Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.


Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

Maandprogramma

 • februari 19-20
  Jowjowjow jogi's,

  Nu de examens voorbij zijn, kan de leiding zich weer volledig focussen op de allerleukste tak! Helaas is dit ook een maand waarin we afscheid moeten nemen van onze liefste leidster Klara, die voor een tijdje naar Suriname trekt voor haar stage! Maar niet getreurd, zij is alweer back in town in april!!! En dat neemt natuurlijk niet weg dat we ook deze maand weer fantastische activiteiten voor jullie in petto hebben! Aanschouw het maandprogramma van februari:

  Zondag 2 februari: 13u30-16u30: MAFFIASPEL

  De eerste zondag beginnen we met een knaller van formaat: het legendarische maffiaspel! Voor één keer mogen jullie jullie volledig onderdompelen in de criminele wereld van de maffia! Haal dus je meest gevreesde maffiosi-outfit en zonnebril maar uit de kast en leer jezelf nog snel de trucjes van het valsspelen aan, want deze zal je zeker nodig hebben!

  Zondag 9 februari: 10u-12u: LEVENDE GEZELSCHAPSSPELEN

  Risk, monopoly, jungle speed, kolonisten van Catan, mens erger je niet… Deze (en andere) gezelschapsspelen zijn jullie ongetwijfeld niet onbekend! Enorm leuk om zo te spelen, vind je niet? Maar wat denken jullie ervan om de LEVENDE versie te spelen? Dat is pas lachen geblazen! Dit wil je niet missen!!!

  Zaterdag 15 februari: 19u30-21u30: FAKKELTOCHT

  Voor het tweede jaar op rij organiseren de jins een avontuurlijke fakkeltocht tijdens ons jaarlijks evenement Glühfest! Dit jaar is het thema 'De Zoo'! Wil jij ze graag helpen om de dieren te laten ontsnappen uit hun kooien en ze de wijde wereld te laten ontdekken? Schrijf je dan zeker in via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=20. Voor slechts €6 kan je meedoen aan deze tocht en krijg je een fakkel en warme chocomelk erbij! Zeker de moeite!!! De ouders kunnen zich tijdens en na de tocht verwarmen aan één van de heerlijke vuurtjes op ons scoutsterrein!


  Zondag 16 februari: 13u30-16u30: TECHNIEKTOCHT

  Vandaag smeren we de beentjes nog eens in voor een lekker scouteske techniektocht!!! Tijdens deze tocht leren we jullie verschillende technieken aan, die zeker nog wel van pas kunnen komen in jullie verdere leven... Zeker komen dus!!! 

  Zondag 23 februari: 10u-12u: CARNAVALSSPEL

  OPGELET: we wijken vandaag af van de normale scoutsuren en doen activiteit van 10-12u! Niet zomaar een activiteit, nee, een heus carnavalsspel! Wat je hiervoor nodig hebt? Een grote portie fantasie!!! 
  P.S. Aangezien het vandaag carnaval is in Essen en wij als leiding echte carnavalisten zijn, kijken wij er enorm naar uit jullie allemaal in carnavalskledij te zien schitteren! Misschien levert dit wel bonuspunten op? ;-) 

  Dit was het weer voor deze maand! Wij kijken er alvast enorm naar uit, jullie hopelijk ook?

  Stevige linker van de allertofste jogileiding van het land,

  Jorn, Robbe, Lars, Klara & Elke

  XXX • januari 19-20
  Welkom in het nieuwe jaar liefste jogi's!!! Hopelijk hebben jullie het nieuwe jaar goed ingezet!!! Deze maand is het tijd voor examens voor jullie leiding, daarom is deze maand het maandprogramma ook aangepast.

  Zondag 5 januari: GEEN SCOUTS


  Omdat bijna alle leiding begint met hun examens na dit weekend en omdat we ook al het oud papier moeten ophalen dit weekend is het helaas geen scouts, maar niet getreurd volgende week zijn we er weer


  Zondag 12 januari: 10u-12u: Bakskes glijden


  Vandaag gaan we bakskes glijden, we hopen dus op vettig weer zodat we lekker kunnen schuiven!


  Na het glibberen en glijden kunnen jullie nog even op de scouts blijven want het oudercomité trakteert op een pannenkoek en warme chocomelk voor de leden en glühwein en/of chocomelk voor de ouders! Dit allen om het nieuwe jaar goed in te zetten!!!

  Vrijdag 17 januari: 19u30-21u30: Filmavond


  We doen deze week scouts op vrijdag omdat de leiding examens heeft... 

  We gaan lekker gezellig een film kijken!


  Zondag 26 januari: 13u30-16u30: Dorpspel


  Vandaag gaan we een super leuk dorpsspel spelen, jullie zullen grote kennis van Essen nodig hebben...


  PS: Hola muchachas y muchachos! De givers organiseren wederom een Mexicaanse eetavond ten voordele van hun kamp! Indien u hierin geïnteresseerd bent, kan u altijd via het tabblad 'acties' op deze site extra informatie vinden en inschrijven (voor 3 februari).  Dit was het dan weer voor deze maand, duim deze maand maar voor jullie leiding zodat hun examens zeker goed zullen verlopen!!!

  Tot volgende maand

  Stevige Linker 

  Lars, Elke, Klara, Robbe en Jorn • december 19-20
  Hallow choco
  December is aangebroken en de Sint is dus in het land. Deze maand is het een beetje een speciale maand, we zullen dus afwijken van de normale scoutsuren want het zijn EXAMENS voor sommige onder jullie!!!! Doe hier dus allemaal jullie stinkende best voor! Kom zeker af en toe ontspannen op de scouts want ontspanning is belangrijk!

  Zondag 1 december: 13u30-16u30

  Vandaag gaan we een beetje sportief zijn en dat gaan we combineren met jullie super goede sjor skills. We gaan een sjotterkas maken en dan gaan we daarna zelf erin staan en een matchke voetballen! Moge de beste winnen!!!

  Zondag 8 december: 10u-12u

  De examens zijn aangebroken dus kom eventjes ontspannen op een zondagvoormiddag. We gaan jullie technieken eens toetsen (pffff alweer toetsen). We gaan een vuur maken en de leiding voorziet iets lekkers om erop klaar te maken

  Zaterdag 14 december: 19u30-21u30

  We zitten midden in de examens (hopelijk zijn ze allemaal al goed verlopen) en daarom hebben jullie zaterdagavond scouts! We doen een sluipspel omdat dit op weekend jammer genoeg niet kon doorgaan. Doe dus jullie stilste schoenen aan!

  Zaterdag 21 december: 20u-22u 

  KERSTFEESTJE!!! Vandaag gaan we lekker dansen! Jullie mogen als jullie dat willen verkleed komen in Kerstthema!!!

  Zondag 29 december: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Dinsdag 31 december: 10u-13u
  Op oudjaar staat de leiding aan de proxy Delhaize op Heikant chocomelk en soep uit te delen voor de zangertjes! Kom dus zeker een liedje zingen voor ons

  Dit was het dan weer voor van't jaar!
  Wij wensen jullie een vrolijk kerstfeest en alvast een gelukkig nieuwjaar!
  Jullie super leiding 
  Elke, Klara, Robbe, Lars en Jorn

archive Archief maandprogramma's

more_vert
Elke Goosen
close
Elke Goosen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
21 Lid vanaf 2de jaar kapoenen Volleybal en SCOUTS! EHBO-verantwoordelijke jonggivers, quiz Paviljoenfeesten, verantwoordelijke verkleedkoffer en leidingsweekend
more_vert
Klara Van Tilborgh
close
Klara Van Tilborgh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Lid vanaf 2e jaar kapoen! Scouts en volleybal Takverantwoordelijke
more_vert
Robbe Willeme
close
Robbe Willeme
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 lid vanaf 1ste jaar kapoen Basketbal en scouts
more_vert
Jorn Suykerbuyk
close
Jorn Suykerbuyk
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Lid sinds 2de jaar kapoen scouts, zaalvoetbal, voetbal
more_vert
Lars van de wiel
close
Lars van de wiel
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Oud-papier


keyboard_arrow_up