Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

• oktober 21-22
    Heyhoi lieve kapoentjes
    We gaan het nieuwe scoutsjaar goed inzetten deze maand! Wij hebben er alvast super veel zin in!!!

Zondag 3 oktober: 10u-15u

Vandaag is het brunch en startdag, vergeet je hiervoor niet in te schrijven bovenaan bij "acties". De brunch duurt tot 13 uur, nadien gaan we leuke kennismakingsspelletjes spelen om elkaar en jullie leiding te leren kennen! Als je dus niet kan komen brunchen dan kan je altijd om 13 uur komen om mee spelletjes te spelen!

Zondag 10 oktober: 10u-12u

Het is tijd om eens te testen hoeveel jullie eigenlijk weten door een super leuke quiz te spelen!!!
    Doe maar goed je best op school dus 😉

Zondag 17 oktober: 13u30-16u30

We trekken het bos in om een klassieker te spelen. We gaan namelijk stratego doen!!!

Zondag 24 oktober: 13u30-16u30

Het is alweer de laatste activiteit van de maand 😥
    We gaan nog wel iets super leuk doen, WOUDLOPERSKEUKEN. We gaan koken op echt hout gevonden in het bos. Neem allemaal iets mee om klaar te maken op het vuur. Probeer je eten maar in aluminiumfolie te doen, dan gaat het koken op vuur iets makkelijker.

Zondag 31 oktober: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Dit was het dan voor de eerste maand van het nieuwe scoutsjaar. We zien jullie volgende maand allemaal graag terug verschijnen.
    Dikke knuffels
    Jullie nieuwe leiding
    Zazoe, Xebo, Kora en Petro
  • september 21-22

Dag allerliefste kapoentjes,

Na jullie 2 maanden te moeten missen, is het hoog tijd voor een heleboel leuke activiteiten! Ook is de maand september de maand om jullie vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes,.. mee te nemen naar de scouts, zodat zij ook eens kunnen kennismaken met het scoutsleven.

Voor in de namiddag activiteiten mogen jullie een koek meenemen voor de pauze

Dit is wat september voor jullie in petto heeft:

Zondag 5 september: 13u30-16u30

Jeeeej na lang wachten hebben wij weer een activiteit gepland. Vandaag spelen we levende stratego. Tijdens dit spel zullen we jagen op anderen, de vlag verdedigen en sluipen in het bos.

Zondag 12 september: 10u-12u

Deze week gooien we het over een sportieve boeg. Wieltjes dag!!! Neem zeker iets op wielen mee

Zondag 19 september: 13u30-16u30

Omdat het de laatste zondag is voor de overgang, en de laatste keer met ons als kapoenenleiding  hebben we een leuke activiteit ingepland. We gaan naar de kinderboerderij Minnebeek te Roosendaal. We spreken niet af op de scouts, maar aan de kinderboerderij (Ambrozijnberg 202, 4707 Roosendaal). Daar mogen de kapoenen om 16u30 ook weer opgehaald worden.

Zondag 26 september: 13u30-16u30

Het is zover, vandaag is de enige echte overgang!! Vandaag zullen enkele kapoenen (tweedejaars kapoenen) overgaan naar de kawellen en andere nog een jaartje bij de kapoenen blijven. Dit betekent ook dat wij jammer genoeg afscheid van jullie moeten nemen, MAAR in de plaats krijgen jullie nieuwe leiding die net even leuk is.

De kapoenen die overgaan naar de kawellen doen best hun slechte kleren aan die vuil mogen worden en nemen reservekledij en een handdoek mee. Het beloofd een vettige overgang te worden.

Veeeeeel dikke knuffels van jullie leiding,

Petro, Kerri, Appie, Gigi, Kora

Zazoe
Zazoe