Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• oktober 19-20
    Dag allerliefste/ tofste en enthousiaste Jogi's,

Een nieuw scoutsjaar, nieuwe gezichten, nieuwe leiding en ook een jaar vol toffe activiteiten die ons voor de boeg staan!
    Voor de eerstejaars: WELKOM!!!
    Voor de tweede- en derdejaars: We gaan er weer een lap op geven hé!

Zondag 6 oktober: 10u00- 15u00

STARTDAG & brunch.
    Vandaag krijgen de ouders de kans om de leiding ook eens te leren kennen. Ook kan je je inschrijven en kan je eventueel scoutskledij passen en aankopen. Dit kan ook vrijblijvend met een hapje en een drankje tijdens de brunch. Inschrijven voor de brunch kan je nog tot 4 oktober (12u00) doen via het tabblad 'Acties' op onze website.

Het programma:
    - 10u - 11u: Voorstelling de nieuwe leidingsploeg en contactmoment tussen ouders en leiding.
    - 11u - 13u: Brunchmoment voor ouders en/of kinderen + inschrijvingen en paskoffer
    - 13 - 15u: De eerste kennismaking spelletjes met de nieuwe leiding!

Zondag 13 oktober: 10u00-12u00
    Vandaag spelen we een klassieker: bosspel. Zijn jullie goed in lopen? Kunnen jullie geruisloos jullie verplaatsen? Ben jij een echte overwinnaar? Al deze vaardigheden kunnen wel eens van pas komen vandaag!

Zondag 20 oktober: 13u30-16u30

Vanmiddag ligt jullie bestemming in het lot van een dobbelsteen. Trek je wandelschoenen maar aan, want vandaag trainen we voor de eerste keer voor onze tweedaagse op kamp. (ps: een drinkbus is ook altijd handig)

Zondag 27 oktober: 13u30-16u30

Vandaag spelen we het enige echte 'jachtseizoen'. Is jouw team de eerste die de boeven kunnen vangen?

Vereisten om deel te nemen aan deze klopjacht:

- een fiets

- een gsm met data. Via de WhatsApp of de week voordien zullen we samen nog bespreken bij wie dit mogelijk is.

- een zak vol enthousiasme en motivatie

Ziezo, dit was het voor onze eerste maand samen. Wij kijken er alvast enorm naar uit om jullie allemaal beter te leren kennen en er een fantastisch jaar van te maken!!

Vele knuffels

Jullie leiding

Jorn, Lars, Robbe, Elke en Klara

• september 19-20
    Na weer een geweldig scoutskamp en vakantie komt onze laatste maand september er al aan :(
    Dat betekent natuurlijk ook ... 1 SEPTEMBER ... Jippieeee! Back to school :)
    Al een geluk is 1 september dit jaar leuker en hopelijk een warme zondag op de scouts!!

Zondag 1 september: 13u30-16u30

Aangezien het sjorren op kamp maar ondermaats was, zullen we dit nog één keer oefenen zodat jullie kunnen laten zien dat jullie het wel kunnen!!

Zondag 8 september: 10u-12u

Jammer genoeg gaan jullie vandaag veel leiding moeten missen!! Maar niet getreurd, Jan zal er zijn met enkele (hopelijk) evenwaardige vervangers.
    Om deze maand echt vol te maken mag er natuurlijk geen bosspel ontbreken!!!

Zondag 15 september: 10u00-16u30

HEEL DE DAG!!!! GUERRILLATOCHT! Smeer die benen al maar in om te vluchten want dit is niet enkel met onze eigen groep...
    Jullie nemen het op tegen de  jins!! Vergeet zeker geen LUNCHPAKKET

Zondag 22 september: 10u00-13u00

V E R R A S S I N G !!!
    De leiding heeft nog iets speciaals in petto voor jullie om het jaar af te sluiten!!!

Zondag 29 september: 10u00-16u30

Hoezo de vijfde zondag is geen scouts? UITZONDERING!

Geen september zonder overgang natuurlijk!! En nieuwe leiding............ :(

Breng alle vuiligheid dat je kan vinden maar mee voor de overgang!

@iedereen vergeet ook vandaag zeker geen lunchpakket en @3de jaars, breng zeker extra kleren mee voor na de overgang

Groetjes en nog een prettige vakantie!!

En misschien wel iemand tot volgend jaar!!????? Spanneeeeeend

Jullie leiding

P.S. iedereen kan zich nu inschrijven voor onze heerlijke brunch (6 oktober) via 'Acties'!!

Elke Goosen
Elke Goosen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
21 Lid vanaf 2de jaar kapoenen Volleybal en SCOUTS! EHBO-verantwoordelijke jonggivers, quiz Paviljoenfeesten, verantwoordelijke verkleedkoffer en leidingsweekend
Klara Van Tilborgh
Klara Van Tilborgh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
20 Lid vanaf 2e jaar kapoen!
Robbe Willeme
Robbe Willeme