Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!


Wil je graag het maandprogramma in je agenda hebben op je smartphone, dit kan door de link toe te voegen aan de agenda. Let op, per tak is er een andere link. Wil je meer informatie over het abonneren op een agenda? Klik hier voor uitleg.


content_copyKopieer link

Maandprogramma

 • december 23-24
  Hey lieve kapoentjes! 🎄🍊🎁🍾
  Er staat ons weer een fantastische maand te wachten, vol met feestjes! 
  En wie feestmaand zegt, zegt natuurlijk scouts. Hopelijk zien we jullie massaal op de activiteiten!
  Deze maand ziet er wat anders uit dan normaal, kijk dus goed naar de tijden/data!   Zondag 3 december: 13u30-16u30  Spelletjes dag

  Gezelschapsspelletjes, de favoriete activiteit van jullie leiding bij koud weer. Wij zijn benieuwd naar jullie favoriete spelletje, dus neem dit zeker mee!

  Zondag 10 december: 10u00-12u00  Woudloperskeuken

  Eindelijk WOUDLOPERSKEUKEN. We gaan koken op echt een echt houtvuur. Neem allemaal iets mee om klaar te maken op het vuur. Probeer je eten in aluminiumfolie te doen, dan gaat het koken op vuur iets makkelijker.


  Zaterdag 16 december: 18u00-20u00  Kerstfeestje

  Joepie, FEESTJE OFWA?!!! Jaja, ook op onze scouts is een kerstfeestje een jaarlijkse traditie.
  We gaan er een gezellige avond met een hapje en een drankje van maken!
  Het zou super zijn als jullie allemaal een nagerechtje meenemen, zodat we samen lekker kunnen smullen! Natuurlijk gaan wij als leiding ook iets voorzien.
  We zijn benieuwd wat jullie voor ons in petto hebben!

  Zondag 24 december: 13u30-16u30  GEEN SCOUTS

  Zalig kerstfeest liefste kapoenen! Ps. Je mag altijd een dessertje naar Kora brengen!

  Zondag 31 december: 10u00-13u00  Chocomelk bedeling

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...

  Wel kunnen jullie overheerlijke warme chocomelk komen drinken bij de leiding. Hiervoor moet je aan de oude Delhaize op den Heikant zijn. We zien jullie graag verschijnen!  Zo dat was het weer voor deze maand. 

  Prettige feestdagen en tot volgend jaar!

  Feestelijke groetjes,

  Zazou, Appie en Kora

  XXX

 • november 23-24
  Liefste kapoentjes, het is al weer november! We hebben er weer alles aan gedaan om er een kei toffe maand van te maken...


  Zondag 5 november: 13u30-16u30  Kartonkastelen bouwen!!!

  Prins Kora, prinses Zazou en prinses Appie hebben jullie extra handen nodig bij de bouw van hun nieuwe buitenverblijf! Haal je innerlijke architect en adelheid boven want we gaan bouwen met karton! Een kasteel, zwaarden of paarden... wat je maar verzinnen kan! Wij maken ze realiteit met behulp van ons magisch karton!

  Zaterdag 11 november: 10u00-16u30  Kerstrozenverkoop

  Vandaag gaan we van deur tot deur om kerstrozen te verkopen. Daar kunnen we onze superschattige kapoentjes zeker voor gebruiken! We zouden het ook zeker appreciëren als er enkele ouders zouden kunnen rondrijden in Essen. We verzamelen aan de kleuterschool van Heikant. De leiding voorziet de ouders die rijden van routes en wisselgeld. We beginnen om 10u en gaan door tot alle kerstrozen verkocht zijn. In de middag worden er hotdogs voorzien als beloning voor jullie harde werk. (Zondag 12 november is het jammergenoeg geen scouts)

  Zondag 19 november: 13u30-16u30  Intrede sinterklaas

  Vandaag komt de Sint naar Essen! Wij willen dit uiteraard vanop de eerste rij aanschouwen! Hopelijk zijn jullie het afgelopen jaar een beetje braaf geweest... want ik heb vernomen dat Zazou goede connecties heeft met de Sint.

  Vrijdag 24 november: 18u00 tot zaterdag 25 november: 20u00  WEEKEND!!!

  We gaan op weekend! Voor velen is dit de eerste keer...spannend! Maar vrees niet, het wordt zeker plezant! We slapen een nachtje in Essen. Als er kapoenen zijn met speciale noden, mogen jullie dit gerust laten weten aan de leiding en proberen wij hier zo goed mogelijk rekening mee te houden. Hieronder verdere info: 
  Beste ouders, 
  Ons kapoenenweekend komt eraan. Onder het motto, 'plezier kan ook dicht bij huis', hebben we ervoor gekozen om gewoon in Essen te blijven met de kapoenen in de JOT naast de heuvelhal te overnachten. Wij verwachten alle kapoenen daar om 18u. Op vrijdagavond wordt er geen avondeten voorzien door ons. Zaterdagavond kunnen de kapoenen opgehaald worden om 20u, na het avondeten. 
  Wij vragen jullie vriendelijk vóór 20 november in te schrijven, zodat we een duidelijk overzicht hebben van welke kapoenen meegaan. Dit doe je via de site onder 'acties' en dan 'Kapoenenweekend'. Het weekend zal zo’n €25 euro kosten. Dit kan je overschrijven op BE41 7512 0426 9310 met als mededeling “weekend + naam kapoen”. 
  Uiteraard hangt er ook een thema vast aan ons weekend, en staan alle kapoentjes vrij om verkleedkleren mee te nemen in thema. Het thema van ons weekend is 'Cowboys en indianen'.
  Als er leden zijn met speciale voedselallergieën of andere zaken waarop we moeten letten horen we dit graag. Hieronder een lijst van wat de kapoenen zeker niet mogen vergeten meenemen. 

  SLAAPGERIEF
  Matje / luchtmatras / Veldbed (wordt sterk aangeraden voor kapoenen!)
  Slaapzak
  Eventueel extra fleece deken
  Hoofdkussen
  Pyjama
  Knuffel
  KLEDIJ
  Je scoutsdas (VERPLICHT! zoals doorheen het jaar) (eventueel scoutshemd en scoutsbroek/-rok als je dat al hebt)
  Verkleedkleren in het thema van cowboys en indianen ( je hoeft dit zeker niet aan te kopen, zelf iets maken is goed genoeg, misschien zelfs wel leuker ;) )
  T-shirts
  Trui
  Broeken
  ondergoed
  Sokken
  Regenjas
  TOILETGERIEF 
  Toiletzak 
  Tandenborstel
  Tandpasta
  Kam
  EETGEREI
  Gamel/bord
  Bestek: vork, mes, soeplepel, dessertlepel
  Mok/beker (geen glas)
  OVERIGE
  Zaklamp
  Boekje, strip
  Ik ga op weekend en ik neem zeker NIET mee...
  Elektronische apparaten (worden afgepakt bij vertrek en aan de ouders teruggegeven, indien mogelijk nog voor het weekend echt begint)
  Snoep, koeken, frisdrank (wij voorzien voldoende lekkers)
  zakgeld
  De mams en de paps ;) JOEHOEEE VRIJHEID!!!
  Mijn hond/kat/vis/kip/konijn/hamster/koe/schaap/giraf/krokodil/
  slecht weer!
  slecht humeur!
  schoolspullen!
  PS: VOORZIE AL UW SPULLEN VAN EEN NAAM.
   

  Laten we er samen een spetterend weekend van maken!

  Stevige linker, de kapoenenleiding


  Dat was het dan voor deze maand. Hopelijk hebben jullie er al even veel zin in als ons!
  Stevige linker van Zazou, Kora en Appie <3
 • oktober 23-24
  Dag lieve kapoentjes! Er is weer een nieuw scoutsjaar aangebroken, en dat betekent nieuwe leiding, nieuwe kapoentjes en nieuwe activiteiten. We hopen dat jullie er even veel zin in hebben als wij :) 

  Zondag 1 oktober: 10u00-15u00  Brunch

  De eerste zondag van de maand beginnen we al goed met een heerlijke brunch. Hier kan iedereen kennismaken met de nieuwe leiding, en achteraf komen smullen van een lekker maaltijdje. Probeer zeker te komen deze week, zodat wij alle vragen kunnen oplossen en alle kapoentjes kunnen leren kennen. 

  Zondag 8 oktober: 10u00-12u00  Mooimakers/speeltuintjestocht

  Vandaag gaan we de straten van Essen opschonen door afval op te ruimen, en spelen we ondertussen speeltuinentocht. Zeker de moeite om te komen met heel veel spelplezier gegarandeerd!

  Zondag 15 oktober: 13u30-16u30  Wieltjesdag

  Haal jullie step, skates, skateoards, eenwielers of gewoon je fiets al maar boven! Je hoort het goed, deze week doen we wieltjesdag! Alle wieltjes zijn welkom om er een spetterende namiddag van te maken

  Zondag 22 oktober: 13u30-16u30  Pompoensoep maken

  Vandaag proberen we al een beetje in de Halloweensfeer te komen door lekkere pompoensoep te maken! Als er kapoentjes zijn die pompoentjes hebben thuis mogen zij dit zeker meenemen! Dan is er extra veel kapompoentjessoep hmmmm (stuur een privéberichtje naar Robin/Zazoe). Smullen!!!

  Zondag 29 oktober: 13u30-16u30  GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... We zien jullie volgende maand weer!! 

  Ziezo! Dat was het voor de eerste maand! We kijken er naar uit om alle nieuwe en oude kapoentjes te leren kennen :) 
  Dikke knuffels van jullie nieuwe leiding, 
  Sus, Meike en Robin 
  (of Cora, Appie en Zazoe) 
archive Archief maandprogramma's

more_vert
  Zazoe
close
Zazoe
Takverantwoordelijke
Naam Gsm Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Robin Kerremans 0479136013 22 Lid vanaf 1e jaar kapoen!​ Journalistiek Scouts en toneel jeugdraad, kookwedstrijd, knutselkoffer
more_vert
  Kora
close
Kora
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Sus Jacobs 18 1ste jaar kapoen Bachelor Geschiedenis Scouts EHBO-verantwoordelijke, Paveljoenfeesten, Groepsspel, Afvalverantwoordelijke, Teambuilding,
more_vert
  Apodemus
close
Apodemus
Naam Leeftijd Carriere Studie/werk Hobby's Taak
Meike Miguet 18 Lid sinds tweede jaar kawel Bachelor in de wijsbegeerte Scouts <3 Kookwedstrijd, rex on the beach, fototeam


keyboard_arrow_up