal om je vandaag te bewijzen! 

  (VRIJBLIJVEND) Zaterdag 16 februari (vanaf 19u30): de givers toveren ons scoutslokaal om tot een romantische cinemazaal op hun VALENTIJNSAVOND, voorafgaand aan een receptie met gratis welkomstdrankje en hapje. Geliefden of vrijgezellen, ieder is welkom! De opbrengst gaat naar de financiering van hun buitenlands kamp naar Slovenië. Wie vantevoren inschrijft, heeft nog extra voordeel! Dat kan via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=7. Meer info over dit evenement op: https://www.facebook.com/events/198202684390692/.

  Zondag 17 februari: 13u30-16u30

  LEIDINGSWISSEL! Jullie zullen helaaaas één zondag zonder ons moeten doorbrengen:( Maar geen paniek, volgende week zijn we weer helemaal van jullie! Wie jullie leiding zal zijn en wat ze als activiteit hebben voorzien is nog een verassing.

  (VRIJBLIJVEND) Zaterdag 23 februari (19u30-...) organiseert de leiding samen met de givers en de jins naar jaarlijkse gewoonte GLÜHFEST! Deze avond staat volledig in het teken van sfeer en gezelligheid. Maak dan ook zeker van deze gelegenheid gebruik om wat bij te kletsen met de andere ouders, sympathisanten en of de leiding rond een warm vuurtje. Tal van drankjes en versnaperingen zijn voorzien. Bekijk het evenement op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/

  Bovendien komt daar dit jaar ook nog een leuke FAKKELTOCHT (lees: schattenzoektocht) bij speciaal VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN! Voor deze scoutsige tocht verwachten de jins en leiding alle dappere ontdekkingsreizigers om 19u30 paraat op de scouts. De ouders kunnen tijdens de tocht al lekker ontspannen op onze glühfest. Inschrijven voor de fakkeltocht kost een luttele €6 en dient te gebeuren vóór woensdag 20 februari 23u55 via volgende link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=6


  Zondag 24 februari: 13u30-16u30

  Alweer de laatste zondag van de scouts. Tijd om nog eens te SJORREN! 

  Tot volgende maand!!!! 
  XOXO Jullie leiding
  Kamiel, Klara, Jan, Meere en Renske


archive Archief maandprogramma's

more_vert
Meere Malfait
close
Meere Malfait
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+324 96 93 80 04 21 Lid vanaf tweede jaar kapoenen Scouts! Paviljoenfeesten, Glühfest en fotoverantwoordelijke
more_vert
Klara Van Tilborgh
close
Klara Van Tilborgh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2e jaar kapoen!
more_vert
Renske van Veldhoven
close
Renske van Veldhoven
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Al van eerste jaar kapoen actief in de scouts!
more_vert
Kamiel Bastiaensen
close
Kamiel Bastiaensen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2e jaar kawel! Voetbal en SCOUTS!!
more_vert
Jan Berebrouckx
close
Jan Berebrouckx
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen scouts & volleybal


keyboard_arrow_up