Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• kamp 17-18
    De camion zal ingeladen worden op zaterdag 30 juni om 19u00.

We verzamelen om 8u00 aan het station van Essen

In dwergenrunen en elfenschrift staan enkele leuke weetjes over het kamp. Je kan je oplossing altijd doormailen of op de scouts laten checken!

Hieronder kan je het kampboekje nog eens digitaal vinden.
  • juni 17-18
    Goedendag jonggivers!

Nu we er toch in geslaagd zijn een zwembad op de scouts te maken, kunnen we toch echt alles! Op een onvergetelijk kamp vertrekken volgende maand bijvoorbeeld! Maar alvorens we daar zijn, gaan we ons toch nog met de volgende activiteiten amuseren. (Door examens van zowel leden als leiding zal het er een beetje anders uitzien...)

Zondag 3 juni: 13u30-16u30

We kunnen misschien wel alles, maar vandaag gaan we dat toch nog eens allemaal bevestigen door iets supercools te sjorren! Ideeën mogen altijd naar Wout doorgestuurd worden, ook al heeft hij al een vette constructie in gedachten.

Zaterdag 9 juni: 20u-22u

Vanavond gaan we nog eens gezellig met z'n allen een film kijken! Je mag altijd zelf een dvd meenemen. De 'The Lord of the Rings'-films zullen jullie helaas zelf moeten zien. We hebben niet de hele week de tijd...😞

Vrijdag 15 juni: 20u-22u

De bossen zitten tegenwoordig vol met weerwolven, maar wij zijn daar niet bang voor, hé! Met dit weerwolvenavondbosspel zullen jullie jullie angsten moeten beheersen om te kunnen overleven!

Vrijdag 22 juni: 20u-22u

Nog eens gezelschapsspelletjes gespeeld overlaatst en je tegenstander dik ingemaakt? Kom het dan maar eens tegen ons proberen! Neem allemaal jullie favoriete gezelschapsspellen mee (of gewoon diegene waar je zo goed in bent dat je het saai begint te vinden).

Dit was het weer voor deze maand!

Vergeet zeker niet je in te schrijven voor het kamp en de medische fiche in orde te brengen (ten laatste op 27 juni)!

Stevige linker
    De jogileiding

Wout Van De Wiel
Wout Van De Wiel