Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.


Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

Maandprogramma

 • april 17-18
  Dag allerbeste jogi's (en Louis B.)

  De maand april gaat alweer van start. Dit betekent voor de leiding veel werk met de paviljoenfeesten, maar ook paasvakantie!

  Zondag 1 april: 13u30-16u30

  Het is Pasen vandaag, dus jammer genoeg ook geen scouts. Maar niet getreurd, we zien jullie volgende week! Geniet maar van een rustig weekendje bij de bomma (of oefen stiekem je technieken nog eens).

  Zondag 8 april: 10u-12u

  De jins moeten nog een 3e en laatste keer komen oefenen bij ons om leiding te kunnen worden. Deze keer gaan ze helemaal alleen een spel in elkaar steken voor jullie. Benieuwd? Wij ook. Kom het samen met ons ontdekken!

  Zondag 15 april: 13u30-16u30

  Vandaag is er een verrassingsactiviteit! Kom allemaal met de fiets naar de scouts, anders gaan jullie hard moeten lopen om ons bij te kunnen houden...

  Zondag 22 april: 10u00-16u30

  Volgende week zijn het paviljoenfeesten, daarom gaan wij onder andere gebruik maken van jullie sjortalent om al enkele dingen op te bouwen. Jullie technieken komen dus goed van pas! Kom ook allemaal met de fiets, deze kan van pas komen! Neem ook een lunchpakket mee!

  Zaterdag 28 april: 16u00-...
  Vandaag zijn het de paviljoenfeesten, maar daarvoor is er nog de kookwedstrijd! We hebben jullie ingeschreven om toch minstens in de top 3 te eindigen, want anders eet de leiding waarschijnlijk niet mee met jullie op kamp... Zeker komen, want jullie kunnen ineens ook jullie woudloperskeuken-technieken oefenen!

  Voor de ouders: wie zin heeft om mee te doen met onze quiz is welkom op vrijdag 27 april. Je moet je hiervoor met een groep van maximaal 8 personen inschrijven. Het inschrijvingsformulier en meer info over de paviljoenfeesten is te vinden op http://www.paviljoenfeesten.be.

  Zondag 29 april: GEEN SCOUTS

  Het is de vijfde zondag van de maand, dus vandaag is het jammer genoeg geen scouts... Het zijn ook paviljoenfeesten geweest, dus de leiding moet afbreken.  Dat was het weer voor deze maand!

  Zaterdag 5 mei: 16u00-...
  Vandaag maken we het kampthema en nog veel meer van het kamp bekend. Naast het infomoment is er ook een BBQ waarvoor je je voor 30 april moet inschrijven. Klik hier om dit te doen, of klik bij acties op 'BBQ - kampinfo'. We beginnen om 16u00 met de kampinfo! 

  Stevige linker
  De leiding
 • maart 17-18
  Dag jogi's

  Al uitgerust na het weekend? We hopen het, want we hebben jullie nodig (op een iemand na) voor weer een topmaand!

  Zondag 4 maart: 13u30-16u30

  Het is jinstage! Enkele jins staan vandaag mee in leiding om te oefenen voor volgend jaar. Samen hebben een mega super vet cool spel gemaakt. Zeker komen dus!

  Zondag 11 maart: 10u-12u

  We gaan vandaag de bossen nog eens onveilig maken met een bosspel.

  Zondag 18 maart: geen scouts

  De leiding is op leidingsweekend, we zullen jullie dus een weekje moeten missen (op een bepaald iemand na). Oefen al maar op jullie examen van volgende week!

  Zondag 25 maart: 13u30-16u30

  Naar aanleiding van het onderkoelen van de leiding op weekend (tot zij het overnamen), gaan we vandaag examen afnemen van jullie vuurtechnieken. Wie niet slaagt mag misschien niet mee op kamp en wie niet komt mag misschien helemaal niet meer mee op kamp! Jullie zullen julie zowel met een aansteker als met een firesteel moeten bewijzen. Bereid je dus goed voor om je diploma vuur te verdienen!


  Dit was het weer voor deze maand!

  Stevige linker
  Wout, Marijke, Marieke, Lynn
 • februari 17-18
  Hey jogi's!

  Wegens problemen met de site is het maandprogramma deze maand er een beetje later, maar dit verhindert ons niet om er weer een topmaand van te maken.

  Zondag 4 februari : 13u30-16u30

  Vandaag gaan we nog eens pionieren! Neem zeker een bouwplan voor jouw coole droomhut, toren, ... mee.

  Zondag 11 februari: 10u-12u

  Het is carnaval! En wat doe je dan het best? Naar de scouts komen! En je verkleden uiteraard... Verkleed jullie allemaal, anders verkleden wij jullie als een chiromeisje. Dit wilt zeggen een chirorokje, beenhaar wordt (eventueel extra) geëpileerd, twee staartjes en een hele lange negeerperiode. We spelen een mega vet carnavalspel en we hebben jullie dan ook verkleed nodig!
   

  Zondag 18 februari : 13u30-16u30

  Ellen wordt vermist! Iemand van de tofste leidingsploeg van vorig jaar is ontvoerd. AAAH! Wie zou dit gedaan hebben? Ontdek het samen met ons in deze superspannende Cluedo. (Zou Louis B. er weer voor iets tussen zitten?)

  Vrijdag 23 februari 20u00 - zondag 25 februari 12u00

  Vandaag trekken we op weekend! Woepwoep! We trekken naar Brasschaat naar het terrein van Chiro Bethanie om daar die van de Chiro eens te laten zien wat wij allemaal wel niet kunnen.


  We spreken vrijdag om 20u00 af aan de chiroterreinen. Het adres is Ploegsebaan 273, 2930 Brasschaat.

  Zondag kan u uw kind terug komen ophalen om 11u00.


  Gelieve per mail (naar jonggivers @scoutsengidsenheikant.be!) te laten weten of uw kind mee op weekend gaat of niet.


  Gelieve ook de medische fiches in te vullen / in orde te brengen / na te kijken tegen het weekend! Klik hier voor meer info omtrent de medische fiche.


  Wat nemen jullie best allemaal mee:

  • Slaapgerief: hoeslaken voor om een matras te doen, slaapzak, hoofdkussen, pyama, knuffel, ... (er is enkel een matras)
  • Toiletgerief: tandenborstel, tandpasta, deo, gel, zeep, ...
  • Kledij: uniform (aan bij aankomst!), regenjas, extra reservekleren, propere sokken/ondergoed, ...
  • Identiteitskaart/Kids-ID, medische fiche online ingevuld, €20 om het weekend te betalen, medicijnen, ...
  • Eetgerief: gamel, beker, bestek, ...

  Voor diegenen die vorig jaar hun belofte gedaan hebben: neem het schijfje met jullie woord mee!
  Dat was het weer voor deze maand!  Stevige linker,


  De jogileiding


archive Archief maandprogramma's

more_vert
Wout Van De Wiel
close
Wout Van De Wiel
Takverantwoordelijke
Gsm Leeftijd Carriere Hobby's Taak
+324 92 05 68 92 20 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts & voetbal Webmaster en sportkoffer
more_vert
Marijke Goosen
close
Marijke Goosen
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
19 Lid vanaf 2e jaar kapoen! Scouts en volleybal! Paviljoenfeesten
more_vert
Marieke Van den Bergh
close
Marieke Van den Bergh
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Scouts en klarinet! Glühfest
more_vert
Lynn Kerremans
close
Lynn Kerremans
Leeftijd Carriere Hobby's Taak
18 Lid vanaf 1e jaar kapoen! Woord en Scouts!!! Knutselkoffer


keyboard_arrow_up