Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• kamp 21-22
    Hieronder kan u het kampboekje met de nodige informatie voor het Jogikamp 2022 terugvinden. Indien er nog vragen of bedenkingen zijn, contacteer ons dan gerust!

Enthousiaste groetjes,
    De jogileiding
  • mei 21-22
    Jowjowjow jogi's,
    Terwijl we met zen allen nog aan het bekomen zijn van een bangelijke paviljoenfeesten editie is het weeral tijd voor een nieuwe scoutsmaand! Wij hopen jullie allemaal terug te zien in mei voor allerlei leuke activiteiten!!

Zondag 1 mei: 13u30-16u30

Deze middag staat er een klassieker op het programma, we gaan klakkebuizen! Het belooft een leuke namiddag te worden:))

Zondag 7 mei: Kampinfo
    Vandaag is het infomoment voor kamp met BBQ. Verdere info volgt nog.

Zondag 8 mei: 10u-12u

Om onze jogikas wat te spijzen gaan we vandaag verkeersborden wassen, dit geld kunnen we gebruiken voor een leuk extraatje op kamp:))

Zondag 15 mei: 10u00-16u30

Vandaag is het groepsuitstap, dus we trekken er samen met heel de scouts op uit!! Wat we gaan doen, is nog een verrassing. Maar het is zeker en vast de moeite waard, zeker komen dus!!

To do:
    • Verzamelen om 10u10 op perron 1 van het station van Essen
    • €5 cash meenemen en dit ter plaatse aan de takleiding geven
    • Om 16u30 terug aan het station van Essen staan om jouw kind(eren) terug op te halen
    • Een rugzak met drinken en een lunchpakket (+ eventuele reservekledij en een kleine handdoek) meebrengen
    • De leiding op voorhand (via de jogi whatsappgroep) op de hoogte brengen van de aanwezigheid van zoon/dochter

Zondag 22 mei: 13u30-16u30

De zomer is in aantocht, dus vandaag spelen we leuke waterspelletjes!! Als het toch zou regenen of te koud is voorzien wij een andere activiteit.

Zondag 29 mei: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Stevige linker,
    Marijke, Robin, Matthijs, Kobe, Viktor en Robbe

• april 21-22
    Dag beste jogi's,

We zitten al weer in april zeg! Wat gaat het toch vooruit met jullie! Helaas is dit een maand waarin we niet veel samen zullen komen. Maar dit weerhoudt ons zeker niet om er alsnog het beste van te maken. We maken dit bovendien dubbel en dik goed met ons geweldige jonggiverweekend!!!

Zondag 3 april: 13u30-16u30 LEIDINGSWISSEL

Helaas moeten wij jullie vandaag afgeven aan andere, maar ook zeer enthousiaste en bekwame, leiding. Zij hebben voor jullie een leuke activiteit voorzien. Benieuwd wie jullie leiding zal zijn en wat zij met jullie gaan doen? Zeker komen dan!

Vrijdag 8 - Zondag 10 april: JOGIWEEKEND!!!

YESSS! Na lang wachten vertrekken we eindelijk samen op weekend! Pomp jullie fietsbanden maar op en test jullie remmen voor deze gelegenheid nog maar eens goed, want we fietsen samen naar GOOREIND!!!

Ben je nog altijd niet ingeschreven voor dit weekend (foei foei), maar wil je (uiteraaaard) wel héél graag mee???
    Haast je dan nog snel, want de inschrijvingslink voor dit fantastische weekend staat nog open t.e.m. vrijdag 1 april 23u59 (en neen, dit is géén mop!)!

Meer informatie over het weekend en de benodigdheden volgt via mail, houd je mailbox dus zeker in de gaten!!!

Zondag 17 april: PASEN (geen scouts)

Op deze feestdag gunnen we jullie tijd om met jullie familie en/of vrienden door te brengen. Vandaag geen scoutsactiviteit dus.

Zondag 24 april: geen scouts

Na een succesvol Paviljoenfeestenweekend volgt natuurlijk ook de afbraak. De leiding is vandaag nog druk aan het werk met opruimen, dus wederom (helaas) geen scouts voor jullie.

Aan alle ouders die op vrijdagavond 22 april nog geen plannen hebben: we verwelkomen jullie zeer graag op onze jaarlijkse Paviljoenfeestenquiz! Bij interesse kan je een quizploeg inschrijven via https://paviljoenfeesten.be/!

Peace out ✌

Kobe Libre, Mai Tais, Bloody Marijke, Sgrobino, Robbe Roy en Dark 'n Viktormy

• maart 21-22

Zondag 6 maart: 13u30-16u30

Als je gaat wandelen zie het soms wel eens liggen..... vies vuil afval. Hier gaan we NU iets aan doen. Neem je beste raapvaardigheden mee want we gaan namelijk onze buurt terug wat mooier achterlaten dan we deze hebben gevonden door namelijk afval te rapen. Hiermee steunen we de actie mooimakers en wonen/spelen we terug in een mooiere buurt.

Omdat deze activiteit vorige maand niet kon doorgaan en er dus nog veel afval ligt, doen we dit gewoon deze maand.

Zondag 13 maart: 10u-12u

GEEN scouts vandaag, de leiding is op weekend ;)) Jullie zullen jezelf moeten bezighouden vandaag.

Zondag 20 maart: 11u00-13u00

Vandaag testen we jullie vuurskills en culinaire skills. Zo kunnen we zien hoe het staat met jullie vuurtechnieken voor het kamp. want de leiding wilt niet verhongeren op kamp. Neem allemaal wat lekkers mee zodat je je buikje lekker kan volsteken!

Zondag 27 maart: 13u30-16u30

Wie heeft er al gehoord van een kompas, kaart of vissengraat?

Om niet verloren te lopen op kamp, gaan we vandaag werken op jullie coördinatie d.m.v. verschillende kaartleestechnieken. Zo zij jullie helemaal klaargestoomd om op kamp bangelijke wandelingen te maken. Bereid je al maar voor!!

Marijke Goosen
Marijke Goosen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
23 Lid vanaf 2de jaar kapoenen, nu mijn 6de jaar als leiding! Scouts, jeugdraad, volleybal! Kookwedstrijd en communicatie