Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

Maandprogramma

 • kamp 18-19


  Hieronder vindt u nogmaals het kampboekje voor het kapoenenkamp van dinsdag 9 juli t.e.m. zondag 14 juli in Bras.

  Bekijk hier zeker nog de checklist voor de bagage, ook het kampadres met de juiste vermelding om post te sturen naar uw kapoen staat hierin!


  De belangrijkste info geven we hier kort nog even mee:

  • Zondag 30 juni rond 19u wordt de camion ingeladen en dit is eveneens de laatste dag dat u de deelname van uw zoon/dochter aan het kamp kan bevestigen! Gelieve dan ook het kampgeld voor uw kapoen (€75) ten laatste op zondag 30 juni ofwel te storten op het rekeningnummer van onze scouts (BE41 7512 0426 9310) met vermelding van naam en tak, ofwel cash te betalen.

  • Dinsdag 9 juli vertrekken de kapoenen op kamp. Voor de heenrit willen we gebruik maken van een carpoolingsysteem en de ouders de kinderen dus naar de kampplaats laten brengen. Heeft u interesse om te rijden? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar marijke.goosen@hotmail.com, zodat we een idee hebben hoeveel auto’s er zullen zijn. We verzamelen hiervoor aan onze scoutslokalen, op de parking van het Paviljoen (ingang Korte Leemstraat). Minstens 2 kapoenenleiding staat hier paraat om alles in goede banen te leiden. Ouders en leden worden verwacht om 9u15 zodat we rond 9u30 kunnen vertrekken. Wij verzamelen bij vertrek van iedereen de Kids-ID + eventuele persoonlijke medicatie. Het is ongeveer 2,5u rijden naar de kampplaats dus de aankomst is gepland rond 12u00.

  (De grootste bagage (veldbedden, slaapzakken, reistas, …) zal reeds met de camion meegegeven zijn. Dus die bagage zal al op het kampterrein aangekomen zijn. De kapoenen hoeven dus enkel hun handbagage mee te nemen voor vertrek. Een lunchpakket is niet nodig, de lunch wordt namelijk voor ons voorzien bij aankomst op het kampterrein!) 

   

  Adres:   

  Rue de Lhommal 21  

  6800 Bras (Libramont - Chevigny)  

  Luxemburg  

  België  

  49°59’18.4”N 5°24’05.5”E  

  Hopelijk hebben alle kapoenen er al zin in en kunnen we met een hele enthousiaste groep op kamp vertrekken!   Betoverende groetjes,

  De Leermeesters en -meesteressen Fantasie, Magie en Tovenarij!


 • juni 18-19
  Dag lieve kapoentjes!!! We zijn al weer aangekomen bij de laatste maand voor we vertrekken op ons supercoole toverkamp!! ZIN IN!!!! (ENTHOUSIASME x10000)

  Zondag 2 juni: 10u30-12u30

  Vandaag staat jullie een grote verassingsactiviteit te wachten op een supergeheime locatie, ik kan jullie al wel verklappen dat jullie verwacht worden op de Achtmaalsebaan 22/A

  4721SN Schijf (NL) (whuuut das niet op de scouts?! Spannend !!) 


  Zaterdag 8 juni 18u00- 20u00

  Om al helemaal de magische sfeer op te snuiven gaan we vanavond lekker gezellig een betoverende film kijken. Misschien kunnen jullie nog wat tovertrucjes leren voor op kamp!


  Zaterdag 15 juni 18u00-20u00

  Wow 2 verrassingsactiviteiten in 1 maand das wel heel cool x33333

  Jazeker, weer een verrassing, dit keer raden we je aan om niet te fel gekleed te komen (donkere tinten) en om je zaklampje mee te nemen! Spanning en mysterie verzekerd! 


  Zondag 23 juni: 13u30-16u30

  Één voor allen en allen voor één! Om ervoor te zorgen dat jullie nog dikkere vriendjes en vriendinnetjes worden ( dat kan bijna niet) gaan we vandaag een hele hoop teambuildingsactiviteiten doen. Zijn jullie een goed team? Of is de leiding toch the best? Jullie kunnen het tegendeel bewijzen deze zondag! 

  Zondag 30 juni: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts :((((((((((((((((((((

  MAAR 

  Niet getreurd, want wij zien jullie allemaal suuuuupersnel terug en deze keer op kamp! 


  Ziezo dat was het weer voor deze maand, vele dikke knuffels van jullie leiding:

  Maarike, Maareike, Mateis, Roopur, Roppe en Lin


             🧙‍♀️🧙‍♂️.   🧚‍♀️🧚‍♂️.    🎩🐇

 • mei 18-19
  Kiekeboe, knotsgekke kapoentjes!

  Na de drukste maand van het jaar met onze Paviljoenfeesten, zijn we weer helemaal terug van weggeweest en meer dan ooit klaar om jullie omver te blazen met een maandprogramma boordevol superleuke activiteiten voor de maand mei.

  Opgepast! Zet jullie schrap! Zijn jullie er klaar voor???? 3...2...1... 
  Hierrrrr komt 'ie dan:

  Zondag 5 mei: 13u30-16u30: ZINTUIGENSPEL

  We testen vandaag of de 5 zintuigen van onze kapoenen wel goed werken. Zie dus zeker dat jullie ogen, handen, neuzen, oren en mond goed uitgekuist zijn en op scherp staan, want ze gaan zeker van pas komen bij dit zintuigenspel!


  Zondag 12 mei: 10u-12u: SPORT EN (WATER-)SPELEN

  Het is nog eens tijd om die beentjes en armen los te zwieren met een sportieve en speelse voormiddag! Hopelijk komt onze weerman Frank met gunstige weersvoorspellingen, zodat wij van deze gelegenheid gebruik kunnen maken om onze waterpistolen nog eens naar boven te halen.

  Zondag 19 mei: 13u30-16u30: JINSTAGE

  Om zich voor te bereiden op het leiderschap, komen onze eigenste jins voor de derde keer langs en hebben ze zelf een toffe activiteit voor jullie bedacht. Het belooft met andere woorden een heel plezierige namiddag te worden!

  Zondag 26 mei: 13u30-16u30: FIETSTOCHT

  Vandaag nemen we allemaal onze vriend de tweewieler mee naar de scouts, want we begeven ons even weg van het welvertrouwde scoutsterrein en trekken op verkenning door het mooie Essen. Onderweg lassen we verschillende stops met leuke opdrachten in.

  >>> BELANGRIJK: De eerste zondag van de maand juni (zondag 2 juni) is het scouts van 10u30 tot 12u30. Er is dan voor de kapoenen een verrassingsactiviteit voorzien op verplaatsing (meer info hierover in het maandprogramma van juni). Voor deze activiteit moeten we wel doorgeven hoeveel kapoenen er aanwezig zullen zijn. Gelieve dus tegen VÓÓR zondag 26 mei te laten weten of uw kapoen al dan niet aanwezig zal zijn deze eerste zondag van juni, door een mailtje te sturen naar marijke.goosen@hotmail.com

  Liefs, 
  Jullie lollige leiding 
  Marijke, Marieke, Matthijs, Lynn, Robbe en Robur

  -xxx-
 • april 18-19

  Kiekeboe lieve kapoentjes! De lente staat voor de deur, het wordt dus een echte topmaand! Tot zondag! 


  Zondag 7 april: 13u30-16u30

  Hiehaahoo, waar is de foto?

  Haal de innerlijke Sherlock Holmes maar naar boven, want vandaag gaan we op een mysterieuze, spannende fotozoektocht! 

  Wie lukt het om alle opdrachten tot een goed einde te brengen, het juiste pad te volgen én alle foto's op tijd te vinden?


  Zondag 14 april: 14u-17u

  We gaan op bezoek bij onze vrienden van chiro happy dorp! Zij organiseren een kindermiddag. Het thema is minions dus verkleed komen mag zeker, wie weet wordt jij ‘minion van 2019’. We spreken om kwart voor 2 af op de parking van de chiro waar vroeger de Vennen was (Kerkstraat 62).

  Rond 17u mogen de kapoentjes daar ook opgehaald worden! 

  Stuur een mailtje naar: kapoenen@scoutsengidsenheikant.be of marijke.goosen@hotmail.com om te bevestigen dat jouw rakker meegaat!

  PS: Vergeet zeker geen koek en drinken mee te geven met je kapoen!!

   


  Zondag 21 april: geen scouts

  vandaag mogen jullie thuis allemaal paaseitjes gaan zoeken 

  Vrijdag 26-zondag 28 april: geen scouts 

  Dit weekend organiseert de leiding de langverwachte Paviljoenfeesten! Dat wil jammer genoeg zeggen dat het weer geen scouts is L

   

  Voor de ouders:

  Wie zin heeft om mee te doen met onze quiz is welkom op vrijdag 26 april! Je kan je hiervoor met een groep van maximaal 8 personen inschrijven. Het inschrijvingsformulier en meer info over de paviljoenfeesten is te vinden op: http://www.paviljoenfeesten.be

   

  Stevige linker, 

  Lynn, Marieke, Marijke, Matthijs, Robbe en Robur!

   


archive Archief maandprogramma's

more_vert
Marijke Goosen
close
Marijke Goosen
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0476 07 85 20 20 Lid vanaf 2e jaar kapoen! Scouts en volleybal! Paviljoenfeesten
more_vert
Marieke Van den Bergh
close
Marieke Van den Bergh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts en klarinet! Glühfest
more_vert
Lynn Kerremans
close
Lynn Kerremans
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts (!!!) en volleybal
more_vert
Matthijs Backx
close
Matthijs Backx
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Scouts, speelpleinen, basketbal
more_vert
Robbe Willeme
close
Robbe Willeme
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 lid vanaf 1ste jaar kapoen Basketbal en scouts
more_vert
Robur Peeters
close
Robur Peeters
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18


keyboard_arrow_up