Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• oktober 18-19
    Juuuu beste jogi's

Nieuwe leiding, nieuwe maand, nieuw jaar!!! Wij hebben er al vast héééél véééél zin in!

Zondag 7 oktober: 10u-15u

Vandaag is het brunch om 10 uur dus willen wij jullie allemaal aanwezig zien. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Aan al jullie oudjes ook aanwezig te zijn want er wordt een korte info gegeven van het komende scoutsjaar waar alles zowat besproken wordt. Om 13 uur is er dan een aansluitende activiteit met kennismaking en vergadering.

Zondag 14 oktober: 10u-12u

Vandaag is het dan eerste echte activiteit van het jaar, SJORREN!!!! We gaan even testen wat jullie kunnen en hoe de stevigheid zit voor op kamp.

Zondag 21 oktober: 13u30-16u30

Een bangelijke typische stratego. We trekken naar de Wilderste duintjes dus smeer die benen al maar in en wees maar voorbereid op krassen ;)

Zondag 28 oktober: 13u30-16u30

Even testen of jullie wel echt zo graag patatjes eten als jullie beweren. We trekken op tocht en zetten er een gezellig vuurtje bij. Neem allemaal iets mee want het is WOUDLOPERSKEUKEN!!!

Dit was het al voor deze maand :( maar geen getreur, november zal er sneller zijn dan je denkt!!

Veel lieve groetjes van jullie nieuwe leiding!!! Renske, Klara, Meere, Jan en Kamiel

• september 18-19
    Goededag jogi's!

De laatste maand is weer gekomen, maar we gaan ons nog eens rotamuseren met de volgende activiteiten. En we krijgen er één extra om toch degelijk goededag te zeggen tegen jullie!

Zondag 2 september: 10u-16u30

We mengen vandaag jullie drie favoriete activiteiten: dropping, woudloperskeuken en klakkebuizen! Neem vuur, een lunchpakket voor op het vuur (dingen die redelijk snel klaar zijn, tip!), een kompas en eventueel een gsm voor noodgevallen. Wij zorgen voor munitie en een onbekende plek.

Zondag 9 september: 10u-12u

Al eens op Catan geweest? Nog niet? Dan brengen we daar vandaag verandering in! We gaan ons vestigen bij een bos, bergen en heuvels, of toch maar bij een akker en weide aan een haven?

Zondag 16 september: 13u30-16u30

Haal jullie meest knotsgekke gedachten maar boven, want we gaan het Grote Fantasiespel spelen!

Zondag 23 september: 13u30-16u30

Pssst, jullie wonen dicht bij de grens, hè? Kunnen jullie wat koffie en medicijnen smokkelen naar Essen? Je kan deze spullen dan zelf verkopen om er winst op te maken! Maar pas op voor douanierster Van den Bergh! Dat is een harde tante! Om nog maar te zwijgen over douaniersters Goosen en Kerremans! Gelukkig is het Klaveren Vrouwke er om jullie te helpen!

Zondag 30 september: 10u-16u30

Het is de vijfde zondag van de maand en tevens de laatste van ons topscoutsjaar: vandaag is het dus overgang! Neem dus maar afscheid van ons en de derdejaars en verzin al maar iets tof om de nieuwe jogi's en jogileiding te verwelkomen!

Neem een lunchpakket mee en als je moet overgaan ook reservekleren en een handdoek! Wij voorzien een lekkere afsluitlunch!

Dat was het dan weer voor deze allerlaatste maand! We gaan jullie missen, hopelijk vonden jullie het zo een tof jaar als ons!

Stevige linker
    WoMaMaLy

P.S. 7 oktober is het onze officiële startdag en brunch! Inschrijven voor de brunch is verplicht en dat kan je binnenkort doen via de site. Deze dag is een groot feest om de start van het nieuwe jaar te vieren, iedereen is dus welkom! Opa, oma, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje, neem ze allemaal maar mee!

Meere Malfait
Meere Malfait
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+324 96 93 80 04 20 Lid vanaf tweede jaar kapoenen Scouts! Paviljoenfeesten, Glühfest en fotoverantwoordelijke
Klara Van Tilborgh
Klara Van Tilborgh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2e jaar kapoen!
Renske van Veldhoven
Renske van Veldhoven
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Al van eerste jaar kapoen actief in de scouts!
Kamiel Bastiaensen
Kamiel Bastiaensen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2e jaar kawel! Voetbal en SCOUTS!!
Jan Berebrouckx
Jan Berebrouckx