Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

• februari 19-20
    Dag lieve kapoentjes! Het is al weer februari en dat wil zeggen dat er weer een zaaaalige scoutsmaand aankomt met bangelijke activiteiten!

Zondag 2 februari: 13u30-16u30

Vandaag hebben wij samen met de jins een kei-tof-super-spannend-avontuurlijk spel in petto voor jullie. Plezier verzekerd met de Nette's!!

Zondag 9 februari: 10u-12u

Haal jullie fantasierijke kopkes al maar boven vandaag want we spelen het fantasiespel!

Zaterdag 15 februari: 19u30 - ....

Deze avond organiseren wij, met de scouts, glühfest! Hierbij zijn alle ouders en leden welkom  om een lekkere chocomelk/glühwein/pintje/colake/.. te komen drinken in aanwezigheid van warme vuurtjes en goei gezelschap.

Om 19u30 organiseren de jins een fakkeltocht voor de jongste! Doe jij als kapoen hier graag aan mee? Schrijf je dan zeker optijd in! Ook al jullie vriendjes en vriendinnetjes van school mogen zeker meekomen.

Fakkeltocht: https://www.facebook.com/events/827238717724421/

Glühfest: https://www.facebook.com/events/507615803156805/

Zondag 23 februari: 10-12u

Omdat het vanmiddag carnavalstoet is in Essen maaaar wij jullie eigenlijk ook wel heel graag nog willen zien is het vandaag van 10-12u scouts. Om al gelijk in thema de dag te beginnen mogen jullie je op z'n best verkleden want wij maken een kei tof carnavalspel!

Wij hebben er alvast zin in!

Lieve zoentjes

Toto, Rikki, Zazou, Petro, Gigi en Xebo

• januari 19-20
    Beste kapoentjes
    Het is al weer januari dat wil zeggen dat jullie waarschijnlijk een hele boel familiefeestjes achter de rug hebben en allemaal goed jullie buikjes hebben kunnen boleten.
    Januari wilt ook zeggen dat de leiding examens heeft 😩. Hierdoor zal de maand er af en toe een beetje anders uitzien dan normaal.

Zaterdag 4 januari is het weer oud-papier-ophaling. Omdat de leiding in een drukke periode zit met de examens willen we nog eens een extra oproep doen aan de ouders of familie met tijd, zin en een auto met een trekhaak. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan even een mail via het contactformulier op de scoutssite aan de ontvanger ‘oud papier’. Alvast bedankt!

Zondag 5 januari: 13u30-16u30

Vandaag is het geen scouts 😨 de leiding moet heel hard leren vandaag 📚. Geen paniek vanaf volgende week zijn we er terug 🎉.

Zondag 12 januari: 10u-12u

😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

Sommige onder jullie zijn misschien niet zo goed wakker om dat het nog zo vroeg op de morgen is? Geen paniek 😱😱😱 we gaan vandaag echte wakkermaak spelletjes spelen 😊. Zorg dus dat je je beste humeur mee hebt om er een superleuke voormiddag van te maken 😉.

Zondag 19 januari: 10u10 - 11u30 aan REX ESSEN

Vandaag gaan we naar een echt toneel kijken 😱😱😱! Vzw Kobie heeft speciaal voor ons (en de andere leuke kindjes van Essen) een toneel in elkaar gestoken. Benieuwd wat dit toneel inhoudt en waarover dit zal gaan? Kom dan zeker kijken!!!

Vrijdag 24 januari: 18u - 20u

Vanavond kijken we een film 🎥 als je thuis nog leuke films hebt liggen mag je deze altijd meenemen.

Dit was het weer voor deze maand 🎉🎉🎉

Vele groetjes van jullie allerliefste leiding

Zazou, Gigi, Toto, Rikki, Xebo en Petro

PS: Hola muchachas y muchachos! De givers organiseren wederom een Mexicaanse eetavond ten voordele van hun kamp! Indien u hierin geïnteresseerd bent, kan u altijd via het tabblad 'acties' op deze site extra informatie vinden en inschrijven (voor 3 februari).

• december 19-20

Dag lieve kapoenen!

We zijn aangekomen aan de laatste maand van 2019. Ook deze maand hebben wij opnieuw leuke activiteiten voor jullie voorzien! Hopelijk hebben jullie er even veel zin in als ons, ondanks het koude weer.

Zondag 1 december: 13u30-16u30

Deze namiddag gaan we samen naar de intrede van de Sint op de Wildert. We spreken om 13u30 af op de parking van de Spar. Na een namiddag vol met Sinterklaas en zwarte pieten pret, kan de kapoen terug opgehaald worden om 16u30 op de parking van de Spar.

Zondag 8 december: 10u-12u

Vandaag gaan we onze beste techniekkunsten naar boven halen, want het is techniekdag!

Zondag 15 december: 13u30-16u30

Jeeejjjjj we gaan bakskes glijden!! Dolle pret verzekerd!

Zaterdag 21 december: 18u00-20u00

KERSTFEESTJE

De feestdagen staan voor de deur en ook wij willen dit gezellig met jullie vieren! Daarom houden wij ons jaarlijkse kerstfeestje! Ben je benieuwd en heb je zin in een feestje? Kom dan zeker af!

Verkleed komen mag zeker! Jullie hoeven GEEN cadeau te voorzien.

We maken er een gezellig en feestelijke avond van!

Na het kerstfeestje zullen de givers hun uitverkoop doen van hun zelfgemaakte kerstkaartjes! Voor slechts €1 heeft u nog een kunstwerkje om die laatste nonkels en tantes nog blij te maken met leuke wensen! ;)

Dinsdag 31 december: 10u-13u

Vandaag is het oudejaarsdag, op die dag staan wij met de leiding aan de Proxy Delhaize van den Heikant met soep en warme chocomel.We zien jullie graag verschijnen en iedereen is welkom vanaf 10 uur.

Zondag 29 december: GEEN SCOUTS

Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

Feestelijke groetjes,

Gigi, Zazou, Petro, Xebo, Toto en Rikki

XXX

Marieke Van den Bergh
Marieke Van den Bergh
20 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts en klarinet! Glühfest
Renske van Veldhoven
Renske van Veldhoven
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0468432011 20 Al van eerste jaar kapoen actief in de scouts!
Matthijs Backx
Matthijs Backx