Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• april 19-20
  • maart 19-20
    jowjowjow jogi's

Het is weer tijd voor nieuwe maand vol scoutsplezier!!!

Zondag 1 maart: 13u00-16u00

De scouts zet zich vandaag in voor het milieu!
    Samen met de kawellen gaan we het zwerfvuil in de straten van den heikant opruimen.
    Neem zeker iets mee van handschoenen als je dat hebt voor het afval op te rapen. Iedereen die komt helpen wordt ook beloond door de gemeente!!!

meer info kan je vinden op ons facebookevenement via onderstaande link:

Zondag 8 maart: 10u-12u

Het is hoog tijd om jullie sjortechnieken nog eens bij te schaven, ons kamp komt inmiddels dichterbij en tegen dan moeten jullie allemaal perfect kunnen sjorren, zodat we een coole constructie kunnen maken!! Hoe zat dat nu weer met die eindknoop? Hoe begin ik ook alweer aan een driepikkel? Hoe kunnen we onze constructie steviger maken?
    Al deze dingen worden vandaag nog eens opgefrist zodat jullie allemaal klaar zijn voor ons kamp!

Zondag 15 maart: 13u30-16u30

Dit weekend is jullie leiding op leidingsweekend!!!:)) jammer genoeg wil dit zeggen dat er voor jullie geen scouts is op zondag:((

P.S. Dit weekend is ook de deadline voor de Grote Scouts & Gidsen Enquête 2020! Het duurt slechts enkele minuten om hem in te vullen, maar u zou ons er enorm hard mee helpen. https://forms.gle/3kozJjTbrnvPbtiX6

Zondag 22 maart: 10u00-16u30

GROEPSSPEL!!!!
    Neem zeker een lunchpakket en je drinkbus mee, want het is een hele dag scouts vandaag!

Zondag 29 maart: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Dit was het alweer voor deze maand, wij hebben er alvast zin in!!;)

Stevige linker van de allercoolste jogileiding

Jorn, Robbe, Lars, Klara & Elke

XOXO

• februari 19-20
    Jowjowjow jogi's,

Nu de examens voorbij zijn, kan de leiding zich weer volledig focussen op de allerleukste tak! Helaas is dit ook een maand waarin we afscheid moeten nemen van onze liefste leidster Klara, die voor een tijdje naar Suriname trekt voor haar stage! Maar niet getreurd, zij is alweer back in town in april!!! En dat neemt natuurlijk niet weg dat we ook deze maand weer fantastische activiteiten voor jullie in petto hebben! Aanschouw het maandprogramma van februari:

Zondag 2 februari: 13u30-16u30: MAFFIASPEL

De eerste zondag beginnen we met een knaller van formaat: het legendarische maffiaspel! Voor één keer mogen jullie jullie volledig onderdompelen in de criminele wereld van de maffia! Haal dus je meest gevreesde maffiosi-outfit en zonnebril maar uit de kast en leer jezelf nog snel de trucjes van het valsspelen aan, want deze zal je zeker nodig hebben!

Zondag 9 februari: 10u-12u: LEVENDE GEZELSCHAPSSPELEN

Risk, monopoly, jungle speed, kolonisten van Catan, mens erger je niet… Deze (en andere) gezelschapsspelen zijn jullie ongetwijfeld niet onbekend! Enorm leuk om zo te spelen, vind je niet? Maar wat denken jullie ervan om de LEVENDE versie te spelen? Dat is pas lachen geblazen! Dit wil je niet missen!!!

Zaterdag 15 februari: 19u30-21u30: FAKKELTOCHT

Voor het tweede jaar op rij organiseren de jins een avontuurlijke fakkeltocht tijdens ons jaarlijks evenement Glühfest! Dit jaar is het thema 'De Zoo'! Wil jij ze graag helpen om de dieren te laten ontsnappen uit hun kooien en ze de wijde wereld te laten ontdekken? Schrijf je dan zeker in via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=20. Voor slechts €6 kan je meedoen aan deze tocht en krijg je een fakkel en warme chocomelk erbij! Zeker de moeite!!! De ouders kunnen zich tijdens en na de tocht verwarmen aan één van de heerlijke vuurtjes op ons scoutsterrein!

Zondag 16 februari: 13u30-16u30: TECHNIEKTOCHT

Vandaag smeren we de beentjes nog eens in voor een lekker scouteske techniektocht!!! Tijdens deze tocht leren we jullie verschillende technieken aan, die zeker nog wel van pas kunnen komen in jullie verdere leven... Zeker komen dus!!!

Zondag 23 februari: 10u-12u: CARNAVALSSPEL

OPGELET: we wijken vandaag af van de normale scoutsuren en doen activiteit van 10-12u! Niet zomaar een activiteit, nee, een heus carnavalsspel! Wat je hiervoor nodig hebt? Een grote portie fantasie!!!
    P.S. Aangezien het vandaag carnaval is in Essen en wij als leiding echte carnavalisten zijn, kijken wij er enorm naar uit jullie allemaal in carnavalskledij te zien schitteren! Misschien levert dit wel bonuspunten op? ;-)

Dit was het weer voor deze maand! Wij kijken er alvast enorm naar uit, jullie hopelijk ook?

Stevige linker van de allertofste jogileiding van het land,

Jorn, Robbe, Lars, Klara & Elke

XXX

PS: zouden jullie (leden & ouders) even de tijd willen nemen om de nieuwe enquête over de scouts in te vullen? Het duurt slechts enkele minuten!

Elke Goosen
Elke Goosen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
21 Lid vanaf 2de jaar kapoenen Volleybal en SCOUTS! EHBO-verantwoordelijke jonggivers, quiz Paviljoenfeesten, verantwoordelijke verkleedkoffer en leidingsweekend