Scouts en Gidsen Heikant

Scouting, da's durven!

Nieuwe scoutsjaar

Beste scoutsvrienden

Het is weer zover! Na een prachtig kamp en een fijne zomer is september weer aangebroken, het nieuwe scoutsjaar!

Ben jij avontuurlijk, leef je je graag uit en zet je graag een stap vooruit in de natuur en het onbekende?
Ben je een meisje of een jongen, jong of oud en doe je graag eens gek?
Voel jij ook de scoutskriebels in je buik?
Dan nodigen we jou uit om deel te nemen aan het leuke scoutsjaar vol avontuur, die wij enkel met jou erbij kunnen realiseren!

Bij Scouts en Gidsen Essen-Heikant staan elke zondag onze enthousiaste leiding paraat met de leukste spelletjes en spannendste activiteiten.

Iedereen vanaf 6 jaar is welkom bij ons op het terrein van het Paviljoen te Essen-Heikant, Velodreef 69a.

Ben je helemaal nieuw tot het scoutsgebeuren of heb jij leuke vriendinnetjes of vriendjes die graag willen mee willen doen? Dan kan je in de maand september vrijblijvend met ons komen meespelen om te zien of je ook door het scoutsvirus gebeten bent.
De activiteiten vinden steeds zondag plaats van half 2 tot half 5 en elke tweede zondag van de maand van 10 uur tot 12 uur.
Bij de scouts wordt je samen met je leeftijdsgenootjes ingedeeld bij een tak. Onze leiding voorziet elke week leuke en spannende activiteiten speciaal voor jouw tak.
Wij zijn in de volgende takken onderverdeeld:
- De kapoenen (onze kampioenen): van 6 tot 8 jaar. ( 1ste en 2de leerjaar)
- De kawellen (onze ravotters):
Van 8 tot 11 jaar. (3de, 4de en 5de leerjaar)
- De jong-givers (onze rakkers):
Van 11 tot 14 jaar. (6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar)
- De givers (onze ontdekkers):
Van 14 tot 17 jaar. (3de, 4de en 5de middelbaar)
- De jins (onze grote mannen)
Van 17 tot 18 jaar. (6de middelbaar)
Op onze website http://scoutsengidsenheikant.be vind je alle informatie over de takken en hun maandprogramma, naast alle info over onze scouts, leidingsploeg en werking.

Als je hier even enthousiast over bent als ons, nodigen we je graag uit op zondag 1 oktober voor onze jaarlijkse brunch, die de opening van het scoutsjaar inhuldigt.
Hier kan je in de voormiddag voor een schappelijke prijs lekker brunchen, kan je je bij ons inschrijven voor het komende scoutsjaar en kan je kennismaken met je nieuwe leiding en takgenootjes.
Inschrijven en meer informatie vind je op http://scoutsengidsenheikant.be/…

Heb je nog vragen, bedenkingen, opmerkingen of leuke mededelingen?
Dan kan je ons altijd een mail sturen naar groepsleiding@scoutsengidsenheikant.be

Tot zondag!

Een stevige linker

Scouts en Gidsen Essen-Heikant

Aankomst bus

De bus is net vertrokken van het kampterrein. Aankomst is voorzien tegen 5u op het terrein.

Inladen camion op 30 juni om 19u

Beste ouders en leden

Nog even een laatste mededeling voor het kamp. We gaan de camion inladen op ons terrein op vrijdag 30 juni vanaf 19u. We laden eerst een hoop materiaal in, dus alle hulp is zeker welkom! Als laatste laden we de baggage van de Kawellen en de Jonggivers en een deel van de Kapoenen hun baggage in. Gelieve deze dus op tijd naar ons scoutsterrein te brengen.

Tot dan!

Een stevige linker,
De groepsleiding,
Kasper, Laura en Winand

Infomoment Kamp

Beste ouders en leden

Wij organiseren dit jaar weer een infomoment voor de zomerkampen. Hier wordt alles uit de doeken gedaan over hoe het kamp zal verlopen, waar dit zal zijn en welke thema's er gekozen zijn voor elke tak. Dit jaar gaat dit gepaard met een kaas en wijnavond. Zo kunnen jullie even iets komen drinken terwijl jullie wachten op het infomoment voor jullie kind en achteraf ook nog blijven plakken. De info-avond zal doorgaan op 21 mei en begint meteen na de scouts.

Hieronder de planning:

- 16u45-17u15: Kapoenen
- 17u15-17u45: Kawellen
- 17u45-18u15: Jonggivers
- 18u15-18u45: Givers
- 18u45-19u15: Jins

Ik zal ook alvast de kampdata voor het groepskamp even meegeven voor wie hier nog niet van op de hoogte was:

- Kapoenen: 9-14 juli
- Kawellen: 7-14 juli
- Jong-givers: 4-14 juli

Moesten jullie toch graag een huisbezoek willen kan dat natuurlijk ook, stuur hiervoor even een mailtje naar de leiding of de groepsleiding.
Een stevige linker,
De groepsleiding,
Laura, Kasper en Winand

PAVILJOENFEESTEN 2017 Quiz-Kookwedstrijd-Fuif-Bodega

Beste ouders,

Zoals ieder jaar organiseren we het laatste weekend van april de Paviljoenfeesten!

Vrijdagavond: Quiz
Zaterdagmiddag: Kookwedstrijd
Zaterdagavond: Mogelijkheid om de benen los te dansen of gezellig bij te kletsen rond een vuurtje.
Voor de quiz en kookwedstrijd zijn de plaatsen beperkt dus wees er snel bij! Inschrijven kan via de website www.paviljoenfeesten.be