Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!


Wil je graag het maandprogramma in je agenda hebben op je smartphone, dit kan door de link toe te voegen aan de agenda. Let op, per tak is er een andere link. Wil je meer informatie over het abonneren op een agenda? Klik hier voor uitleg.


content_copyKopieer link

Maandprogramma

 • kamp 23-24

  Hier vinden jullie het kampboekje. Moesten er nog vragen zijn, mogen jullie altijd mailen of sturen naar ons. 


 • juni 23-24
  Dag allerliefste kapoentjes! We tellen samen de laatste weekjes af naar 't kamp, want het komt dichterbij!!! Joehoeeeeeee laten we er een prachtige maand van maken !!!
  🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞


  Zondag 2 juni: 10u00-12u00  Creatieve voormiddag

  Deze voormiddag zullen we ons bezighouden met knutselen van allerlei coole dingen! Laat je gekste dromen uitkomen en misschien maak jij wel het mooiste werkje :) 
  πŸŽ¨πŸ–ŒπŸ–πŸ–Ό


  Zaterdag 8 juni: 18u00-20u00  filmavond

  We toveren het lokaal nog eens om tot een echte cinemazaal, en kijken een filmpje vanavond! Chipjes en een lekker drankje worden voorzien door de leiding. Achteruit zakken in de zetel en chillen maarrrrrr
  🎞️🎞️🎞️🎞️🍿🍿🍿🍿


  Zaterdag 15 juni: 18u00-20u00  Gezelschapsspelletjes

  We zetten alle stoelen aan de kant en organiseren een gezelschapsspelletjesfestijn!! Neem je lievelingsspelletje mee, en wie weet word jij wel de kampioen van de avond!! 
  πŸŽ²πŸ§©πŸƒπŸŽ²πŸ§©πŸƒπŸŽ²πŸ§©πŸƒ


  Zondag 23 juni: 13u30-16u30  wieltjesdag

  Vroem vroem...... hoor ik daar nu een step aankomen? Of rollerblades?? Of een skateboard??? OF EEN COOLE FIETS???? Breng ze allemaal maar mee want we maken vandaag Essen onveilig op onze wieltjesdag!! JIPPIEEEEE 
  πŸš²πŸ›ΉπŸ›΄πŸ›ΌπŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨


  Zondag 30 juni: 13u30-16u30  GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... 

  Wij zien jullie 9 juli heel graag op kamp!  Ziezooooo dit was het alweer lieve kapoentjes!! We hopen dat dit een mooie voorbereidingsmaand was voor op kamp, want wij hebben er al KEI VEEL ZIN IN!!!! Tot snel XXX
  Dikke knuffels en vette vuistjes van jullie superlieveleukegrappigemooieslimmetoffe leiding, 
  Appie, Kora en Zazoe 
 • mei 23-24
  Lieve kapoentjes, de vogeltjes hebben weer een ei gelegd en dat kan maar één ding betekenen: het is mei! Ook deze maand gaan we er weer alles aan doen om ons kei hard te amuseren.

  Zaterdag 4 mei: 16u00-22u22  BBQ + kamp infomoment

  Vandaag gaan we BBQ'en, vanaf 16u zijn jullie welkom op de scouts voor een BBQ en de takken houden elk een infomoment voor het kamp. Inschrijven kan onder bovenstaande pagina "Acties"

  Zondag 5 mei: 13u30-16u30  Wandeltocht

  We gaan op tocht dus trek je beste wandelschoenen aan!

  Zondag 12 mei: 10u00-12u00  Techniekendag

  Vandaag gaan we onze technieken bijschaven die elke echte scout zou moeten beheersen!

  Zondag 19 mei: 13u30-16u30  Geen scouts :(

  Vandaag is het Pinksteren en bijgevolg geen scouts...

  Zondag 26 mei: 13u30-16u30  Sport en (water)spelen!

  Als het weer er zich toe dient spelen we vandaag waterspelletjes! Neem dus zeker een handdoek en droge kleren mee. Indien het weer tegenzit doen we andere spelletjes. 

  Ooh dat was het al voor deze maand :( maar dat betekent dat het kamp steeds dichterbij komt, joepie! 
  Dikke knuffels van Zazou, Kora en Appie!
 • april 23-24
  Liefste kapoentjes, wij horen het al donderen... aah nee dat zullen de paasklokken zijn want het is al april!! Nu de lente is aangebroken heeft de zon ons beloofd wat vaker langs te komen en dat zien wij wel zitten!

  Zondag 7 april: 13u30-16u30  De Slimste kapoen ter wereld

  Wie kent alle hits van het moment? Wie kan alle ketnetwrappers opnoemen? En wie is de tofste leiding? Dit zijn vragen die de aller slimste kapoen ter wereld moet kunnen beantwoorden. Bereid je in de vakantie dus al maar wat voor!

  Zondag 14 april: 10u00-12u00  Groot bosspel

  Voor vandaag heeft jullie leiding een groot bosspel voorbereidt. Een paar snelle beentjes en enige kennis van de Essense kaart kunnen van pas komen...

  Zondag 21 april: 13u30-16u30  Kindernamiddag

  Vandaag bezoeken we onze collega's van chiro Happy Dorp. Zij hebben een keitoffe kindernamiddag georganiseerd en wij gaan deze gezellig samen met de kawellen meedoen terwijl de rest de paviljoenfeesten voorbereidt! 
  Het is de bedoeling dat de leden afgezet worden op het adres: Kerkstraat 62b, 2910 Essen. 
  BELANGRIJK: de kindernamiddag kost 3 euro per lid


  Zondag 28 april: 13u30-16u30  geen scouts :'(

  Na het beste feestje van het jaar moet jullie leiding helpen met de afbraak want opruimen hoort er uiteraard ook bij. Jullie mogen daarom een dagje thuisblijven vandaag. We zullen jullie missen! 
  De ouders zijn trouwens welkom vrijdag 26 april op het tofste 25+-feestje van het jaar: PF-rewind!


  Dat was het alweer voor april, deze maand ziet het programma er net iets anders uit maar we maken sowieso iets tofs van! Dikke knuffels van Zazoe, Kora en Appie
archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Zazoe
close
Zazoe
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Robin Kerremans 0479136013 22 Lid vanaf 1e jaar kapoen!​ Journalistiek Scouts en toneel jeugdraad, kookwedstrijd, knutselkoffer
more_vert
  Kora
close
Kora
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Sus Jacobs 18 1ste jaar kapoen Bachelor Geschiedenis Scouts EHBO-verantwoordelijke, Paveljoenfeesten, Groepsspel, Afvalverantwoordelijke, Teambuilding, Sportkoffer
more_vert
  Apodemus
close
Apodemus
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Meike Miguet 18 Lid sinds tweede jaar kawel Bachelor wijsbegeerte Scouts <3 Kookwedstrijd, rex on the beach, fototeam


keyboard_arrow_up