Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• oktober 22-23

Zondag 2 oktober: 13u30-16u30

Brunch : Startdag. Vandaag zijn jullie welkom op onze jaarlijkse brunch, hier kunnen jullie informatie opdoen bij de nieuwe leiding, scouts T-shirts passen en bestellen. Jullie mogen je scoutskleren aandoen maar ook de kledij die niet meer word gedragen die je niet meer past kan je bij ons doneren.
    10:00 - 11:00 Voorstelling leiding, kleine samenvatting van hoe het jaar ineensteekt en kunnen de ouders een babbeltje slagen met jullie nieuwe leiding.
    11:00 - 13:00 Brunchtime
    13:00 - 15:00 Spel met de leiding ;)
    Inschrijvingslink brunch:

Zondag 9 oktober: 10u-12u

Vandaag niets anders dan techniekdag, kaart kompas, vissengraat, wij leren het jullie aan!!

Zondag 16 oktober: 13u30-16u30

Scouting? das goesting! maar ook dat zijn dat die straffe mannen me die constructies . Vandaag staat er niets anders op de planning dan onze sjorkunsten op te frissen. Kan je niet sjorren? Geen probleem dan leren wij het jou aan!

Zondag 23 oktober: 13u30-16u30

Vandaag gaan we nog eens een echt scoutsspel spelen, wat dit is houden we nog even als verassing.

Zondag 30 oktober: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Stevige linker,
    Marthe, Seppe, Viktor, Robur
  • september 22-23
    Dag lieve kindertjes,

Het is al weer de laatste keer dit jaar dat jullie het maandprogramma lezen.
    Hopelijk kunnen we jullie nog een mooie afsluiter geven van een bangelijk scoutsjaar.

Zondag 4 september: 13u30-16u30

Vandaag zoeken we voor iedereen de perfecte match. Zorg dus dat je er tiptop in orde uitziet voor je date.

Zondag 11 september: 10u-12u

Extra leiding vandaag, de Jins komen samen met ons een spel spelen. Wat ze gaan doen met ons, is voor ons ook nog een verassing, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het een heel leuke activiteit wordt.

Zondag 18 september: 13u30-16u30

De laatste echte activiteit van het jaar: VERRASSING!

Zondag 25 september: 10u-16u30

OVERGANG!
    In de voormiddag knutselen we opdrachten die de nieuwe jogi’s moeten uitvoeren.
    In de namiddag worden de overgangen per tak uitgevoerd en komen jullie te weten wie jullie nieuwe leiding wordt in het volgende jaar.

Voor de 3ejaars jong-givers: vergeet geen propere kleren mee te nemen om achteraf aan te doen.

Zo dit was het dan voor de laatste maand.
    Bedankt voor het leuke jaar, we hebben er heel hard van genoten, hopelijk jullie ook.

Stevige Linker
    Marijke, Robin, Matthijs, Kobe, Robbe en Viktor

Robur Peeters
Robur Peeters