Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

Maandprogramma

 • februari 18-19
  Dag allerliefste kapoentjes en ouders,

  De examens van de leiding zijn inmiddels gedaan dus maak jullie maar klaar voor weer een maand vol met superleuke activiteiten!!!

  Vergeet zeker het einde van dit maandprogramma niet te lezen want het belooft een goedgevulde maand te worden met een aantal extra EVENEMENTEN op de planning, waar jullie uiteraard meer dan welkom zijn!!

  Zondag 3 februari: 13u30-16u30

  We beginnen de maand met de tweede 'jinstage' van het jaar, de leiding krijgt hulp van 2 stoere jins die voor jullie een verrassingsactiviteit zullen voorzien. Benieuwd?? Zeker komen dan!


  Zondag 10 februari: 10u-12u

  Hoe is het gesteld met de scoutstechnieken van onze kapoenen? De leiding zal dit vandaag eens grondig testen en jullie enkele technieken bijleren die onmisbaar zijn voor een echte scout! En naar verluidt: jong geleerd is oud gedaan! Zeker komen dus!!


  Zondag 17 februari: 13u30-16u30

  LEIDINGSWISSEL!! Jullie zullen het voor 1 keer zonder jullie favoriete kapoenenleiding moeten doen want vandaag wisselt de leiding van tak. Maar niet getreurd, jullie 6 nieuwe leiders en leidsters zullen een leuke activiteit verzinnen om met jullie te spelen. Amusement verzekerd!!


  Zondag 24 februari: 13u30-16u30

  Als afsluiter van de maand spelen we 'De grote kapoenentalentenjacht'! Haal jullie meest gekke talenten en fantasieën maar al boven want die zullen jullie zeker nodig hebben vandaag om de strenge jurry te kunnen overtuigen.


  Ziezo dit was het weeral voor februari


  Stevige linker van jullie liefste leiding 

  MaMaMaRoRoLy 


  EXTRA EVENEMENTEN IN FEBRUARI:

  Zaterdag 16 februari (vanaf 19u30): de givers toveren ons scoutslokaal om tot een romantische cinemazaal op hun VALENTIJNSAVOND, voorafgaand aan een receptie met gratis welkomstdrankje en hapje. Geliefden of vrijgezellen, ieder is welkom! De opbrengst gaat naar de financiering van hun buitenlands kamp naar Slovenië. Wie vantevoren inschrijft, heeft nog extra voordeel! Dat kan via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=7. Meer info over dit evenement op: https://www.facebook.com/events/198202684390692/


  Zaterdag 23 februari (19u30-...) organiseert de leiding samen met de givers en de jins naar jaarlijkse gewoonte GLÜHFEST! Deze avond staat volledig in het teken van sfeer en gezelligheid. Maak dan ook zeker van deze gelegenheid gebruik om wat bij te kletsen met de andere ouders, sympathisanten en of de leiding rond een warm vuurtje. Tal van drankjes en versnaperingen zijn voorzien. Bekijk het evenement op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/

  Bovendien komt daar dit jaar ook nog een leuke FAKKELTOCHT (lees: schattenzoektocht) bij speciaal VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN! Voor deze scoutsige tocht verwachten de jins en leiding alle dappere ontdekkingsreizigers om 19u30 paraat op de scouts. De ouders kunnen tijdens de tocht al lekker ontspannen op onze glühfest. Inschrijven voor de fakkeltocht kost een luttele €6 en dient te gebeuren vóór woensdag 20 februari 23u55 via volgende link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=6 • januari 18-19
  Allerliefste kapoenen

  Omdat de leiding in januari examens heeft, zullen de uren en dagen een beetje anders zijn dan de vorige maanden.  

  Zondag 6 januari: 10u-12u

  Omdat we een beetje in de kerstsfeer willen blijven, gaan we vandaag Driekoningen zingen!!!!

  Neem allemaal een klein rugzakje en jullie allermooiste zangstemmetjes mee.


  Zaterdag (!!) 12 januari: 13u45-15u

  Vandaag gaan we naar het toneel de Gruffalo. We verzamelen om 13u45 buiten aan het café de Rex, waar jullie ouders jullie tegen 15u weer mogen komen ophalen. Het adres van de Rex is Spoorwegstraat 11, 2910 Essen (over het station).

  Normaal gezien hebben jullie hier al een mailtje over gehad om te laten weten wie er mee kan gaan. 

  Voor deze activiteit vragen wij of jullie allemaal €2 willen meenemen. 


  Vrijdag 18 januari: 18u-20u

  We gaan ons lokaal omtoveren tot een echte cinemazaal!!!  Een groot scherm en zetels zijn al aanwezig, nu enkel jullie nog om deze avond helemaal top te maken. Als jullie willen mogen jullie zeker ook een leuke film meenemen, zodat we op de scouts kunnen beslissen welke film we gaan zien. 


  Vrijdag 25 januari: 18u-20u

  Ooit al eens echt willen gokken? Dan is nu jullie kans om te bewijzen wie het meeste punten scoort tijdens onze enige echt CASINOOOOO. 


  Zo dat was het weer voor deze maand. Hopelijk zijn jullie veel aanwezig zodat wij een leuke afleiding hebben tijdens het leren :) Wij kijken er al naar uit, hopelijk jullie ook!!


  Kusjes jullie  liefste leiding 

  MaMaMaRoRoLy 


  P.S. Zaterdag 23 februari organiseert de leiding het fameuze Glühfest! Zoals elk jaar draait deze avond rond gezelligheid en wat bijkletsen met leiding, ouders of anderen rond een warm vuurtje. Dit jaar komt daar ook nog een heuse fakkeltocht bij! Deze tocht is uiteraard geschikt voor zowel ouders als leden en achteraf kan u dus gerust nog even blijven om van een warm of koud drankje te genieten! Meer info op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/
 • december 18-19
  Dag allerliefste Kapoentjes. Het is alweer de maand december. Dat betekent dus de maand dat Sinterklaas en de Kerstman op bezoek komen om cadeautjes te brengen, maaaaar het betekent ook DE maand van ons superspetterend fantastisch Safari-weekend!

  DRINGENDE vraag aan de ouders: zaterdag 12 januari om 14 uur organiseert vzw Kobie een kindertoneel De Gruffalo in gc zaal Rex waar we graag met de kapoentjes naartoe zouden willen. Dit is een ideale alternatieve activiteit aangezien de leiding dan midden in de examenperiode zit en niet veel tijd heeft om spelen voor te bereiden. Hiervoor zouden we wel moeten weten hoeveel kapoenen er die dag meekomen aangezien we op voorhand moeten inschrijven. Gelieve ZSM een mailtje te sturen naar het mailadres van de kapoenenleiding of dat van de takverantwoordelijke om te laten weten of uw kind al dan niet meegaat. We vragen voor dit toneel een kleine bijdrage van €2 van jullie.

  Vrijdag 30 november 20u - Zaterdag 1 december 20u: KAPOENENWEEKEND
  HOEZEEEEE, we vertrekken op weekend!!! En wat voor een weekend... Een beestig, super wild SAFARI weekend!!! We spreken af om 20u aan het chiroterrein van Chiro Bethanie te Brasschaat, adres: Ploegsebaan 273, 2930 Brasschaat


  Benodigdheden weekend kapoenen:

  Slaapgerief

  ü  hoeslaken voor om een matras te doen (verplicht!) (er zijn bedden met matras voorzien)

  ü  slaapzak

  ü  hoofdkussen

  ü  pyjama

  ü  knuffel

  ü  eventueel een nachtlampje en extra dekentje

  Toiletgerief

  ü  tandenborstel

  ü  tandpasta

  ü  kam

  ü  deodorant

  ü  washandje

  ü  zeep

  Kledij

  ü  kapoenensjaaltje

  ü  regenjas

  ü  voldoende ondergoed

  ü  kledij die vuil mag worden

  ü  warme kledij: truien, lange broeken, …!!

  ü  extra reservekleren

  Overige

  ü  kids-ID

  ü  medische fiche online ingevuld!!

  ü  €15 om het weekend te betalen

  ü  medicatie

  ü  iets om zich ’s ochtends rustig mee bezig te houden voor het ontbijt: stripboek,…

  ü  verkleedkleren in thema SAFARI

  ü  je opperbeste humeur!!

   

  Eetgerief meenemen is niet nodig, dat is voorzien!


  Zondag 9 december: 10u-12u
  Na ons wild weekend gaan we vandaag suuupertoffe gezelschapsspelletjes spelen. Als je zelf thuis nog een spelletje hebt liggen waarvan je wil laten zien dat je daar de absolute kampioen in bent, mag je dat altijd meenemen naar de scouts. 

  Zondag 16 december: 13u30-16u30

  Vandaag is onze allergrootste vriendjes/vriendinnetjes/broertjes/zusjesdag. Heb je thuis een enthousiast broertje of zusje dat nog te jong is voor de scouts maar wel eens graag zou willen meespelen of een vriendje in je klas die zich op zondagmiddag verveelt, dan mag je hem/haar vandaag meenemen naar de scouts. We zullen ze laten meegenieten van onze typische scoutspelen.

  Zaterdag 22 december: 18u-20u

  Vanavond geven we ons megafantastisch kerstfeestje. Het belooft megagezellig te worden dus zorg maar dat je er bent ;-). Als je thuis een prachtige kerstoutfit hebt liggen, mag je die zeker aandoen ;-)

  Zondag 30 december: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Maandag 31 december 
  Vandaag staan we met de leiding aan den Delhaize op de Heikant met warme chocomelk en soep voor de nieuwjaarszangertjes. In ruil een mooi liedje kan je een superlekkere chocomelk of soepje verwachten ;-)


  Dit was het dan voor 2018. Heel erg fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst aan alle kapoenen en hun ouders!! Hopelijk zien we jullie in 2019 ook zo talrijk aanwezig. 

  Dikke kusjes en knuffels van Marijke, Marieke, Lynn, Robbe, Robur en Matthijs
archive Archief maandprogramma's

more_vert
Marijke Goosen
close
Marijke Goosen
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0476 07 85 20 20 Lid vanaf 2e jaar kapoen! Scouts en volleybal! Paviljoenfeesten
more_vert
Marieke Van den Bergh
close
Marieke Van den Bergh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts en klarinet! Glühfest
more_vert
Lynn Kerremans
close
Lynn Kerremans
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts (!!!) en volleybal
more_vert
Matthijs Backx
close
Matthijs Backx
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Scouts, speelpleinen, basketbal
more_vert
Robbe Willeme
close
Robbe Willeme
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 lid vanaf 1ste jaar kapoen Basketbal en scouts
more_vert
Robur Peeters
close
Robur Peeters
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18


keyboard_arrow_up