Over de kapoenen

Het leven van een kapoen (6 tot 8 jaar) is er één vol spelen, fantasie, creativiteit en expressie. Speelsgewijs en ongedwongen ontdekken ze samen met de leiding de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Na een jaar van spelen, knutselen en plezier, trekken we bij de kapoenen voor de eerste keer op kamp!

• kamp 17-18

Het kapoenenkamp gaat dit jaar door vanaf maandag 9 juli tot en met zaterdag 14 juli
    Al de bagage wordt in de camion geladen op 30 juni. Meer info i.v.m. het inladen van de camion zal volgen tegen eind juni. Bovendien zijn er nog steeds een aantal medische fiches niet (volledig) ingevuld. Gelieve dit in orde te brengen voor 27 juni. Dit is tevens de deadline van de inschrijvingen voor het kamp!

In bijlage kunnen jullie het kampboekje van de kapoenen terugvinden!
  • juni 17-18
    Dag lieve kapoentjes!
    Aangezien jullie leiding weer een triestige periode vol examens heeft zijn deze maand de uren een beetje anders dan normaal.

Zondag 3 juni: 10u00-12u00

Aangezien we afgelopen zondag onze waterspelletjes na 10 minuten moesten stopzetten door het onweer, halen we dat deze zondag in! Vergeet dus zeker geen zwembroek of badpak en een handdoek!

Zaterdag 9 juni: 10u30-12u

Zoals elk jaar organiseert de gemeente weer een examenactiviteit: Spring eruit!
    Verwacht jullie maar aan al de zotste/coolste springkastelen die jullie ooit gezien hebben!!!
    We verzamelen om 10:30 in het sportpark (bij het skatepark). Daar mogen de kapoentjes om 12u ook weer opgehaald worden.
    Neem allemaal 1 euro mee!

Zondag 17 juni: 13u30-16u30

Omdat het bijna de laatste activiteit is, is het nog eens tijd voor een van de leukste activiteiten ooit: EEN ZOT BOSSPEL!

Zondag 24 juni: 13u30-16u30

(AANPASSING!!!)
    Deze laatste zondag van de maand gaan we nog eens lekker sportief spenderen, want de kapoenen nemen deel aan de PARALYMPICS SPELEN. Doe allemaal maar uw beste sportkleren en sportschoenen aan, want je zult ze zeeeeeeeeeker nodig hebben!!!

Zo, dat was het dan voor juni.
    Wij kijken alvast heel hard uit naar het kamp, hopelijk jullie ook!!!!!!!

PS: Er zijn nog steeds een aantal medische fiches niet (volledig) ingevuld. Gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Ook de deadline van 27 juni dient gerespecteerd te worden om uw kind in te schrijven voor het kamp!

VEEL ZOENTJES
    ELKE KAMIEL RENSKE KLARA MAXIME
  • mei 17-18
    Allerliefste kapoenen en kapoenenouders,

Het is weeral tijd voor een nieuwe maand: de maand MEI! Na alle drukte van de afgelopen periode staan we deze maand weer volledig paraat, boordevol toffe activiteiten! Hopelijk zijn de weergoden ons even goed gezind als in april, want dit hebben wij voor jullie in petto:

Zondag 6 mei: 10u00-16u30

Welwelwel, 't is tijd voor een groepsspel!
    Vandaag spelen we een hele dag een knotsgek, megacool spel met - jawel, jullie horen het goed - DE HELE SCOUTS!
    Mis het dus zeker niet, want het belooft een fantastische dag te worden!!!

Zondag 13 mei: 10u-12u

Shalalalala, nieuwe leiding, rara?
    Met spijt in ons hart moeten wij jullie vandaag afstaan aan enkele nieuwe leid(st)ers... MAAR wees zeker niet getreurd, want ook zij zullen jullie een geweldige voormiddag bezorgen!

Wat jullie precies voorgeschoteld krijgen? Dat verklappen we niet. Om één tipje van de sluier mee te geven: het wordt een doldwaze voormiddag om nooit meer te vergeten!!!

Zondag 20 mei: 13u30-16u30

Hiehaahoo, waar is de foto?
    Haal de innerlijke Sherlock Holmes maar naar boven, want vandaag gaan we op een mysterieuze, spannende fotozoektocht!
    Wie lukt het om alle opdrachten tot een goed einde te brengen, het juiste pad te volgen én alle foto's op tijd te vinden?

PS: Gelieve zeker een rugzakje met daarin een koek en goede wandelschoentjes mee te geven!

Zondag 27 mei: 13u30-16u30

Retteketetteketet, leve de waterpret!
    Ik ga naar de scouts en ik neem mee... extra kleren, een handdoek en open schoentjes want vandaag maken we ons spelenderwijs lekker nat !!!

BELANGRIJK: dit is de laatste dag dat jullie de flapjes van Joyvalle kunnen inleveren! Neem ze dus zeker mee!!

Plopperdeplopperdeplop, het zit er weeral op!

Veel liefs,

Maximeke, Kamieleke, Klarake, Renseke & Elleke
    XXX

Maxime Goossenaerts