Over de jonggivers

De jogi's (11 tot 14 jaar) krijgen geleidelijk aan een gezonde portie verantwoordelijkheid voorgeschoteld. Ze trekken er soms alleen op uit en gebruiken wat de natuur rijk is. Voor ze op kamp zelf hun tafels, vuren en shelters bouwen, hun eigen potje koken of coördinaten op tweedaagse berekenen, is er doorheen het jaar voldoende voorbereiding.

Wat bij de kawellen 'nesten' genoemd werd, zijn hier 'patrouilles' van ongeveer 8 leden, geleid door een patrouille- en hulppatrouilleleider. Na drie jaar bij de jonggivers krijgen de leden hun totem.

• kamp 17-18
    De camion zal ingeladen worden op zaterdag 30 juni om 19u00.

We verzamelen om 8u00 aan het station van Essen

In dwergenrunen en elfenschrift staan enkele leuke weetjes over het kamp. Je kan je oplossing altijd doormailen of op de scouts laten checken!

Hieronder kan je het kampboekje nog eens digitaal vinden.
  • juni 17-18
    Goedendag jonggivers!

Nu we er toch in geslaagd zijn een zwembad op de scouts te maken, kunnen we toch echt alles! Op een onvergetelijk kamp vertrekken volgende maand bijvoorbeeld! Maar alvorens we daar zijn, gaan we ons toch nog met de volgende activiteiten amuseren. (Door examens van zowel leden als leiding zal het er een beetje anders uitzien...)

Zondag 3 juni: 13u30-16u30

We kunnen misschien wel alles, maar vandaag gaan we dat toch nog eens allemaal bevestigen door iets supercools te sjorren! Ideeën mogen altijd naar Wout doorgestuurd worden, ook al heeft hij al een vette constructie in gedachten.

Zaterdag 9 juni: 20u-22u

Vanavond gaan we nog eens gezellig met z'n allen een film kijken! Je mag altijd zelf een dvd meenemen. De 'The Lord of the Rings'-films zullen jullie helaas zelf moeten zien. We hebben niet de hele week de tijd...😞

Vrijdag 15 juni: 20u-22u

De bossen zitten tegenwoordig vol met weerwolven, maar wij zijn daar niet bang voor, hé! Met dit weerwolvenavondbosspel zullen jullie jullie angsten moeten beheersen om te kunnen overleven!

Vrijdag 22 juni: 20u-22u

Nog eens gezelschapsspelletjes gespeeld overlaatst en je tegenstander dik ingemaakt? Kom het dan maar eens tegen ons proberen! Neem allemaal jullie favoriete gezelschapsspellen mee (of gewoon diegene waar je zo goed in bent dat je het saai begint te vinden).

Dit was het weer voor deze maand!

Vergeet zeker niet je in te schrijven voor het kamp en de medische fiche in orde te brengen (ten laatste op 27 juni)!

Stevige linker
    De jogileiding

• mei 17-18
    Ola jonggivers!

Het is mei en dat wilt zeggen dat er weer een topscoutsmaand aangebroken is. Binnenkort kennen jullie het kamp thema - spannend - en gaan wij ons rotamuseren op de volgende activiteiten.

Zaterdag 5 mei: 16u00-...
    Vandaag maken we het kampthema en nog veel meer van het kamp bekend. Naast het infomoment is er ook een BBQ waarvoor je je voor 30 april moet inschrijven. Klik hier om dit te doen, of klik bij acties op 'BBQ - kampinfo'. We beginnen om 16u00 met de kampinfo!

Zondag 6 mei: 10u00-16u30

Het langverwachte groepsspel is aangebroken! Benieuwd wat we met de rest van de leiding in elkaar hebben gestoken voor jullie? Dan moet je zeker afkomen!

Vergeet niet een lunchpakket mee te nemen!

Zondag 13 mei: 10u-12u

Leidingswissel 😭 Vandaag zullen wij ons maar met de stomme kapoenen, kawellen, givers of jins moeten amuseren... We missen jullie!

Zondag 20 mei: 13u30-16u30

Wat moeten jullie zeker goed kunnen nu? Koken! Jullie hebben jullie kookkunsten zeker laten zien op de kookwedstrijd! Jammer genoeg vielen jullie niet in de prijzen met die heerlijke gerechten... Maar vandaag gaan we nog eens genieten van een dagje woudloperskeuken. Neem allemaal iets mee voor op het vuur. Of neem je boog mee voor onderweg een stukje te gaan jagen.

Zondag 27 mei: 13u30-16u30

Het begint wat warm te worden. Voor de ultieme verfrissende duik in het water kunnen we niet direct zorgen op de scouts maar waterspelletjes doen minstens even goed! Doe eventueel je zwembroek aan als je je scoutsbroek niet wilt wassen.

BELANGRIJK: dit is de laatste dag dat jullie de flapjes van Joyvalle kunnen inleveren! Neem ze dus zeker mee!!

Zo, dit was het weer voor mei. Hopelijk zien we jullie elke dag (toch op z'n minst eventjes)!

Stevige linker
    Womamaly

Wout Van De Wiel
Wout Van De Wiel