Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

Maandprogramma

 • april 18-19

  Kiekeboe lieve kapoentjes! De lente staat voor de deur, het wordt dus een echte topmaand! Tot zondag! 


  Zondag 7 april: 13u30-16u30

  Hiehaahoo, waar is de foto?

  Haal de innerlijke Sherlock Holmes maar naar boven, want vandaag gaan we op een mysterieuze, spannende fotozoektocht! 

  Wie lukt het om alle opdrachten tot een goed einde te brengen, het juiste pad te volgen én alle foto's op tijd te vinden?


  Zondag 14 april: 14u-17u

  We gaan op bezoek bij onze vrienden van chiro happy dorp! Zij organiseren een kindermiddag. Het thema is minions dus verkleed komen mag zeker, wie weet wordt jij ‘minion van 2019’. We spreken om kwart voor 2 af op de parking van de chiro waar vroeger de Vennen was (Kerkstraat 62).

  Rond 17u mogen de kapoentjes daar ook opgehaald worden! 

  Stuur een mailtje naar: kapoenen@scoutsengidsenheikant.be of marijke.goosen@hotmail.com om te bevestigen dat jouw rakker meegaat!

  PS: Vergeet zeker geen koek en drinken mee te geven met je kapoen!!

   


  Zondag 21 april: geen scouts

  vandaag mogen jullie thuis allemaal paaseitjes gaan zoeken 

  Vrijdag 26-zondag 28 april: geen scouts 

  Dit weekend organiseert de leiding de langverwachte Paviljoenfeesten! Dat wil jammer genoeg zeggen dat het weer geen scouts is L

   

  Voor de ouders:

  Wie zin heeft om mee te doen met onze quiz is welkom op vrijdag 26 april! Je kan je hiervoor met een groep van maximaal 8 personen inschrijven. Het inschrijvingsformulier en meer info over de paviljoenfeesten is te vinden op: http://www.paviljoenfeesten.be

   

  Stevige linker, 

  Lynn, Marieke, Marijke, Matthijs, Robbe en Robur!

   


 • maart 18-19
  Hey lieve kapoentjes,

  'De tijd vliegt als je plezier hebt', wordt wel eens gezegd. En of dit waar is! De maand februari is namelijk voorbij gevlogen en een nieuwe maand is alweer aangebroken. Zet jullie maar schrap voor het programma van maart:

  Zondag 3 maart: 10u-12u

  Vandaag is het CARNAVAL, het feest van de zotheid! Perfect op jullie lijf geschreven dus! Alvorens jullie met ouders, vriendjes en vriendinnetjes naar de Essense carnavalsstoet trekken, maken wij alvast onze eigen ministoet met de gekste praalwagens. 

  Kom zeker verkleed!
  (P.S.: knutselmateriaal (grote kartonnen dozen etc.) is zeer welkom!)

  Zondag 10 maart: 10u-16u30

  We spelen een heel leuk GROEPSSPEL met de ganse scouts! Vergeet zeker geen lunchpakket mee te nemen!

  Locatie: verzamelen aan het College (‘De Rommeshoef’) (Rouwmoer 7). Hier kunnen jullie de kinderen ook terug ophalen!

  Zondag 17 maart: GEEN SCOUTS

  Jullie gekke leiding vertoeft zich dit weekend elders, want ze zijn met z'n allen op leidingsweekend. Geen scouts deze zondag, helaas pindakaas! 

  Zondag 24 maart: 13u30-16u30

  We gaan nog eens lekker een middagje op pad voor een scoutsige WOUDLOPERSKEUKEN! Neem allemaal iets lekkers mee om klaar te maken op het vuur. Wikkel dit ook zeker in aluminiumfolie, zodat we het zo op het vuur kunnen leggen! 

  Zondag 31 maart: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts...


  Vele zoentjes,
  jullie grote fans Marijke, Matthijs, Marieke, Lynn, Robbe en Robur!
 • februari 18-19
  Dag allerliefste kapoentjes en ouders,

  De examens van de leiding zijn inmiddels gedaan dus maak jullie maar klaar voor weer een maand vol met superleuke activiteiten!!!

  Vergeet zeker het einde van dit maandprogramma niet te lezen want het belooft een goedgevulde maand te worden met een aantal extra EVENEMENTEN op de planning, waar jullie uiteraard meer dan welkom zijn!!

  Zondag 3 februari: 13u30-16u30

  We beginnen de maand met de tweede 'jinstage' van het jaar, de leiding krijgt hulp van 2 stoere jins die voor jullie een verrassingsactiviteit zullen voorzien. Benieuwd?? Zeker komen dan!


  Zondag 10 februari: 10u-12u

  Hoe is het gesteld met de scoutstechnieken van onze kapoenen? De leiding zal dit vandaag eens grondig testen en jullie enkele technieken bijleren die onmisbaar zijn voor een echte scout! En naar verluidt: jong geleerd is oud gedaan! Zeker komen dus!!


  Zondag 17 februari: 13u30-16u30

  LEIDINGSWISSEL!! Jullie zullen het voor 1 keer zonder jullie favoriete kapoenenleiding moeten doen want vandaag wisselt de leiding van tak. Maar niet getreurd, jullie 6 nieuwe leiders en leidsters zullen een leuke activiteit verzinnen om met jullie te spelen. Amusement verzekerd!!


  Zondag 24 februari: 13u30-16u30

  Als afsluiter van de maand spelen we 'De grote kapoenentalentenjacht'! Haal jullie meest gekke talenten en fantasieën maar al boven want die zullen jullie zeker nodig hebben vandaag om de strenge jurry te kunnen overtuigen.


  Ziezo dit was het weeral voor februari


  Stevige linker van jullie liefste leiding 

  MaMaMaRoRoLy 


  EXTRA EVENEMENTEN IN FEBRUARI:

  Zaterdag 16 februari (vanaf 19u30): de givers toveren ons scoutslokaal om tot een romantische cinemazaal op hun VALENTIJNSAVOND, voorafgaand aan een receptie met gratis welkomstdrankje en hapje. Geliefden of vrijgezellen, ieder is welkom! De opbrengst gaat naar de financiering van hun buitenlands kamp naar Slovenië. Wie vantevoren inschrijft, heeft nog extra voordeel! Dat kan via deze link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=7. Meer info over dit evenement op: https://www.facebook.com/events/198202684390692/


  Zaterdag 23 februari (19u30-...) organiseert de leiding samen met de givers en de jins naar jaarlijkse gewoonte GLÜHFEST! Deze avond staat volledig in het teken van sfeer en gezelligheid. Maak dan ook zeker van deze gelegenheid gebruik om wat bij te kletsen met de andere ouders, sympathisanten en of de leiding rond een warm vuurtje. Tal van drankjes en versnaperingen zijn voorzien. Bekijk het evenement op: https://www.facebook.com/events/254937898519195/

  Bovendien komt daar dit jaar ook nog een leuke FAKKELTOCHT (lees: schattenzoektocht) bij speciaal VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN! Voor deze scoutsige tocht verwachten de jins en leiding alle dappere ontdekkingsreizigers om 19u30 paraat op de scouts. De ouders kunnen tijdens de tocht al lekker ontspannen op onze glühfest. Inschrijven voor de fakkeltocht kost een luttele €6 en dient te gebeuren vóór woensdag 20 februari 23u55 via volgende link: https://scoutsengidsenheikant.be/acties.php?action=add&action_id=6archive Archief maandprogramma's

more_vert
Marijke Goosen
close
Marijke Goosen
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
0476 07 85 20 20 Lid vanaf 2e jaar kapoen! Scouts en volleybal! Paviljoenfeesten
more_vert
Marieke Van den Bergh
close
Marieke Van den Bergh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts en klarinet! Glühfest
more_vert
Lynn Kerremans
close
Lynn Kerremans
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts (!!!) en volleybal
more_vert
Matthijs Backx
close
Matthijs Backx
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Scouts, speelpleinen, basketbal
more_vert
Robbe Willeme
close
Robbe Willeme
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 lid vanaf 1ste jaar kapoen Basketbal en scouts
more_vert
Robur Peeters
close
Robur Peeters
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18


keyboard_arrow_up