Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.


Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

Maandprogramma

 • december 20-21
  Beste Jogi's

  Wat missen we jullie schatige kopjes 🥺. 
  Helaas zal ook december nog niet de maand zijn waarin we jullie terugzien... maar hou allemaal nog even vol en voor jullie het door hebben staan we er weer met zen allen op zondag!!! 

  December wilt ook zeggen... EXAMENS voor de 2de en de 3de jaars. School gaat ALTIJD voor dus als je nu niet kan omdat je moet leren is dit geen enkel probleem! Heel veel succes, jullie kunnen dat!

  Het grote risk spel kwam langzaam aan op gang, maar werd het laatste weekend van november enorm fanatiek gespeeld. Dit was leuk voor jullie leiding om te zien! Daarom verlengen we het spel nog een beetje, aangezien jullie nu toch helemaal door hebben hoe het moet! (moest je het even niet meer weten, kijk dan naar het maandprogramma van november)

  Let op: Kleine wijziging in de spelregels, broers/zussen tellen vanaf nu als 1 persoon zodat zij eventueel samen op stap kunnen gaan!

  Woensdag 2 december: 12u-22u
  Jullie kunnen weer territoriums gaan veroveren!!!

  Zaterdag 5 december: 6u-23u
  Ook vandaag kan er nog gespeeld worden voor soldaten te verdienen!

  Zondag 6 december: 6u-22u
  Nadat jullie je cadeautjes van de sint ontvangen hebben kunnen jullie weer op pad gaan om de beste veldheer van den Heikant te worden!

  Voor de volgende weken in december volgt nog informatie, hou dus zeker het maandprogramma in de gaten!

  Zondag 6 december: 6u-22u
  Vandaag speciale actie: je kan een GOLDEN DELUXE PACKAGE winnen, ---> PURE WINST!! dit betekent dat je  100 extra manschappen winnen, dit betekent dat je het aantal mannetjes dat je reed hebt verzemelt verdubbelt, de tip komt om 10h online 
  !!!GA VOOR GOUD!!!!
  !!!!ALS EEN RAKET!!!!
  !!!!BREEK DE TENT AF!!!!
  !!!!VOLLE SCOOP!!!!
  !!!MAAK ONS TROTS!!!!

  Zondag 13 december: 6u-22u
  - to be updated- 
  Zondag 20 december: 6u-22u
  - coming soon -
  Zondag 27 december: 6u-22u
  - wordt vervolgd-

  Stevige linker 
  Nette, Kobe, Soo, Bryan, Robur, Niki en Jorn

 • november 20-21


  Gegroet beste Jogi's! 

  Na een geslaagd aantal weken geocache te spelen, waarvoor dank, is het weer tijd voor iets nieuws! (Woensdag 18 november is de laatste dag om te geochachen, let op als je op veel locaties je naam hebt staan wordt je ook beloond in het Risk 2020 spel). Wij hebben onze creatieve koppen nog eens goed bij elkaar gestoken en hebben een superspel in de aanbieding! Bij deze presenteren we jullie... 
  RISK - CONQUEST OF DEN HEIKANT! Woehoeeew!!  (*overdonderend applaus op de achtergrond*). 

  Algemeen: 

  • Aangezien de vakantie voor jullie gedaan is, wordt het spel alleen gespeeld op woensdag, zaterdag en zondag. Woensdag van 12u-22u, zaterdag van 6u - 23u, zondag van 6u- 22u
  • Het spel zal meerdere weken gespeeld worden.
  • Je gaat niet met meerdere Jogi's op pad. Een ouder mag je daarentegen wel vergezellen.
  • Toon respect voor de infrrrrasstructuur en spullen op de locatie!
  • Teamwork = verboden (de leiding ziet alles ;))
  • Betrapt door leiding = wegwezen en van men eirffff ( heel de dag uitgeschakeld op die locatie)

  Speluitleg:

  In Essen- Heikant en omstreken zijn er verschillende provincies zonder wetmatige eigenaar. Het is aan jullie om deze provincies te veroveren! "Maar leiding, hoe verover ik dan die provincie? Moet ik zwaardvechten met een 5 koppig virusmonster genaamd COVID - 19?!" Neen, wel leuk idee! Op de locatie hangt een plastieken map. In die plastieken map zit een papier.
  Wanneer je aankomt op de locatie doe je de volgende stappen om de provincie te claimen: 

  1) Haal het papier uit de map
  2) Schrijf je naam, datum en tijd op het blad, bijvoorbeeld: Jonas Verbouw - 22/11/2020 - 14:20 (liefst allemaal onder elkaar)
  3) Steek het papier vooraan in de map. Op die manier is het duidelijk dat jij nu deze provincie bezit. 
  4) Stuur een foto van de map met het papier met de gegevens duidelijk zichtbaar naar een van de leiding op WhatsApp. (Geen zorgen als je geen gsm hebt, dit is puur ter controle zodat jullie niet valsspelen)
  5) Verlaat je provincie, conquest geslaagd! 

  Vanaf de foto is verstuurd begint de bezettingstijd van jouw zonet geclaimde provincie te lopen. Voor je naam alleen krijg je alvast 1 soldaat. Per half uur extra dat je de provincie erna nog bezit verdien je 1 soldaat. 2 uur aan bezettingstijd is dus goed voor 4 soldaten. Iedereen start het spel met een troepensterkte van 42 soldaten. Hoe ver je tegenstanders staan kan je hier checken:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zQfA8PZtaOt9uOYro-Cpy5tWzqcJTmMHholApZ809so/edit?usp=sharing 

  3 soldaten = paard
  5 soldaten = kanon (Bam! Zow ne grote vuurbal jonguh!)

  SITUATIE 1: Nick is op zijn dode gemakje aangekomen bij een provincie, hij loopt naar de map om zijn naam erop te schrijven. Verdorie! Plots komt Lore ook aanfietsen. Jullie zijn nu met twee en willen beide deze provincie bezetten. Wat nu gedaan? Awel, je strijd erom als echte veroveraars! Doe dit door zelf de spelvorm af te spreken. Bijvoorbeeld: schaar steen papier, om ter langste op 1 been, enzovoort. De verliezer trapt het af en mag voor de komende 3 uur geen poging meer wagen voor deze provincie. BELANGRIJK: Zorg ervoor dat je ten allen tijde voldoende afstand houdt van elkaar! 

  SITUATIE 2: Vanaf meer dan twee personen op een locatie mogen alleen de eerste twee met elkaar in duel gaan, de rest zoekt andere oorden op. 

  Locaties: 

  1. Scouts => De scouts is de grootste en machtigste provincie. Hier verdien je niet 1, maar 2 soldaten per naam en extra half uur
  2. Voortuin Jorn (MOERKANTSEBAAN 12)
  3. Voortuin Nette (VELODREEF 38)
  4. Voortuin Robur (SCHAAPSBAAN 20)
  5. Voortuin Soo (MOLENSTRAAT)
  6. Roerdomp

  Doel: 

  Het doel van het spel is dus om zoveel mogelijk soldaten te verdienen. Deze zal je namelijk nodig hebben om het eindspel te winnen en je dus te kronen tot RISK kampioen 2020! Verdere uitleg over het eindspel komt later! 

  Nog een kort woordje van jullie leiding: Wij missen jullie allemaal heel hard en hopen zo snel mogelijk weer te mogen ravotten met jullie!! Het einde van de tunnel is in zicht! Hou je taai, zorg voor elkaar en blijf buitenkomen!! :)))

  Stevige linker, 

  Jullie leiding 
  Nette, Soo, Kobe, Robur, Jorn, Niki en veldheer Bryan Brouwers


 • oktober 20-21
  Allerliefste jogi's
  Het nieuwe scoutsjaar is begonnen!!! (WWOOEEHOEEWW!!!!)
  Helaas hebben we afscheid moeten nemen van een paar leden die nu trotse givers zijn, maar in de plaats hebben we super veel toffe kids gekregen die zijn overgekomen van de kawellen. Ook is de leidingsploeg veranderd, jullie zullen jullie nieuwe leiding al snel leren kennen en samen gaan we er een SUPERJAAR van maken!

  Nog iets belangrijks voor we het maandprogramma gaan overlopen. Helaas is corona nog steeds niet verdwenen en moeten we nog steeds afstand houden van de andere takken daarom verzamelen wij voor de scouts aan de rode vlag voor de box!

  Zondag 4 oktober: 10u - 13u

  Vandaag is het startdag + brunch, het zal iets anders verlopen dan andere jaren. Er is geen aparte activiteit voor de jonggivers voorzien. Alle informatie over de brunch vinden jullie op onze website 
  LET OP: inschrijven moet gebeuren voor 29 september.

  Check voor mails zeker af en toe jullie spam, het kan zijn dat daar mails terecht komen

  Zondag 11 oktober: 10u-12u

  De tweede zondag van de maand wilt altijd zeggen dat we scouts hebben in de voormiddag. Vandaag is het tijd om kennis te maken met de nieuwe leiding en de nieuwe leden. We spelen kennismakingsspelletjes!

  Zondag 18 oktober: 13u30-16u30

  Als jonggiver is het belangrijk dat je goed kan sjorren. Als je dit nog niet goed kan is het zeker tijd om dit te leren, als je het al wel goed kan dan hebben we een hele namiddag om iets super cool te maken!

  Vrijdag 23 oktober
  Dag van de jeugdbeweging!!!!!!!!!!
  Jullie weten wat jullie moeten doen vandaag!

  Zondag 25 oktober: 13u30-16u30

  We gaan nog eens scoutsig doen met een goeie woudloperskeuken, neem allemaal iets lekkers mee om klaar te maken op het vuur!

  Dit was het alweer voor deze maand, volgende maand nog eens dikke pret!!!
  PS: Vergeet jullie niet te (her)inschrijven voor 10 oktober dit kan je doen op de site!

  Stevige elleboog
  Jullie nieuwe leiding
  Niki, Robur, Soo, Kobe, Nette en Jorn


  Wij zijn jonggivers.
  Wij wagen het avontuur.
  Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
  Wij willen samen werken en beslissen.
  Wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.
  Zelf zet ik al eens de eerste stap.
  Ik help graag waar ik kan.
  Ik wil winnen en kan verliezen.
  Ik respecteer wat waardevol is: de mens, de natuur en het materiaal.
  Als vriend wil ik er zijn voor iedereen.

archive Archief maandprogramma's

more_vert
Niki De Jonge
close
Niki De Jonge
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
22 Lid vanaf 2de jaar kapoen! Scouts Knutselkoffer
more_vert
Robur Peeters
close
Robur Peeters
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Student Scouts, Golf, Padel, Basketbal, Man van het materiaal / Trooper / Technieken
more_vert
Jorn Suykerbuyk
close
Jorn Suykerbuyk
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0496913640 19 Lid sinds 2de jaar kapoen, nu 2de jaar leiding! scouts, zaalvoetbal, voetbal, tennis, padel, squash, zwemmen fotoverantwoordelijke, chocomelkbedeling, webmaster
more_vert
Soo Buysen
close
Soo Buysen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid sinds 1ste jaar kapoen Scouts Kampplaats, nieuwe acties
more_vert
Kobe Jennes
close
Kobe Jennes
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 lid sinds 2de jaar kapoen en nu 2de jaar leiding Voetbal, scouts, Sporta Kampplaats, sportkoffer, quiz paviljoenfeesten, nieuwe acties
more_vert
Nette Van den Bergh
close
Nette Van den Bergh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Lid vanaf 1ste jaar kapoenen Scouts, Zwemmen Glhfest, Paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up