Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

Maandprogramma

 • februari 22-23
  Dag kapoenen de eerste maand van het nieuwejaar zit er al weer op en we weten allemaal wat er dan komt. De tweede maand van het nieuwejaar. Wij de leiding hebben al vast super veel zin in de nieuwe maand. We hebben weer super leuke activiteiten bedacht voor deze maand. Hopelijk komen jullie allemaal 

  Zondag 5 februari: 13u30-16u30

  Vandaag gaan we sport en spel doen smeer je beentjes maar in oefen nog snel op je voetbal, loop en dans kunsten zodat je zeker in vorm bent. 

  Zondag 12 februari: 13u30-16-30

  Het is vandaag districtsdag  we gaan samen met ander scoutsgroepen een spel spelen het zal heel leuk zijn dus zeker allemaal komen. Opgelet vandaag spreken we af aan de vroente in Kalmthout. Je moet je ook inschrijven dus zeker doen voor 6 februari. Hier is de link van de inschrijvingen.

  https://forms.gle/MexHcMW2F9XRHa1m8

  Zondag 19 februari: GEEN SCOUTS 

  Vandaag is het geen scouts want de leiding is op weekend om het vijftigjarige betsaan van de scouts te vieren. Maar niet huilen kinderen want nu hebben jullie tijd om naar de carnavalstoet te gaan in Essen. Of jullie kunnen ook huiswerk maken dat is natuurlijk veel leuker dan de carnavalstoet. ;) 

  Zondag 26 februari: 13u30-16u30

  -> vandaag -> volgen - we->  pijlen -> want -> we -> doen -> een -> pijlenzoektocht -> benieuwd -> waar -> de -> pijlen-> gaan -> zeker -> komen ->!!!!!!!!!!->
  dat was het voor deze maand hopelijk komen jullie allemaal 

  groetjes van de tofste leiding van de wereld, 

  GIGI, NALA, APPIE en PETRO
 • januari 22-23
  Hey lieve kapoentjes,
  Gelukkig nieuwjaar lieve vriendjes, hopelijk hebben jullie net als ons zoveel zin om er in 2023 nog altijd een spetterend scoutsjaar van te maken!! Hopelijk hebben jullie leuke feestdagen gehad. LET OP: sommige van jullie leiding hebben examens hebben, dus het gaat deze maand allemaal een beetje op andere momenten scouts zijn. Dus kijk het zeker goed na! 

  Zondag 1 januari: GEEN SCOUTS

  Het is vandaag geen scouts, dus je kan iedereen van de familie een gelukkig nieuwjaar gaan wensen.


  Zondag 8 januari: 10u-12u

  Wij gaan vandaag driekoningen zingen, dus haal die zangstemmen maar boven en verkleden mag zeker ook. We krijgen ook wat hulp van onze lieve jins.  

  Zaterdag 14 januari: 18u-20u

  Vanavond kijken we een film jippieeee


  Zaterdag 21 januari: 18u-20u

  Vanavond mogen jullie eens laten zien welke talenten jullie allemaal hebben. We doen talentenshow!!!!! 

  Zondag 29 januari: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Zo dat was het weer voor deze maand, hopelijk hebben jullie er zin! 
  Wij alvast wel :))))

  Dikke kusjes,
  Api, Gigi, Petro en Nala
 • december 22-23


  Zondag 4 december: 13u30-16u30

  Woudloperskeuken!! Neem allemaal iets lekkers mee om in het vuur klaar te maken want vandaag gaan we koken op ECHT vuur! spannend!!

  Weekend 9/10 december

  Vrijdagavond gaat het kapoenenweekend van start! Om 19u30 verzamelen we op het terrein van Chiro Bethanie in Brasschaat, adres: Ploegsebaan 273, 2930 Brasschaat. Het weekend duurt tot 10/12 om 20u, dan mogen de kapoenen terug opgehaald worden. (Ouders, check zeker jullie mailbox voor meer info.) 

  We hebben er al super veel zin in!!!   Zaterdag 17 december: 18u-20u

  Het kerstfeestje, een traditie dat we graag met iedereen samen in stand willen houden. Dit wordt MEGA ENORM SUPER gezellig dus zeker komen!!! :)))

  Zondag 25 december         :(

  NEEEEE!!!  Geen scouts :(((((((((((((((((((((((((((((((((((

  Zaterdag 31 december: 10-13u 
  Vandaag staan we met de leiding aan den Delhaize op de Heikant met warme chocomelk en soep voor de nieuwjaarszangertjes. In ruil voor een mooi liedje kan je een superlekkere chocomelk verwachten ;-)

  Dit was de scouts voor 2022, wat ging dit snel seg! We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en dan zien we iedereen in 2023 terug :)) hopelijk missen jullie ons niet te hard, maar wij jullie wel!!!

  Stevige linker
  Nala, Petro, Appie en Gigi

archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Apodemus
close
Apodemus
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Lynn Kerremans 23 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Leerkrachten opleiding Geschiedenis en Godsdienst Scouts (!!!) en volleybal Jeugdraad, EHBO verantwoordelijke
more_vert
  Nala
close
Nala
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Nette Van den Bergh 0473981673 20 Lid vanaf 1ste jaar kapoenen Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie Scouts Paviljoenfeesten, afvalverantwoordelijke
more_vert
  Gigi
close
Gigi
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Niels Buermans 19 Lid sinds 2de jaar kapoen, nu 1ste jaar leiding! Orthopedagogische begeleiding Scouts, gitaar Paviljoenfeesten, sportkoffer, kookwedstrijd paviljoenfeesten
more_vert
  Petro
close
Petro
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Han Buysen 19 Lid sinds 1ste jaar kapoen, nu 1ste jaar leiding Scouts Afvalverantwoordelijke, knutselkoffer, kookwedstrijd paviljoenfeesten


keyboard_arrow_up